Wall Street Journal je napravio malo istrazivanje koliko zaradjuju profesionalni gameri. Cifre su stvarno impresivne. Al tolika zarada trenutno jedino moguca u Koreji. Bas me zanima koliko bi Telekom BiH ili HT Mostar dali nekom igracu para kao sponzori?! Vjerovatno ni marke... http://online.wsj.com/article_email/0,, ... m4,00.html
zanimljiv clanak, pisao sam na slicnu temu za info prije par mjeseci.. u koreji je starcraft jednostavno ludilo, tako da umjesto centralnog dnevnika (npr) imate 2v2 broadcast sa komentatorima i cim sve ne.. cak sam cuo da imaju i neke starcraft sokove
sokove, cips, bombone i pazi ovo MLIJEKO I KAJMAK nemogu da se sjetim na kojoj sam stranici to nasao ali ludilo... igrace na ulici zaustavljaju zbog autograma, a cure u koreji se pale na to vise nego na beckhama ti su ljudi masine...imaju izmedju 300 i 400 apm (akcija u minuti)...
dobro sad za kajmak.. ne bih isao tako daleko, al mlijeko da inace ja sam jednom skidao 10 minuta prenosa nekog finala.. ma isto kao da neki argentinski komentator komentarise brazil - argentina finale sp
ma bilo je nesto zapakovano kao mlijeko i nesto kao mileram pa sad ti pogodi sta je sta u vezi snimaka "utakmica" to jo kod njih pravo veliko ti tkzv. VOD-ovi... najpoznatiji igrac ima cak oficijalni DVD sa najboljim borbama i sa nekim intervjuima, a u planu je bio i neki reality show gdje ga kamere prate cijeli dan ali nemam pojma jeli se to ikad realizovalo