Sony PlayStation 5 official thread

Discussion in 'Igre i konzole' started by Vedo, Jun 6, 2019.

1. Haker

Haker Veteran foruma

Najgore sto nema eskluziva. Ko je odigrao sve ps4 za ps5 ima par igra.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

2. dmr

dmr Veteran foruma

Jedino to cekanje ubija zelju, da je odmah odigrat :) A uz ovaj 4k oled bi ps5 pro lego pravo :D

3. zoi

zoi Veteran foruma

To je već do tebe da odrediš možeš li čekati ili ne. Ja da imam 4090 ne bih mogao igrati na konzoli, uvijek bi me kopkalo da igram inferiorniju verziju. Ništa mi ne znači što ću tek za godinu recimo igrati. Svakako ne diskutujem s drugima o igrama, igram za svoj gušt.

4. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Sony dize cijene za 10-15%

5. zippoo

zippoo Veteran foruma

Igrica ili konzola i opreme ?

6. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

konzolama

U EU sa 449€ na 499€

7. RED DEVILS

RED DEVILS Aktivista

Jutros sam dodao nacin placanja PayPal sa nasom karticom u pitanju je visa.
    Nema vise kupovine gift card vec direktno preko PlayStation store

Tesla, SpookyMoO and bojler like this.
  8. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

Znaci sad moze? A na ps4 jel' sad moguće?

Sent from my galaxy s23

9. Ragnarok

Ragnarok Komšija

Hoces da kazes da su otklonili region lock na PayPal account za PSN Plus i Store?

10. RED DEVILS

RED DEVILS Aktivista

Da ja sam vec uzeo jednu igru.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Last edited: Jun 13, 2025
    bojler likes this.
  11. Aldiin

Aldiin Overclocker

Evo i ja mogu potvrditi da više ne postoji region lock kada uzimaš preko PayPal-a. Upravo uzeo 3 mjeseca PS Extra, library je ogroman.

bojler likes this.
  12. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

Jel radi na ps4?

Sent from my Xiaomi 15T pro using Tapatalk

13. Aldiin

Aldiin Overclocker

Obzirom da je to servis i nije vezan za specifičnu konzolu, mora da radi. Samo mali tip, PS4 gubi dosta toga u 2026 što se tiče podrške pa čisto da imaš na umu.

14. zippoo

zippoo Veteran foruma

Da...ovo je zadnja godina za podrsku za PS4...ko je okorjeli gamer,neka pocne skupljati lovu za PS5 :D

15. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

Ma ne igram ni ps4 nemam kad, jos mi Ghost of T. dvd u njemu nisam ni pola presao za zadnjih 8 mjeseci...eto koliko igram. A ice ps5 polako jbg zao mi sto uradih update na ovaj 13.02 mogao sam jailbreak bar da odradim.

16. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ja kupio Ps5 pocetkom oktobra 2025. i evo jos nisam zavrsio jednu igru...God Of War Ragnarok...presao sam story ali ima se jos igrati sta. Eto koliko i ja igram haha.
    A prije 2 dana mi naletila konzola PS3 slim...2 gamepada i 3 originalne igre i dobra cijena ajde reko da kupim. Istrazim malo i vidim da se moze cipovati. Uzmem malo istrazivati,citati i evo danas sam je uspio cipovati...nije bas sve bilo strait forward ali uspio sam. Sada moram skontati kako naljakse igre na nju ubacivati...jer je FAT32 sistem,ne mogu veliki filovi na usb stick ...izgleda da je najbolja opcija preko FTP servera...na racunaru skidam igre i uvezem PC i konzolu i na taj nacin ali moram malo istrazivati. Imao sam PS3 prije 5 godina...odigrao par igrica i prodao i kupio PS4. Sada ispala kombinacija da dam PS4 i doplatim za PS5...tako da sam i to kupio,sve neplanski. Mene je to privlacilo ono kada se tek pojavili PS1 i PS2,kada smo bili djeca od 11-12 godina i kada mi je to bilo nedostizno...onda jedno 15-20 godina nisam imao konzolu nikakvu i 2020. kupim prvi put PS3. Jbga sada je to sve dostupno i dostizno,manje vise moze svako priustiti a i kako se ide u godine,nema se ni vremena a nije ni neki veliki uzitak igrati igre...vise je to da se malo mozak odmori od zivota i problema,bijeg od stvarnosti :D

17. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

Ma i meni je to vise neka želja a manje stvarnost. Nisam ni prvi GoW zavrsio. Fošao do one prve Valkyrie ubija me ko macku i odustanem izivcirao se drama. Ima tu jos svasta da se igra. Vjeruj da sam i ja razmisljao o ps3 cisto ono radi neke nostalgije :) A ps5 je logican slijed samo sad mi stvarno nije to u planu. Počeo sam se igrati sa ovim arduino karafekama, tako da kad imam vremena više čačkam oko toga.

18. Qler

Qler Veteran foruma

Ja sam bio kod jarana sad u Zagrebu preko vikenda :D žena i djeca sa njegovom ženom hodale gradom, a mi igrali Path of Exile :D nisam baš duuuugo igrao neku novu igru, a da mi se svidjela. Samo da nije bilo njega, ne bi pohvatao one upgrades i te zezancije. PS5 i 65'' OLED :D i neki samsungov soundbar od 900EUR :D zvuk fanstastičan.

19. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Zvuk je jako vazan. Ljudi kupe mocan TV i onda koriste TV zvucnike. Bolje midrange TV i dobar zvuk.

20. zoi

zoi Veteran foruma

Nema tih zvučnika da bih se odrekao OLEDa ali svakom njegovo :) Dobar soundbar bi bilo cool ali koštaju kao kvalitetan tv...