unos robe kupljene u hrvatskoj - pitanje

Discussion in 'Generalna diskusija' started by ---, Jan 9, 2007.

1. ---

--- Aktivista

situacija je sljedeca, ja hocu nesto da kupim u HR; kupim, odem na granicu, dobijem potvrdu da nisam drzavljanin HR i da mi vrate 22% PDV, uzmem te pare; eh, sta onda bude na nasoj granici? hocu li morati ista platiti za unos necega sto sam kupio u HR?

2. Nani

Nani Komšija

Platis na nasoj granici 17%

3. ---

--- Aktivista

jel sigurno samo to??

4. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

a sta ako si drzavljanin HR? onda valjda placas 22% umjesto 17%?

5. drdamir

drdamir Aktivista

Ako kupuješ nešto što nije puno para možda te puste i bez plaćanja carine (6 ili 11%). Kad kupiš robu traži papire za povrat PDV u radnji u kojoj kupuješ (treba ti pasoš obavezno) i iste ovjeri na izlazu iz HR, pa na mjestu gdje si kupio što si kupio pri slijedećem posjetu HR traži povrat PDV - dobiješ u kešu. U svakom slučaju, kad ovjeriš papire na njihovoj strani i kreneš nazad pa te naši pitaju imaš li šta za prijaviti obavezno prijavi jer im oni jave šta nosiš. I to što kupuješ mora biti zapakovano kao u radnji inače ti neće ovjeriti papire. Sretan put!

6. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Ma salih ce vam to najbolje znat. On tako uzima hardware.

7. Loki

Loki Komšija

Previše muke ako je ovako kako je drdamir objasnio... Da se dobije odma na carini pri izlasku iz Hrvatske to ok, ali da se vraćam ponovo u onu istu radnju nema teorije. :D

8. 3125

3125 Komšija

Pa uzmes na licu mjesta kad kupis :roll:

9. Sale

Sale Aktivista

:lol:

ma uzmesh tamo robu trazish da ti ispune formular za povrat pdv-a, e onda odes na hrv granciu i oni ti to potvrde , e sad kad budesh bio na nasoj trebao bi to nekako samo pronjeti odnosno da ne prikazujesh da si nesto kupio (vjeruj mi nije tesko) onda mozhes uzeti povrat pdv-a drugi puta kad budesh isao tamo, pravo na povrat ti traje samo 6 mjeseci pa razmisli :wink:

10. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

mah previse zajebancije, pokazacu im hrvatsku putovnicu i da me ne j**u sa carinom i pdv-om...

11. Stormbringer

Stormbringer Aktivista

A zna li ko jel ovo isto vrijedi i za Srbiju? :roll:

Po nekoj logici bi trebalo,valjda. :D

12. Sale

Sale Aktivista

Valjda samo sto ja neznam kolika je stopa poreza u Srbiji :wink: :roll:

13. Stormbringer

Stormbringer Aktivista

18 %