Xbox Live Gold

Discussion in 'Igre i konzole' started by Magician, Mar 18, 2011.

 1. Magician

  Magician Novi član

  Pozdrav,

  Da li koristite Vaše konzole za igranje online? Ako da, na koji način plaćate Xbox Live Gold pretplatu?

  Da li je moguće plaćati sa našim (BIH) kreditnim karticama i ako jeste onda na koji način? Ili je jedina preostala opcija prepaid card? Gdje kupujete prepaid kartice, tj. gdje su najpovoljnije?

  Meni je nažalost itekao trial period pa trebam platiti da bih nastavio igru. Međutim, Xbox live mi je izbacio ponudu da kupim 3 mjeseca a dobijem jos tri mjeseca besplatno (ukupno 6 mjeseci). Međutim, kada kliknem "Da, želim kupiti 3 mjeseca i dobiti jos 3 besplatno" dobijem opcije "Payment type" odnosno kreditnom karticom i opcija "Redeem Code". Da li to znači da ukoliko kupim prepaid karticu koja važi 3 mjeseca regularno i unesem kod tu da ću ipak dobiti 3+3 odnosno 6 mjeseci? Ili mora biti kartica tako kodirana da daje 3+3 mjeseca? Ili je jedina opcija da bi se ta ponuda platila plaćanje kreditnom karticom?

  Previše upitnika za jedan post ali šta je tu je :)
   
 2. gilla

  gilla Aktivista

 3. Esh

  Esh HWB

  Jos jedna od stranica koje su se za sada pokazale pouzdanim po pitanju kupovine kodova za XBL je gamecards.eu, samo obrati paznju da kupis karticu koja odgovara registraciji zemlje na tvom XBL accountu (Evropa ili SAD).
   
 4. Magician

  Magician Novi član

  Hvala na odgovorima. Malo sam se informisao i o promocija XBL-a i saznao da nažalost nije moguće korisiti kodove za promocije već iskljulivo kreditne kartice. Tako je to kad živimo gdje živimo :) . Iako je naš standard puno lošiji opet moramo više plaćati nego oni sa boljim standardom. Ali valjda i ne očekuju puno pretplatnika s ovih prodručja, ko zna... :)

  Link za info oko promocija ukoliko nekoga zanima:
  http://forums.xbox.com/36059569/ShowPost.aspx

  Pozdrav,
   
 5. neer

  neer Aktivista

  Uz jednu originalnu igru sam dobio kod za Gold, cini mi se 48h. Je li to iskoristivo u BiH zbog lokacije accounta?
   
 6. Vedo

  Vedo Moderator

  Jeste, imao sam i koristio Gold
   
 7. neer

  neer Aktivista

  Nije sporan Gold vec ovaj kupon, svi znamo da Gold radi. Da li oni vrijede za BiH?
   
 8. Lamagician

  Lamagician Komšija

  Nedavno su uveli placanje paypalom s nasih prostora tako da je moguce kupiti posebne ponude. Ja sam prije 3 mjeseca uzeo 6 mjeseci gold-a po cijeni za 3 mjeseca.

  Pozz
   
 9. neer

  neer Aktivista

  Haman je ovog vikenda Gold bio besplatan. Ja uvijek ofulam takve promo-akcije. :mrgreen:
   
 10. Ragnarok

  Ragnarok Aktivista

  Trenutno XBOX Store US na XBOX-u nudi 1 mjesec besplatne pretplatena XBOX Live Gold. Ali imam problem da registrujem način plaćanja. Trebam dati podatke o adresi nakon ukucavanja PayPal accounta i tu se traže američki podaci.
   
 11. Neo Bahamut Zero

  Neo Bahamut Zero Veteran foruma

  Stavi adresu nekog poznatog hotela.
   
 12. Ragnarok

  Ragnarok Aktivista

  Stavio adresu i na lokaciju življenja i na onaj dio gdje ukucaš podatke od kartice pa gdje piše na koju adresu da šalju kao izvod računa i radi.

  Hvala na savjetu.