Sta kazete na Hardware Base?

Discussion in 'Sadržaj, prijava problema i prijedlozi' started by ihti, Feb 16, 2003.

 1. ihti

  ihti Novi član

 2. Esh

  Esh HWB

  napredujemo :p
   
 3. Anonymous

  Anonymous Guest

  heheh

  fakat ba, zadovoljan sam :D
   
 4. Esh

  Esh HWB

  mogao bi se i registrovat strawa :roll:
   
 5. gpremec

  gpremec Novi član

  Uvijek pozdravljam ideju pokretanja smislenih web stranica. 8)

  Za sada, premalo je sadrzaja da bi se moglo reci dali su stranice dobre ili ne, ali vidi se da je u njih ulozen veliki trud. Osobno me smeta sto je font slova premali, tako da trebam poprilicno naprezati oci da bih nesto i procitao, ali to je pitanje ukusa.

  Ono sto me je upiknulo u oko je vasa anketa, jer nema smisla stavljati Win2000 i Win2003 u isti kos, a odvajati WinXP. Naime, Win2000 postoji u workstation i server verzijama, dok je Win2003 serverski pandan WinXP OSa. Moj prijedlog po tom pitanju je da maknete Win2003 u potpunosti.

  Smatram da same stranice pate od problema stisnutosti, jer gledajuci ih na vecoj rezoluciji ostanu stisnute, a bilo bi lijepo da se rastegnu i popune ekran punom sirinom.

  Najveci strah kojeg se trebate bojati je neredovito osvjezavanje stranica, posebno novosti.

  Zelim vam da se ove stranice razviju i popune ljudima i sadrzajem. :mrgreen:
   
 6. Esh

  Esh HWB

  Kolega Goran iz PCEkpert.com, ako se ne varam?
  Prije svega bih zahvalio na upucenim kritikama i prijedlozima. Jos cekam odgovor od vaseg urednika Ozrena : )

  Sto se tice prvog anketnog pitanja, ono nije pravljeno po smislu da se operativni sistem stavljaju u razlicite grupe ili "koseve", kako ste se vi izrazili vec vise prema imenu samog OS-a. Da nam je namjera bila da razdavajamo na nacin koji ste spomenuli, onda bi sasvim sigurno kombinovali i NT sa Win 2k3 ili pak Win9x sa Me?

  Sto se tice primjedbi na velicinu stranice i font, slozio bih se s konstatacijom da je to, vise - manje, pitanje ukusa.

  Ako ste citali recenzije i vijesti, onda ste mogli uvidjeti da se trenutno ne trebamo bojati neredovnog osvjezavanja web sajta, jer web sajt se osvjezava dnevno.

  Jos jednom hvala,

  Enis Sahinovic
   
 7. gpremec

  gpremec Novi član

  Ne, i dalje mi nimalo nije jasan smisao raspored odgovora u anketi.
  A sad ozbiljno: zasto su Windows 2000 (Professional, Server, Advance Server i Datacenter Server) stavljeni u isti kos s Windows 2003 Server (Enterprize Server, Internet Server, ...), a istovremeno su Windows NT (pretpostavljam 4.0) (Workstation i Server) i Windows XP (Home i Professional) posebni odgovori? Cak stovise, shvacam odvajanje Win9x od WinME, ali trpanje Win2000 i Win2003 u isti odgovor, to nikako. Ako je logika "pa samo je razlika u broju 3", onda barem znam s kim razgovaram.

  A sto se tice toga da se dnevno osvjezava sajt, vjerujte da nisam na to mislio. Rijec je o tome da ce (vjerovatno) doci trenutak kada se nikome nece dati, ili ce cijela ekipa istovremeno biti negdje na odmoru/godisnjem. Vec sam vidio interesantnih sajtova koji su propali jer se ekipi nakon pola godine-godinu vise nije dalo baviti time, ili jednostavno nisu imali vremena. Ako se netko sjeca AV Magazina ( http://www.avmagazin.com/ ), to je primjer. Prvo su se prestali osvjezavati, onda je bilo par pokusaja reanimacije, da bi na kraju istekla domena.

  Usput, imate nekakvih problema s linkovima, jer kada otvaram http://www.hardwarebase.net/ onda dobijem "Under Construction", dok na http://www.hardwarebase.net/index.php sve stima. Najgore je to sto prvi link vodi sa samih stranica.
   
 8. Esh

  Esh HWB

  Kada vam je kolega Ozren proslijedio URL, mogao je proslijediti i ostatak e-mail u kojem stoji vrlo jasno stoji da je stranica jos uvijek u izradi. Samo par postova na forumu ne cini vam se cudnim? Bells?

