Odabir i kupovina TV-a

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Neo Bahamut Zero, Jul 18, 2007.

  1. ensark2

    ensark2 Novi član

    Citao sam ja te recenzije i sa te i sa drugih stranica. Svi pisu kao eto to je skoro ko plasma ako nije i isto
     
  2. Nani

    Nani Komšija

    Pa ako ti je sve jasno, onda nema dileme jel tako?
    Napisi za sta mislis primarno koristit tv.
     
  3. snajper007

    snajper007 Novi član

    Plasma,bez obzira na sve.
     
  4. Nani

    Nani Komšija

    Jos kad bi htjeli poslusat...
     
  5. Neo Bahamut Zero

    Neo Bahamut Zero Veteran foruma

    Kad nece da poslusaju, onda ih je najbolje savjetovati da se zalete po "S" Samsunga i gotovo. :smt005
     
  6. syss

    syss Veteran foruma

    što veći sony u2000 :D
     
  7. Nani

    Nani Komšija

    Dobar dobar, od sad svako po jedan upad-preporuka sa S serijom :)
     
  8. ensark2

    ensark2 Novi član

    Planiram ga koristiti da gledam digitalnu satelitsku trenutno imam Humax 5400 kupio sam ga pravo davno. Planiram uzeti neki Dreambox i mozda neki HD receiver. PS3 imam vec pa eto nekad u buducnosti gledat i blue ray. To je za sta bih ja koristio taj tv koji bih kupio. Ovo sa serijom S samsunga jest smjesno to nebih uzeo ni kad bi mi neko poklonio. Nebi ni Sony-a nijednog ispod W serije.
     
  9. kockica

    kockica Novi član

    hi narode, evo i jedna žena, nemojte sada svi pobjeći :) moram priznati da sam impresionirana znanjem koje neki od vas posjeduju, svaka čast, pa eto nadam se da vam neće biti teško pomoći i meni u mojoj dilemi.
    Mislim da je suvišno reći da se baš ne razumijem mnogo, a muž mi je prezauzet da bi se sad i time bavio a obećao mi je da ćemo kupiti plazmu/lcd ovaj mjesec, pa ću ja sad da mu olakšam posao ;) za svaki slučaj.

    Nemojte se sad zgroziti ali meni treba bas 26" jer drugi ne moze da stane na taj zid na koji hocu da ga stavim, zid širok 80 cm, a i prostorija je mala.

    Malo sam se i zabrinula jer mi se sve čini da ovi manji imaju slabiju i rezoluciju i kontrast, jel to bas mora tako? To je bilo prvo pitanje?
    Budući da i mi najviše gledamo kablovsku i DVD/crtiće/ negdje sam pročitala da je slika kod Samsunga bolja od Panasonica, dakle da li Samsung plazma u ovom slučaju može da prođe? Ako da koji i gdije?

    Eto ako mi neko može pomoći, puno hvala unaprijed.
     
  10. artemis

    artemis Komšija

    Plazmi 26" nema,koliko ja znam tek od 37" su plazme.
     
  11. snajper007

    snajper007 Novi član

    Samsung u odnosu na Panasonic ti je isto što i fićo i mercedes(mercedes ti je u ovome slučaju panasonic).Na tvoju žalost Panasonic nema te veličine plazme niti ja znam da ima bilo koji od proizvođača plazmi rade u toj veličini tv.Gledanje kablovske TV ili analogne ti je duplo bolje slika na plazmi nego na LCD-u.U tvome slučaju mislim da ti neće biti naći teško neki kvalitetan TV jer je poznato da što je manaji ekran da je slika i bolja,samo se odredi sa kojom količinom novca ideš u nabavu.Mislim da će ti i ostali reći isto,ali mislim da ti je mišljenje NANIJA i ZERE ono što bi trebala dvaput pročitati,jer ipak mi smo malo noviji sa svim ovim.U svakom slučaju sretno sa kupovinom.
     
  12. Nani

    Nani Komšija

    Sjedi 5!

    @ensark
    Prijeldog forumasa ti je Panasonic PV80 plasma a ti skontaj sta ces.

    @kockica
    Tehnologija izrade kako je rekao i artemis ne radi plasme ispod 37". Ono sto je bitno da znas da HD materijal ako mislis ikad gledati ne ide ispod granice 32".

    Dakle tesko ces vidjeti beneficije HD materijala na toj dijagonali ako se ne priblizis 20 cenata od ekrana, kao ispred monitora da sjedis.

    Posto si rekla da su ti primarni nasi kanali i crtani i da ti odgovara jedino 26", znaj da ces kod nas jedino uspjeti naci neki Samsungov model tipa 26" R87(Tecnomarket), Philips 26PFL3312 i 26PFL5322 pa Samsung 26S81B i SONY KDL26B4050(http://www.eurosplet.ba).
    Recenzija oko 26" ces slabo naci na netu, ima ali sturo jer je to nepopularna dijagonala, za pc monitor preveliko, za tv uredjaj ne bih rekao malo 66 cenata je u pitanju vec blagodeti HD ready panela nece doci do izrazaja.
    Ako novac nije problem imas narucit sa http://www.wtc.ba 3 Panasonic LCD 26" 1.TX-26LE7P oko 1100km 2.TX-26LM70PA 1240km i bas ako zelis kvalitet slike sto se najbolje moze izvuci iz 26" dijagonale, imas IPS verziju Panasonic panela TX-26LX70P on ti je 1400km.
     
