Wirelles problem

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by SoloUltra, Jan 25, 2014.

1. SoloUltra

SoloUltra Aktivista

Eh ovako , imam HS kablovski internet modem ( scienific atlanta )nabavio sam TP LINK WR340 kao sa slike :

Povezao sve kako treba , međutim javlja mi " Lan cable is unplugged " tj. nemam konekcije na kompu . Niti mi je upaljena lampica na mreznoj ?
    Na modemu su mi upaljeni POWER i CABLE ( PC ) bi trebao blinkati - ali ne blinka , na ruteru mi svijetle lampice POWER I WLAN samo , kupio sam maksuz nove utp kablove ali bez znacaja i dalje nece pa nece .

P.S
    Povezano je kao sa slike :

2. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

Pa spoji direktno modem i ako ti lan radi onda je problem sa ruterom.

3. SoloUltra

SoloUltra Aktivista

Radi lan kada spojim komp i modem normalno , čim priključim ruter ne radi :evil:

Šta mislite o tome da ubacim drugu mrežnu karticu ?

4. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

Očigledno je da je problem sa ruterom.

5. SoloUltra

SoloUltra Aktivista

Vjerovatno evo probah i drugu mrežnu karticu , ista stvar :/

6. Zeleni

Zeleni Network Ninja

Jesu svi portovi na routeru mrtvi. Obicno ili radi ili ne radi, ali eto provjeri ako vec nisi. Inace, na garanciju pa tivra.

7. hamo pipa

hamo pipa Komšija

Jel imas internet preko wi-fi ? Ako imas onda je wan port ispravan a neispravan ti je taj lan port na koji si skopcao racunar.

Ako nemas net preko wi-fi onda imas neispravan wan.

Kao sto rece Zeleni ako si kupio novo vrati, a ako nisi onda bi ipak mogao koristiti router tako da u routeru iskljucis DHCP i da umjesto u wan port kabal sa modema ukljucis u lan port.

8. SoloUltra

SoloUltra Aktivista

Probao sam svaki port nijedan neće ..

@hamo pipa - nemam internet preko wifi . moze pojasnjenje kako to da uradim ?

9. hamo pipa

hamo pipa Komšija

Koristis kablovski internet pa pretpostavljam da nije potrebno vrsiti nikakva podesavanja za konekciju, ustekas mrezni sa modema i dobijes dinamicku IP. Ako ti je ispravan WAN port na routeru onda bi trebalo da imas konekciju preko wi-fi ali posto nemas onda je vjerovatno taj router totalna crkotina.

10. SoloUltra

SoloUltra Aktivista

Evo maloprije sam ga upalio , sve lampice se upališe i opet ista stvar ostale samo power i wlan . Očigledno je da je zreo za kante..