Eh ovako , imam HS kablovski internet modem ( scienific atlanta )nabavio sam TP LINK WR340 kao sa slike : Povezao sve kako treba , međutim javlja mi " Lan cable is unplugged " tj. nemam konekcije na kompu . Niti mi je upaljena lampica na mreznoj ? Na modemu su mi upaljeni POWER i CABLE ( PC ) bi trebao blinkati - ali ne blinka , na ruteru mi svijetle lampice POWER I WLAN samo , kupio sam maksuz nove utp kablove ali bez znacaja i dalje nece pa nece . P.S Povezano je kao sa slike :
Radi lan kada spojim komp i modem normalno , čim priključim ruter ne radi :evil: Šta mislite o tome da ubacim drugu mrežnu karticu ?
Jesu svi portovi na routeru mrtvi. Obicno ili radi ili ne radi, ali eto provjeri ako vec nisi. Inace, na garanciju pa tivra.
Jel imas internet preko wi-fi ? Ako imas onda je wan port ispravan a neispravan ti je taj lan port na koji si skopcao racunar. Ako nemas net preko wi-fi onda imas neispravan wan. Kao sto rece Zeleni ako si kupio novo vrati, a ako nisi onda bi ipak mogao koristiti router tako da u routeru iskljucis DHCP i da umjesto u wan port kabal sa modema ukljucis u lan port.
Probao sam svaki port nijedan neće .. @hamo pipa - nemam internet preko wifi . moze pojasnjenje kako to da uradim ?
Koristis kablovski internet pa pretpostavljam da nije potrebno vrsiti nikakva podesavanja za konekciju, ustekas mrezni sa modema i dobijes dinamicku IP. Ako ti je ispravan WAN port na routeru onda bi trebalo da imas konekciju preko wi-fi ali posto nemas onda je vjerovatno taj router totalna crkotina.
Evo maloprije sam ga upalio , sve lampice se upališe i opet ista stvar ostale samo power i wlan . Očigledno je da je zreo za kante..