Imam 4GB RAM-a, ali pise da je usable samo 2.99GB, a u task manageru pise da je 1GB hardware reserved ali ploca nema integriranu graficku pa ne kontam na sta ide citav 1GB RAM-a :roll: U bios-u je enabled memory remap i unchecked maximum memory. Windows je 32-bitni i trebalo bi da podrzava do 4GB RAM-a?
wrong, pisano zilion puta vec, 32bitni OSovi su limitirani na oko 3 GB rama, a max 2 GB mogu uposliti po aplikaciji. Jedino logicno rjesenje ti je prelazak na 64bitni OS, win 7 64bit je odlican, nema te igre / aplikacije koja na njemu ne radi
Sto mi bezveze posla napravi... Citam svugdje, pa i na Microsoftovoj stranici, pise 4GB RAM-a na 32-bita a onda procitam negdje drugo da je to u realnosti blize 3GB :roll: Tesko napisat tacnu vrijednost...
možeš ti xp x32 natjerati da ti prikazuje 4gb rama ali ih neće moći koristiti, do 3,25gb zavisno od chipseta.
Prikazuje ono ljudima i 24GB, ali ih ne koristi. Fazon je sto oficijelno pise da moze koristiti 4GB rama, a ustvari koristi 3.25, i to da ga natjeras. Jel ja mogu uradit upgrade na 64 (da iz windowsa pokrenem setup) ili moram format?
pozeljno je format. a to sto 32bitni OS "vidi" 4 GB su dodali, koliko se sjecam, u SP1 za Vistu pa nadalje, ocito cisto da ljudima koji imaju 4 GB odahne dusa i da im Win pokazuje sav kupljeni ram. A da ga koristi - ne koristi!
Isti problem i kod mene, pu, pa valja sve iznova isnstalirat, a sto nemam wind 64 to je vec nesto drugo ./
Na koji način ste uopšte donijeli odluku da instalirate 32-bitni OS kad već imate 64-bitni hardver? Mogao bih razumjeti da je Windows XP u pitanju, ali za Win7 zaista nema opravdanja.
Eh da je bilo izbora u 2 iza ponoci... Nit se razumijem plaho u to, bitno da sam ja naucio na tezi nacin