  13. cenga

    cenga Novi član

    Posto sam zadnjih par mjeseci bio u identicnim,nazovi istim problemima,trazio 26 incha i odustao,Oci mi se bile zaljepile na TX-26LX70P ili na LM seriju do koje nikad nisam dosao iz razloga da su oba od ta dva modela na zalasku tako da sam licno kontaktirao sa vtc-om i nisam ga mogao dobiti,kontaktirao sa eurospletom,isti slucaj itd. sa svima!Tako da tih modela neeeema.To su stari modeli koje ce zamjeniti novi TX-26LX85,kojeg jos uvijek nema u prodaji a kad ce biti ne zna se!Tako da sam se od svega toga povukao nasao mjesta i narucio 37PV80 po koju idem sutra :mrgreen:
    Jedino sta se moze uhvatiti je TX-26LE7P oko 1100KM.Ili kako bi "Neo" rekao 26s3000 kojeg takodje nikad i nigdje nisam nasao!
    Ganjaj taj panasonic nakon sto se uvjeris u "kvalitet" slike u prakticnim uslovima ako je moguce!Mada mislim da ne treba ocekivati cuda!Ili taj najnoviji model 26" od panasonica spomenut par recenica iznad!


    Pozdrav
     
  14. syss

    syss Veteran foruma

    imam ovako "površnog" favorita u 26" ekranima... jednom stajao ispred videozida jednog tehno dućana i mali benq 26" je toliko nadglasao ostalu ekipu svojom slikom da sam ga čak otišao i pogledati (što ekvivalentnu, što veću dijagonalom).

    stvarno baš je bilo čudo jedno od slike za neke smiješne pare, ima onaj glossy premaz preko ekrana pa je vrlo vjerovatno i to malo boostalo kontrast, ali je slika bila stvarno za pogledati ponovo.
     
  15. kockica

    kockica Novi član

    Mnogo hvala svima na savjetima i ažurnosti. Sve sam prenijela mužu i već smo zamolili jednu frendicu koja radi u Bosnetu da nam da ponudu za Panasonica 26" za modele koje je naveo Nani, nažalost 37PV80 stvarno ne moze da stane, uz najbolju volju, opet smo sve premjerili.

    Nadam se da će nam ona moći naći bar neki od modela, cijena ne igra bitnu ulogu, važno nam je da dobro izaberemo.

    Inače moj muž je pravi perfekcionista i ništa ne prepušta slučaju, tako da ste nam sigurno uštedjeli mnogo vremena za dobivanje informacija. Jednom smo peglu kupovali ravno 3 sata, naravno na kraju sam njemu pustila da izabere i stvarno je izabrao super Rowenta advancer 24000W, to je čudo od pegle, ma čisto savršenstvo. Mada mislim da smo totalno izludili prodavce.

    A ovaj forum je baš prava stvar, baš dođe kao neki stručni magazin, a sve je super jednostavno objašnjeno, pri tome još su svi kulturni i ok. Stvarno stvarno svaka čast.

    Hvala jos jednom. Javim vam kako napreduje kupnja. Bye! :smt006
     
  16. zoi

    zoi Veteran foruma

    ako ti je muz toliki perfekcionista sto onda tako mal zid namjeni za televizor :smt005
     
  17. kockica

    kockica Novi član

    a nekako nam se utrefilo tako, a tu smo radili neki luk, između kuhinje i dnevnog boravka, pa nam je ostao bas taj dio zida za tv/odatle je najbolji kut gledanja. Tačnije više sam ja kriva, njemu se to ne bi ni desilo, al on je bio na putu u Pakistanu i to za vrijeme onog velikog zemljotresa 2005, a naša prva beba samo sto nije dosla na svijet, pa nisam imala drugog izbor osim da sve radove u kući otpočnem sama. Dok je on stigao ja već srušila zid, ipak nije sve ni ispalo tako loše ali eto sad jadničak mora da gleda u 26" LCD . A budući da je prezivo onakav zemljotres radi zida se uopšte nije nasekirao.

    Ah da skontala sam da bi moglo da prođe i 32", no još uvijek nedovoljno za plazmu. Tja šta ćeš....
     
  18. Nani

    Nani Komšija

    E 32" vec mjenja bitno stvar kad je u pitanju kvaliteta slike, pa budes skontala da 32" moze proc javi.
     
  19. syss

    syss Veteran foruma

    pa naći će se i neki provjereni 32" lcd... bolje od 26" definitivno po pitanju veličine.
     
  20. Neo Bahamut Zero

    Neo Bahamut Zero Veteran foruma

    Postoje i oni teleskopski nosaci, tako da mozes tv malo "izmaknuti" iz planiranih dimenzija.