WindowBlinds i ObjectDock

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by TopniK, Jul 16, 2007.

 1. TopniK

  TopniK Komšija

  Interesuje me da li je neko od vas, ko je koristio ove programe, imao problema u smislu da vam se Mozila FireFox počesto zamrzne tj. da vam se nakon nekog vremena jednostavno ugasi i pojavi ona windows poruka o grešci i ako ponovo kliknete na ikonu FireFoxa, dobijete poruku da je program još uvijek aktivan. Inače koristim verziju Firefox-a 2.0.0.4.

  Također, kada izađem iz neke aplikacije i kliknem na My Documents ili My Computer ikonu u paleti ObjectDock-a nekada neće da otvori i onda mi se sve syebe pa moram komp. restartovati na dugme.

  Inače ove mi se stvari nisu dešavale prije upotrebe ova dva programa tako da je najvjerovatnije do njih. E ono što se ja pitam, da li je do WindowBlinds-a ili ObjectDock-a. Žao mi skidati WindowBlinds temu.

  Je li neko od vas imao slične probleme?
   
 2. iskusni

  iskusni Komšija

  Ne možeš znati do čega je dok ne isprobaš. Uninstaliraj jedan pa probaj da li ima problema.
   
 3. Nani

  Nani Komšija

  Nedavno sam testirao Vista transformation pack 7.0 (nabaci Vista look and fell na XP) i trazio je je instalaciju zadnjeg DX 9.0.c i Windows Blindsa 5 i to enhanced verzije da bi mogao simulirati aero okruzenje Viste!

  Posto vidim da koristis dx 8.1 grafulju raja se na mnogim forumima zale na iste simptome jer izgleda samo Blinds koristi neke dll fajlove koji su specificni za dx 9 da bi simulirao sto bolji prikaz.
  Probaj skinuti neku stariju verziju WindowsBlindsa, mozda ne budes imao problema.
   
 4. Benq

  Benq Komšija

  Rocket Dock rulez :mrgreen:
   
 5. TopniK

  TopniK Komšija

  Hm, moguće. To mi nekako i ima logike s obzirom da furam neku ''Eminence'' temu sa providnim menijima i sl. Mada i directX8 grafička valjda bez problema može izvoditi tu providnost, zapravo, kod mene je dokaz da može.