Pozdrav svima! Moje ime je Aldin, i želio bih da vam predsavim svoj YT kanal. Sigurno se sjećate kada sam davao giveaway sa ovog kanala i za par dana planiram to opet uraditi, tačnije kada udarim 500 subova. Ja vas molim ako vam se sviđa, da udarite taj subscribe button, i like na facebook stranici bio bih vam jako zahvalan. Ako imate neki prijedlog šta poboljšati, šta dodati oduzeti, samo pucajte, za sve kritike i pohvale sam otvoren. Ne znam koliko mi znači ovo raditi, i stvarno bih volio da uspijem sa ovim kanalom, ali to ne mogu bez vaše pomoći! https://www.youtube.com/watch?v=tbCwYRm ... e=youtu.be https://www.facebook.com/pages/Game-Add ... 192?ref=hl
Re: YouTube kanal samo naprijed, nisam nesto upratio ima li jos neko s nasih prostora gaming kanal na youtube pa mozda i uspijes ja sam se nekad tamo davne 2006. godine registrovao na youtube s cistom namjerom da postavim jednu pjesmu koju tad nisam mogao naci jer sam je htjeo linkati na neki sajt ili gdje vec, elem od tad postavio jos neke videe (vecinom pjesme koje takodje nisam mogao naci) na neke stigao copyright claim a na neke nije i et imao sam srecu da na taj prvi video nije nikad nista stiglo (valjda zato sto se grupa u medjuvremenu raspala :mrgreen: ), nikad nisam imao namjeru ostvarivati bilo kakvu zaradu ali prije 2 mjeseca mi stize email za youtube partnership neke ruske kompanije i ajd potpisem i od tad se valjda vrte reklame na nekim videima, po youtube statistici prosjek trenutno je ~4$ mjesecno sto je nista ali kad se uzme u obzir da ja ne radim bukvalno nista i to je dobro, nek za godinu skupim dovoljno za bilo sta kupit i ja zadovoljan jer grama truda nisam ulozio :mrgreen:
Re: YouTube kanal Ma druže to mi je u planu, sad malo raje skupiti i samo snimati snimati jer bukvalno niko iz BiH to ne radi, da snima ono gameplaye, tutoriale, unboxinge, i tako to.
Re: YouTube kanal nista samo naprijed onda, vidim vec sam pretplacen na tvoj kanal pa je to valjda prosli put kad si na forumu pisao a ako se ne sjecam neki su ti savjetovali da se pripremis prije svakog videa, snimis nekoliko puta ako treba, napravi bar neku listu o cemu ces pricati u videu sve u korist kvaliteta kad se vec namjeravas ozbiljnije baviti tim
Re: YouTube kanal Glasno, jasno pricati. Pripremiti se prije videa, ubaciti blagog humora. Pogledaj sta popularni youtuberi rade i kopiraj,
Re: YouTube kanal Ne vidim šta je tematika ovog kanala.Da li radiš let's play,onda uradi kako treba,predji cijelu igru sa zanimljivim komentarom. Da li radiš recenziju igre? Da li radiš testiranje hardwarea? Ja lično ne vidim ništa zanimljivo u videu od desetak minuta gdje neko samo igra isječak jedne igre
Re: YouTube kanal To bi bio onda ko neki preview , imalo bi smisla da je uradjen prije izlaska igre al et.
Re: YouTube kanal Osim ovoga sto su ti spomenuli, imas problema i sa zvukom. Kao da su ingame zvuk i tvoj komentar snimljeni mikrofonom neke web kamere.
Re: YouTube kanal sto se tice zvuka ja bih ga komplet ukinuo u igri, ako planira uporedo i pricati moze mu samo praviti smetnje a i napraviti probleme kad je copyright u pitanju
Re: YouTube kanal Ma naravno večeras ide bolji mikrofon + sound iz igre izminksano tako da se kad pričam u igri je manja zvuk, kada šutim jači zvuk igre. Što se tiće videa, trenutno snimam neke gameplaye, snimat ću neke kraće igre čitave, ali ovako velike igre se nikako ne isplati. Vjerovatno ću raditi i recenziju na neku igru tako da.
Re: YouTube kanal Novi video! https://www.youtube.com/watch?v=vZCIXcs ... e=youtu.be Popravio sam zvuk mikrofona i zvuk igre, mislim da mnogo bolje sad zvuči. Hvala vam svima na podršci.
Re: YouTube kanal Sada je to vec bolje. Ono sto bih ti preporucio, vidim da to i TB radi, da obratis pažnju na zanimljive indie igre. Nesto sto se ne vrti po netu. Gigantske igre kao FC4 su na svakom kanalu. Imao bi 'vajde da izbacis gameplay na samom izlasku igre ali svejedno, tu je velika konkurencija. Šta god radio, nemoj se u ovo pretvoriti: https://www.youtube.com/watch?v=KsoPKP3kf8c
Re: YouTube kanal https://www.youtube.com/watch?v=82QfA8A ... ZCTI-57B-Q Evo malo ozbiljnosti i 4K rezolucije! Hajde vidimo šta kažete na 4k?
Re: YouTube kanal Bolje ti je spusti na 720p i snimaj u 60FPS nego da ti tako pada na nekih 15-20FPS. A 4K ekrani i dalje nisu standard. Ne vidim veliku potrebu. Eventualno QHD.
Re: YouTube kanal Sve OK ali mi nije jasno sto forsiras ovaj komentatorski naglasak, na momente cak i hrvatski moglo bi se reci. To malo naginjes na HCL.hr ili :smt003
Re: YouTube kanal Dobro, popravljas se jos samo malo sporije i grublje (muski brate) pricaj, video nema mnogo price :smt023 , ovaj put si fino rasporedio svoj govor i onaj u igri, puno bolji tajming :wink:
Re: YouTube kanal Zasto ovako kratko? Napravi pravi review kad vec imas volje, obradi sve od grafickih postavki, fizike, gameplaya.... Ne mora gameplay biti u kontinuitetu, snimi vise zanimljivih dijelova, faza pa onda to smiksaj u jedan video od desetak minuta. I trudi se da to uradis prije nego je igra izasla ili bar neposredno po izlasku i onda objavis ovdje, garantujem vise pregleda