Da li je potreban SP2 ???

Discussion in 'Operativni sistemi, aplikacije i programiranje' started by 3xD_design, Apr 16, 2005.

?

Trebamo SP2 ???

Poll closed Apr 26, 2005.
  1. Da

    10 vote(s)
    100.0%
  2. NE

    0 vote(s)
    0.0%
  1. 3xD_design

    3xD_design Aktivista

    Evo. Nakon svih greskica koje se dese, uocio sam da je najbolje instalirati Windows XP Service Pack 1. Bio sam instalirao i SP2, pokusavao i sa AutoPatcher XP koji je bolji od SP2, ali sve se pokazalo kaoticno. Ako instaliram patcheve, vidno se uspori rad racunara, pokrece vise programa. Ne prepoznaje stvari na vrijeme... Svasta se desava. Pa. Kakva su vasa iskustva. Da li nam je za sada potreban neki SP ? Moj zakljucak je da SP samo pokvari ono sto smo napravili. :)
    Uz avast!pro, zone alarm pro,ad-aware se pro, i SP1, ja mislim da nam nije potrebno nista vise. Upozorenje za virus nisam vidio ihahaj. 8)
     
  2. syss

    syss Veteran foruma

    mene je sp2 spasio... zapravo u tom trenu bi me i sp1 spasio jer bi samo pregazio postojeću instalaciju sp-a i sve 5. inače imam win sp1 instalacijski cd, a sp2 sam skinuo preko win update-a i sve oke radi.
     
  3. iskusni

    iskusni Komšija

    u velikim korporacijama i firmama DA a za obične korisnike NE
     
  4. jeretik

    jeretik Komšija

    Tako je. SP2 nije potreban, jer se sve sto on donosi moze dobiti u nekoliko malih visoko-konfigurabilnih programcica, koji ne prave probleme s kompatibilnoscu i slicna sranja.
     
  5. iskusni

    iskusni Komšija

    ja prvu grešku sa kompatibilnošću koju sam primijetio sa SP2 je da ne mogu koristiti nijedan program koji mi omogućava korištenje image-a npr. Nero Image Drive. čak i kada se SP2 uninstalira neki problemi ostaju zato obični korisnici NE koristite ga
     
  6. Esh

    Esh HWB

    imaj na umu da se download sp2 vise ne moze blokirati, pa zamisli situaciju da se pojavi neki pravo kriticni update...
     
  7. BiceBolje

    BiceBolje Overclocker

    Ja ću ga blokirati.
     
  8. ming

    ming Veteran foruma

    Trenutno SP2 mi nije potreban.
     
  9. Neo Bahamut Zero

    Neo Bahamut Zero Veteran foruma

    ja sam sebi napravio slipstream windowsa sa integriranim SP2 i daleko je bolje ovako nego naknadno instalirati service pack [vazi i za SP1]. da ne napominjem da daleko brze radi. jedino s cim sam imao problema bila je starija verzija Dr. Divx-a ali sad s novom sve radi za 10. nero image drive kod mene radi bez problema fyi. ljudi ne znaju vecinom konfigurisati neke sitnice i firewall pa pljuju po SP2. fino nabavite novije verzije odgovarajucih programa i sve ce biti super.
     
  10. *_* Juvee

    *_* Juvee Aktivista


    Kako si naprqvio :idea:
     
  11. Esh

    Esh HWB

    potpisujem ovo, sp2 sa clean instalacijom u vecini slucajeva radi sa problema, a naravno, pozeljno je da svoje programe odrzavate up2date..
     
  12. Neo Bahamut Zero

    Neo Bahamut Zero Veteran foruma

    ko ne zna kako se pravi slipstream, nek u google-u upise "Windows XP Service Pack 2 slipstream integration" ili nesto slicno. ima podosta linkova i tutoriala.
     
  13. Esh

    Esh HWB

    a ima i posebna tema gdje je vec odgovoreno 8)
     
  14. HamziBeg

    HamziBeg Komšija

    Nasilni update na SP2 se moze sprijeciti ako iz stratup-a (MSCONFIG) u kartici/tabu servisi iskljucite "Automatic Updates". Ostali nacini ne pale. Cak ako se iz MS Konzole zaustavi.. za nekoliko minutase sam upali (ako ste na netu)... ni postavka da se ručno pokreće ne funkcioniše... za sada ovako (gore spomenuti način) radi.