Tesla L7 tablet- root

Discussion in 'Pametni telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by SpookyMoO, Dec 28, 2014.

 1. SpookyMoO

  SpookyMoO Komšija

  Nakon bezbroj neuspjesnih pokusaja sa raznim skriptama,china i nechina aplikacijama i drugim brojnim metodama,konacno je moguc root za ovaj tablet.
  Maloprije sam isti uspjesno rootao.
  Evo i linka zahvaljujuci developeru sa xda,konacno je moguce da se rootaju neki intel tableti a medju njima i ovaj navedeni,pa ako imate ovaj ili njemu slican tablet koji do sada niste mogli da rootate,pokusajte prateci upute sa ovog linka: http://forum.xda-developers.com/android ... m-t2975096

  Edit: da samo dodam da je cwm recovery tethered(temp.),dakle ne instalira se na tablet,nego se za sve radnje iz njega mora pokretati svaki put sa racunara.
   
 2. nivla

  nivla Aktivista

  ja sam im reportao da radi root na ovaj nacin, ali opet nisam dobio po defaultu ono sto mi je trebalo, z2580 ima malo specifican gpu(proprietary driver) pa se nisam mucio sa buildom nekog custom ROMa, ovo uglavnom radi, postupak je sljedeci:
  - pokrene se batch
  - instalira se intel driver koji dolazi uz batch skriptu
  - zatim se odabere opcija da se ide na ADB i nadje uredjaj
  - ukoliko se po odabiru ove opcije ne vide sljedeće dvije stavke provjerite je li instaliran driver uredno
  DEVICE STATUS: ADB-ONLINE
  DEVICE STATUS: FASTBOOT-ONLINE
  - prije rootanja treba skinuti supersu i prebaciti ga na sd karticu (ne treba unzipovati)
  - odabere se T3 način rootanja koji inače i radi na većini intel tableta
  - dalje se uz malo snalazenja krećući kroz menije pozicionira na zip u kojem se nalazi supersu
  - i dobije se rootan uredjaju
  ode garancija
   
 3. SpookyMoO

  SpookyMoO Komšija

  Heheh zaboli me ona stvar za garanciju.Ovaj tablet stvarno puno nudi za malo para.Btw primijetio sam da se jos ne mogu raditi backup boot i recovery particije ali to je razumljivo jer je bootloader zakljucan pa se nema full pristup svim particijama.Bilo kako bilo,mislio sam da ce se dugo cekati na ovo.Btw nivla vidio sam tvoj post na onom meni se cini benchmark.rs forumu pa sam ti poslao odgovor.Ako si za pivu poslije nove.G. javi bas si me obradovao :D
   
 4. SpookyMoO

  SpookyMoO Komšija

  Da li si slucajno probao da otkljucas bootloader?Ne znam da li je sigurno uopste probati klasicni fastboot metod otkljucavanja?
  Code:
  fastboot oem unlock
   
 5. forzamilan

  forzamilan Veteran foruma

  Kontam da ovaj tablet nabavim za jednu stariju osobu prvenstveno za skype, kakav je u tom pogledu? Vidim na piku 150KM nov mislim da nema bolje za te pare. Ima li ko preporuku kod koga kupiti?
   
 6. Looney

  Looney Komšija

  Toliko košta i u radnji sa fiskalnim računom i ovjerenom garancijom od 2 godine ;)
   
 7. forzamilan

  forzamilan Veteran foruma

  Gdje druže nisam upućen koje radnje?

  Edit evo našao u imel.ba
   
 8. SpookyMoO

  SpookyMoO Komšija

  Za skype ti ga ne preporucujem.Meni je skype radio do nedavno a sada se samo rusi a vidim po forumima da se jos raje zali na isti problem.Kamere su obe katastrofa btw
  Za sve ostale aktivnosti zmaj za ove pare.Ja ga jos nisam uspio natjerati da zastopa a aplikacija stotinu koristim.Igre necu spominjati jer ipak nije on za nekog ozbiljnijeg gaminga.Starije igre fino rade doduse a i neke novije mada ih ima dosta da ne rade ali to je do intela.