Zona.ba Utisci!!!

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by dino01, Oct 19, 2007.

1. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Sinko, daj pokoji info o provideru, tipu konekcije, cijeni... :D

2. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Flat, 40KM, provider je samo za Zivinice :p

Sad ozbiljno, vec nekih mjesec dana je ovako. Zaboravio mi lik ogranicit DL.

3. Doe78

Doe78 Novi član

A boze dragi cuj zaboravio ti ograniciti download, pa koji je to hadzija skontaj sam sad sta ce tu biti kad vas jos 10-20 ili 100 uleti. A da je zaboravio cisto sumljam ima protokol za svakog usera, ili jedino tip tuta neko mu reko to je dobro biti ISP, tip malo zna upalit pc odigrati koju karti i to je to ;)

Mislim tvoja srece sto je za sad tako, interesuje me kad ce ti puknut film javi .......

4. Dog_Father

Dog_Father Moderator

Vidjet ces kad dodje racun da li je zaboravio.

No, tema je zona.ba, pa bih molio da se diskusija nastavi u tom pravcu.

5. virtualx

virtualx Aktivista

evo kolega mi je pricao nesto.
    kod njega je signal 10-ak % i radi mu ok , moze skidati fajlove, jes da mu nekad zakoci, ali sa obzirom na 10% signal dobro da mu ikako radi.
    kod njegovog kolege signal je 65% a radi gore nego kod njega sa 10% signala , i stalno neka zakocenja, nece da otvara stranice i slicno.

izgleda da je vazno na koji se AP spajate, nije sve u jacini signala.

6. bINARY cODE sOUND

bINARY cODE sOUND Aktivista

Ima li neko od zoninih korisnika da je na ZONA 2 ili ZONA Trebevic , te Trebevic1 baznoj stanici , zanima me da li na tim baznim stanicama se desavaju stalna zagusenja.

7. XTRage

XTRage Veteran foruma

Je li ovaj speedtest laze ili je ovo tacan ping :D
    Inace paket je 384/128...

8. zoom

zoom Guest

Zanimljivo, koliko ja znam jedini ISP koji radi u zivinicama na wireless je ZONA, ko zna mozda se pojavio neki koji uzima internet od zone.
    I ne znam kako to da imas 12 Mbps.
    To znci kd ti povuces protok ostali korisnici mogu d placu.

hahahaah
    :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005

9. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Media Sky je provider. Od koga on uzima, ne znam. Zanimljivo je da je Zona mnogo veci provider i ima losiju uslugu. Neka 2 mjeseca mi je bio neogranicen download dok nije skonto. I sad ako treba sta hitno skinut, poveca covjek download ;)

BTW, Media Sky je bila prije Zone u Zivinicama.

10. djoslax

djoslax Guest

Plaćam paket od 40km i brzina bi trebala biti download 1280kbs i upload 256 mada ta brzina vec posle prvog mjeseca nikad više ni blizu nije bila.Što se podrške tiče kada ih nazovete oni vam svaki put kažu nazovi za pola sata ako se ništa ne popravi brzina i onda opet nazoveš oni kažu nazovi opet za pola sata i sve tako dok ne potrošiš sav kredit na mobitelu.Otkako sam se spojio na zonu plaćam 40km internet i 20km kartice za telefon da bi zvao podršku koja opet na kraju ništa neuradi.Sve lopov do lopova.Zona i WiFi Lukavac su dva najgora ISP-a ikad.Što se tiče zone mislim da test brzine kaže sve.

11. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Rofl ovo placas 40 KM

12. djoslax

djoslax Guest

Problemi sa zonom su trajali i kada bi zvao podršku koja je stvarno neodgovorna nikad se ništa nije riješilo,onda sam okrenuo antenu na drugi AP i sada je besprijekorno.[​IMG]