Wispi?

Discussion in 'Web stranice i servisi' started by Reznor, Jan 31, 2009.

 1. Reznor

  Reznor Komšija

  Planirao sam skori prekid ugovora sa BIHnetom, jer mi je za oko zapao ovaj WISPI. Oni sad nude flat paket HOME L (256/128k, No Limit) 29,25 KM. (http://wispi.ba/paketi.php)
  Sta vi mislite o ovome? Inace nije mi brzina puno bitna, ali realno da nije sporo kao dial up ;)
  Razlog je taj da jednostavno 3 GB limita je premalo za bilo sta ozbiljnije skinuti ili pogledati. Tako mjesecno skinem par pjesama i pogledam koji klip na youtube i vec mi je otisla 1/3 limita. Ako ima neko ko koristi usluge ovog providera molio bih da mi prenese svoja iskustva.
  UPDATE: na lokaciji bulevara ovdje u Tuzli ima blizu HotSpot, tako da mislim da domet ne bi trebao biti problem.
   
 2. Ace_

  Ace_ Aktivista

  Nije bas skroz on-topic ali je related. Da vas pitam, jel istina da od prvog marta dolaze novi paketi Bihneta, 5g umjesto 3g i 15g umjesto 9g?
   
 3. Reznor

  Reznor Komšija

  viewtopic.php?f=8&t=10903
  Inace nesluzbeno na BIHnet forumu se suska da ce se to desiti 1.3.
  Za 15 G nisam siguran, mislim da ce 9g preci u 11g ili 12g, jer ipak bi to bilo previse. Ali to su jos price, ceka se sluzbena najava BIHneta...
   
  Last edited by a moderator: Feb 11, 2018
 4. artemis

  artemis Komšija

  Kazu izasla reklama u Oslobodjenju...
  Od 1. marta:
  3G - 5G
  9G - 15G
  1G -sa 19KM na 17KM (bez PDV)
  Cito - sa 220KM na 180KM (bez PDV)
  Mozda je bomba,mozda nije jer su povecanja ionako mizerna...
   
 5. perke

  perke Aktivista

 6. Reznor

  Reznor Komšija

  Usraste mi temu ali nema veze. Lijepo od njih, pa vec razmisljam da predjem na 9G, tj. buduci 15G.
   
 7. Devil Hunter

  Devil Hunter Aktivista

  Evo i ja sada kada vidim ovo sranje od cijena pošto koristim 1 GB paket biće mi spamjeno 2 km a uvijek prekoračim tih 2 km limita i moram da doplatim tako da ja ustvari neću dobit ništa u odnosu na ostale bolje da mi je cijena ostala ista a da su mi povećali za 1 ili 2 GB.Tako da sada već definitivno razmišljam da pređem na wirles flat internet.Imam 2 izbora Mediasky i Wispi pa koji je bolji.Ja sam iz Banovića blizu sam njihove postaje servera tako da ne bi trebalo biti problema sa vezom.Imali ko iskustva sa ovim...
   
 8. ReNNo

  ReNNo Overclocker

  Baš kontam preci na kablovski internet koji mi za 50KM nudi 15GB download, 4/1 mbps.
  To je isplatnije od bihnetovog 9G paketa trenutno...ali sad kruže glasine i da ce bihnet poboljsati svoje trenutne pakete tako da sam totalno zbunjen.
   
 9. Mujka

  Mujka Komšija

  ma kako to ja bi odma presao da imam tu opciju :)
   
 10. kAcA

  kAcA Aktivista

  Sacekaj jos sljedeci mjesec, pa ako ne bude poboljsanja prebaci se :)
   
 11. baKe

  baKe Novi član

  Wiereles ko wiereles, sa tom konekcijom ćeš imati download od max 32 KB/s , ali moraš računati na loše vremenske uvjete i još svašta što utiče na stabilnost veze
   
 12. Almir

  Almir Komšija

  Ja kući imam tu konekciju 256/128 nolimit ali kod drugog provjadera brzina max 32 relano se kreće oko 20 do 30. i pošto sam 24/7 online mogu skinuti oko 50gb što je meni super za te pare, meni štima manja brzina ali nolimit.

  Dok recimo ovi ostali korisnici imaju brže konekcije ali rijetko kad ostavre zbog toga što ovi stave veliki broj ljudi na jednu pristupnu tačku i nastaju jako velika zagušenja, i onda naveče niste u stanju da otvorite stranicu a imate 1 ili 4m brzinu, tako da je ovo čista reklama sa većim brzinama(nebi bila da se oni drže određenih pravila uu mrežama). bihnet je to drugačije riješio sa frezonm, jel on je dosta jači od ostalih provajdera, zar nemislite da on nebi dali jače pakete.
   
 13. Devil Hunter

  Devil Hunter Aktivista

  na kojem si ti provajderu da li prekida konekciju???