Započelo poticanje na Firefox 3.5

Discussion in 'Operativni sistemi, aplikacije i programiranje' started by satfreak72, Aug 20, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. satfreak72

  satfreak72 Guest

  Mjesec i po nakon službenog izdavanje verzije 3.5, Mozilla je počela agresivnije poticati korisnike Firefoxa 3.0.x na nadogradnju. Prema pisanju na službenom Mozillinom blogu, korisnicima Firefoxa 3.0.13 trebao bi iskočiti podsjetnik u kojem im se nudi mogućnost nadogradnje na trenutno aktualnu verziju Firefoxa, brojčane oznake 3.5.2.


  Korisnici mogu prihvatiti nadogradnju, odgoditi podsjetnik, ili ga isključiti, no to ne znači da će se u potpunosti spriječiti daljnje pojavljivanje sličnih podsjetnika. Naime, nakon januara sljedeće godine prestat će se izdavati sigurnosne nadogradnje za Firefox 3.0.x, tako da su vrlo vjerojatni novi slični podsjetnici.

  Iako Firefox 3.5 donosi značajna poboljšanja u performansama i funkcionalnosti, brojni korisnici nevoljko rade nadogradnje, a dodatni je problem što na novim verzijama često ne rade razni dodaci za preglednik na koje su korisnici navikli. Stoga u Mozilli ističu kako već preko 90% dodataka za Firefox radi i na verziji 3.5.

  Proizvođači preglednika Interneta općenito imaju velikih problema "natjerati" korisnike da pređu na noviju verziju. Primjerice, Microsoft se još uvijek muči nagovoriti korisnike da prijeđu s već osam godina starog Internet Explorera 6 na novije verzije. Naime, bez obzira na brojne nedostatke i sigurnosne propuste, procjenjuje se kako Internet Explorer 6 još uvijek koristi 15 do 25% korisnika Interneta. S druge strane Google se odlučio na automatske nadogradnje svog preglednika Interneta Chrome, bez potrebe za intervencijom korisnika.


  LINK: http://www.digital.ba/index.php/-news-magaziin/internet
   
 2. Esh

  Esh HWB

  Kolega, na ovom forumu vec imamo thread o Firefoxu ovdje te redovno objavljujemo na nasoj stranici vijesti o novim verzijama ovog browsera i promjenama/dodacima/inovacijama.

  Pustili smo ti da objavis thread o pokretanju novog portala, no ako mislis prenositi vijesti od tamo sa linkovima te se ovdje besplatno reklamirati, to nece moci.
   
  Last edited: Feb 11, 2018
Thread Status:
Not open for further replies.