Zotac GTX 470 i GTX 480 AMP! sa unaprijeđenim hlađenjem

Discussion in 'Sadržaj, prijava problema i prijedlozi' started by Esh, May 26, 2010.

 1. Esh

  Esh HWB

  Link: https://hardwarebase.net/novosti.php?akc ... st_id=2501
   
  Last edited: Feb 11, 2018
 2. kolinsb

  kolinsb Veteran foruma

  omg, ova kartica zauzme pola kucista :shock: :shock: :shock: stvarno je glomazna.... sigurno je tiha i ne toliko vruca, ali je ruzna brate dragi....
   
 3. k0ST

  k0ST Aktivista

  Meni se cini kao fail u poredjenju sa referentnim rjesenjem. Ipak je ovje rijec o Fermi furunama koje se pravo griju - ako i uspije bolje ohladiti graficku, vreli zrak i dalje ostaje u kucistu. Zauzima jedan slot vise, nista narocito vece od drugih nereferentih hladnjaka. Boje su kriza, ali nekom se mozda i svide. Takoder, Zalman ventilatori nisu bas poznati kao kvalitetni (los odnos performansi i buke). I na kraju cijena preporucena cijena - WTF, pa mogu sam ugraditi Zalmanov hladnjak i vjerovatnon proci jeftinije!
   
 4. Vedo

  Vedo Moderator

  ko ima para za ovo cudo ima para i za beton kuciste koje ima sa strane otvor za 14 / 20 cm vent, rjesen problem sa vrelim zrakom.
   
 5. k0ST

  k0ST Aktivista

  Mudro zboris, s tim sto doticni mora imati i beton glavu da da 444 eura za blago kloknutu 470GTX sa Zalmanovim hladnjakom :D
   
 6. Esh

  Esh HWB

 7. X-Factor

  X-Factor Komšija

  Do sad najbolja GTX 480-ka na trzistu, osjetno manje trosi nego referentna, znatno hladnija cak i kad se overklokira. Ovih 75C pri overklokingu je impresivno. Valjda ce biti negdje uskoro recenzija i 470-ke, da vidimo vrijedi li tih 444 € u odnosu na 5870 :)