  Govoreci o anketi, vec jednom sam objasnio da nije bilo nikakvog kategorijskog selektovanja operativnih sistema te da nije bilo trpanja "krusaka s jabukama" i nekom namjerom. Anketa je sluzila za samo jedno: da vidimo koliko korisnika koristi koji operativni sistem te da na osnovu tih rezultata (koji ipak ne oslikavaju potpuno stanje) napisemo clanak koji je u plani. Ipak, na vase insistiranje, preuredio sam anketu.

  Dalje, primjetio sam jednu dozu pesimizma u vasim odgovorima glede naseg projekta. Govoriti o propadanju prije pravog pocetka je recimo.. pretjerano? No, vrijeme ce reci...

  Ako uocite jos neku "gresku", bilo bi nam drago da ponovo postate.
   
 9. Horza

  Horza Novi član

  malo podrške

  ajde gorane lakše malo... svi moraju negdje početi. dečki samo tako! sviđa mi se mali font. boje su mi ok, ali mogli ste sve napraviti malo šire... što se tiče Ozrena, proslijedio je cijeli mail i razgovaralo se o vama i mislim da će vam uskoro stići i službeni odgovor. Samo napred !
   
 10. Anonymous

  Anonymous Guest

  OK, priznajem, malo sam preostar prema ljudima, ali nije to pesimizam, kao sto mnogi uocavaju, vec cinizam. To je normalno za osobu koja je odrasla na britanskim humoristickim i inim serijama, te na Garfieldu (cinicno malo djubre). :mrgreen:

  Shvacam da je ova stranica tek rodjeno dijete koje tek uci hodati, te da je emocionalna vezanost uz njih velika, ali prihvatjanje kritike je dio rasta i odrastanja. Samo sam izrazio nadu da se ovaj sajt nece pogoditi ista sudbina kao i nekolicinu drugih sajtova, koji su odlicno krenuli, a ne nadu da ce se to zaista i dogoditi.

  Sto se tice mog ukazivanja na link koji je radi, nije to bilo nikakvo ribanje nosa (kao sto je ocito bilo shvaceno), vec da vam pomognem da debugirate sajt. Odaziv koji sam dobio na ukazanu "gresku" (nije mi jasno cemu navodnici kada je zaista i rijec o gresci, bilo ona namjerna ili slucajna) neugodno mi je pokazao da takve sugestije nisu dobrodosle. :eek:

  Ali, biti cu jos jednom hrabar (mozda samoubilacki) i izreci jednu sugestiju: bilo bi prakticnije da se kod pisanja poruke na forumu u odabiru smajllica nalaze svi smajlici, a jer ih nema znacajno vise nego sto je inicajlno ponudjeno.
   
 11. gpremec

  gpremec Novi član

  hihi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  Zaboravio sam se prijaviti na forum. :wink:
   
 12. Esh

  Esh HWB

  za smajlije se definitivno slazem, sto se mene tice ja prefiram invision forum, no nisam vam ja to rekao, webmaster ce me ubiti :D
   
 13. Esh

  Esh HWB

  ops, opet smo imali mali missunderstanding :mrgreen:
  pod navodnike sam stavio samo zato sto je to bila "namjerna greska" jer sa sajtom krecemo tek u ponedjeljak : ) i definitivno, kritike i sugestije su dobrodosle.

  govoreci o engleskom humoru, ipak prefiram black adder : ) i da, govoreci o forumu, zaboravio sam spomenuti da cemo staviti i quick reply dodatak, koji po mom misljenje uveliko ubrzava i olaksava odgovaranje na forum.
   
 14. Esh

  Esh HWB

  Re: malo podrške

  hvala, ne ljutim se ja na gorana, samo sam zelio da razjasnimo neka misljenja : ) sto se tice dizajna, nas webmaster - alfa i omega sajta, se "krije" :roll: tu negdje pa ocekujte da ce on uskoro odgovoriti sa svojom vizijom sajta 8)
   
 15. Esh

  Esh HWB

  quick reply dodan
  (donji lijevi ugao)
   
 16. Zeleni

  Zeleni Network Ninja

  Ovaj forum skin fakat sucks :D I to zesce.
   
 17. Anonymous

  Anonymous Guest

  sviđa mi se quick reply :) black adder rulz !
   
 18. gpremec

  gpremec Novi član

  Black Adder III (Dish and Dishonesty): "If you want something done properly, kill Baldrick before you start."
   
 19. gpremec

  gpremec Novi član

  Jos da se moze staviti i avatar... :wink:
   
 20. gpremec

  gpremec Novi član

  Opa, moze! :D