TP-Link Wifi usb adapter kao AP, nemoze ga mob pronaci??

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by All4AMD, Feb 4, 2014.

 1. All4AMD

  All4AMD Aktivista

  Ovako, imam problem sa ovim wifi adapterom, konkretno model je TL-WN722NC, i koristim ga kao AP i radi uredno, ali na samsung galaxyu nemogu da nadjem njegov signal, iphone, laptop i ostalo sto sam probao radi, i isto mi nedavno jedan tablet nije mogao pronaci ovaj signal, jel problem mozda u ovim 802.11 b/g/n standardima, mada mi za oboje pise da sve podrzava, jel postoji neka mogucnost da to promjenim/ogranicim na jedan ili sta vec.

  Pomagajte, poludio sam vise pokusavajuci ovo nastimat.
   
 2. dino73n

  dino73n Veteran foruma

  Ja kada na s om laptopu podesim integrisani wlan adapder da radi kao AP pomocu one windowsove adhoc opcije tada mi mobitel ne vidi mrezu bas isto kao kod tebe. Jedna Nokia vidi a Sony i Samsung ne vide a kada skinem free app virtualrouter i pomocu njega napravim mrezu svi uredjaji je vide pa eto pokusaj i ti.
   
 3. All4AMD

  All4AMD Aktivista

  Skinuo aplikaciju, sad moze pronaci signal, ali mi pravi drugi problem, kad stavim shared connection u programu onda izbaci gresku:

  Virtual Wifi device not found

  Neither "Microsoft Hosted Network Virtual Adapter" nor "Microsoft Virtual Wifi Miniport Adapter" were found.

  i onda iskljuci shared opciju na none i ostane kao aktivirano, tad nadje mob signal i spoji se ali nemoze na net. A ako sam iskljucio shared onda bez greske spoji, isto bez neta, logicno jer nisam stavio da dijeli, u cemu je tu problem?
   
 4. hamo pipa

  hamo pipa Komšija

  Kako ja skontah aplikacija radi samo sa win certified driverima i ne bas sa svakim hardwerom.

  Ukucaj u cmd ovu komandu

  netsh wlan show drivers

  i pogledaj sljedeci red:

  Hosted network supported: No / Yes

  Ako je NO nista od posla, a ako je YES trebalo bi da funkcionise.
   
 5. All4AMD

  All4AMD Aktivista

  Hosted network supported: Yes i certified su driveri..

  evo probao jos jedan program, mypublicwifi, i sa njim imam problem, nadje mob mrezu ali i dalje ne mogu na net jer ne mogu dijeliti konekciju, kad stavim da dijeli prikaziva crveni X kao da ne moze, treba zelena kvacica, i mob nece na net, probao onda sam ici shared na samoj konekciji, ali me upozorilo za neke ip adrese, i sad mob kad hoce da se spoji pise "preuzimanje IP adrese" i nemoze dalje.. vracao i na staro ali nista, djaba sve, kad nece nece.
   
 6. Code-R

  Code-R Aktivista

  Probaj mHotspot, i meni je virtualrouter pravio probleme a ovaj programcic radi k`o podmazan.
   
 7. All4AMD

  All4AMD Aktivista

  Uspio sam nastimati sa originalnim programom od TP-Linka, nisam se toga ni sjetio da ima, radi ok s njim, iako moram svaki put kad palim komp stimat al nema veze, bar radi. :)