Danas dobio od jarana navedeni disk. Prilikom formatiranja swiss knifeom u fat32 (za ps3) slučajno je prekinuo proces i otada ne očitava disk i ne može ga formatirati preko my computera. Kaže probavao je nekim programima format (vjerovatno low level) ali predugo je trajalo pa je odustao. Cijelu noć je ostavio da formatira i došlo do 13%... Računar na kojem je to radio ima sata priključke ali je stariji pentium dual core pa sad kontam da na mom pc-u bi to išlo brže jer mi je fkt čudno da baš toliko sporo ide? Sad pitanje s kojim bi to programom mogao odraditi najlakše i najbrže pa da ga večeras ostavim cijelu noć da formatira i da li je moguće da je radi ovoga došlo do fizičkog oštećenja diska tj. bad sectora?
Skini alat s wd stranice. http://support.wdc.com/product/download ... 06&lang=en BTW evo ti iznat stickey thread.
Evo ubacio sam ga u kompjuter i odmah sam primjetio kako čujem hdd da kucka u pravilnim razmacima, skroz tiho ali se čuje što nikako nije dobro. Ovaj alat i hdtune očitavaju 41 bad sectora. Probao sam sa ovim alatom sa wd stranice, stavio write zeros ali mi je pisalo da će trajati preko 3000h tako da sam stavio sad write zeros quick i potrajat će izgleda preko 7h. Izgleda nema od diska ništa ali vidjet ćemo nakon formata kakva je situacija.
Not funny Nego da javim kao je prošlo formatiranje. Došlo skoro pred kraj i izbaci error da ne može nastaviti... Uploaded with ImageShack.us Znači nema od njega ništa.
Mozes probati i jos sa HDD regenerator da ispeglaš Bad Sectore , al to nije dugotrajan fix....kad tad ce se vratiti loš sektori...
Ma jok odustajem. Probao sam još par puta formatirati, uspijem quick format preko disk managementa i onda stavim da skenira i popravi bad sectore ali krene i stane na jednom mjestu.
probaj napraviti 2 particije pa posebno svaku formatirati. Igraj se sa velicinama particija dok ne ulovis bad sector-e u sto manju i koristi samo onu gdje ih nema.
Vidiš to mi nije palo na pamet a jednon davno sam seagate od 20gb pun bad sectora uspješno 'pretvorio' u 8gb hdd i dan danas radi kod jednog momka.
Probaj sa KillDisk@active (freeware ISo-i napravi boot CD) , sa njim boot i uradi Format (zerofill) trebalo bi popraviti. Sebi sam nedavno tako formatirao Seagate 500GB ( 2 sata je trebalo) i disk radi odlicno , imao je problema kod bootanja windowsa i konstantno 32 bad sectors . Sad HDtune pokazuje health status OK ali i dalje se zuti cifra 32! HDD regenerator nepomaze i konstantno javlja backup immediate. Uglavno disk (system) radi sasvim OK
Probao sam i to. Krene formatiranje, gori hdd led znači nešto radi. Ostavio sam ga 3h nije se ni pomjerilo sa 0% tako da sam odustao mrsko mi se zezati s ovim, očigledan mehanički kvar a najgore je što je neki dan istekla godina dana garancije... Ionako ću početkom jula uzeti samsungov f3 od 1TB za 'joju' pa eto ako imate bolji prijedlog za ove pare bujrum. HDD ce biti za sistem i storage mp3.
Ma gotovo je vratio ga jaranu nek se on sad handri sa diskom Jasno je da hdd nije ispravan čim se čuje ono kuckanje, nije to zbog bad sectora sigurno. Hvala svima na pomoći