Battlefield 3

Discussion in 'Igre i konzole' started by Vedo, Feb 4, 2011.

  1. kolinsb

    kolinsb Veteran foruma

    sve extra, i na kraju noz u ledja :roll: :twisted: Valve & Blizzard broj 2.
     
  2. bhd

    bhd Veteran foruma

    Pa polako svi furaju na blizz, daj cash cash cash jer ga nikad dosta.

    samo ne kontam jedno, a to je da cemo morat dodatni pass uzimat za multiplay il me oci varaju (ispravite me.)
     
  3. kolinsb

    kolinsb Veteran foruma

    ako sam ja dobro shvatio,pise da ce ti key biti vezan za account, i neces ga moci prodati samog. ispravite mene ako ja grijesim. DICE se zali, da od igraca koji kupuju key iz druge ruke, nemaju ama bas nikakve niti koristi niti zarade. samo placaju servere za njih.
     
  4. bhd

    bhd Veteran foruma

    Pa sigurno da je to to.. nema prodaje kljuca samo proadja accounta.. ko se zasiti il sta vec
     
  5. Juka

    Juka Komšija

    "Online pass" Ovo vam je za konzole a ne za PC hoce ovim da sprijece second hand prodaju igara za PS3 i XBOX
     
  6. NAILS

    NAILS Moderator

    Kakav je sistem "bodovanja" ? Koliko sam vidio, broje se samo killovi. Cuo sam jednom da postoji mogucnost da ce biti nesto slicno kao u free2play verziji (IMHO najpostenije bodovanje). Ali izgleda, nista od toga.
     
  7. Triforce

    Triforce Aktivista

    Dosta raje je govorilo da se ukine K/D skroz ili da se ukine D. Samo da se vidi skor, asistencije, captures i kills. Nesto na ta jfazon. Ugl da se stimulise teamplay. Al eto vidjet cemo jesu li nas ISTA poslusali. Ako nisu ja mozda i ne uzmem igru. Cekam betu :D
     
  8. NAILS

    NAILS Moderator

    Meni je bodovanje kao na free verziji odlicno. Svaki se ucinak boduje pa bio to jedan metak na heli = (npr.) 2 poena. Drugo sto su poeni stete, ako se tako definisu, poptuno jednaki XP poenima. A onda i bonusi.. headshot, kill sa velike udaljenosti, ako se mnogo osteti protivnik pa ga neku drugi ubije, ti dobijes oko 30 poena za "ucestvovanje".. itd itd.

    Registovanje samo kill-a je prilicno konzervativno.
     
  9. Ragnarok

    Ragnarok Komšija

    Vidim da se ovdje skupilo veliko društvo koje će ako Bog da kupiti Battlefield original pa rekoh da se i ja malo umiješam. Dakle preorderovao sam igru na www.gamestation.co.uk ovo je ogranak game.co.uk koji također ozbiljno i pouzdano radi svoj posao. Uzeo sam već par originala kod njih i svaki sam dobio na kućnu adresu uz maksimalno čekanje do 10 dana. Svojevremeno sam preoderovao Call of Duty: Black Ops i došao mi je 3 dana nakon zvanične prodaje. Izuzetno sam zadovoljan. Posjeduju i sistem loyalty kartice gdje za kupljene igre dobijaš EXP koji se pretvara u novčanu vrijednost koju može čovjek koristiti za uštedu pri narednoj kupovini, nešto kao Mercator PIKA kartica. Uglavnom dobio sam pristup Alpha testiranju i izuzetno sam zadovoljan viđenim osim par kardinalnih stvari koje su već naveliko navedene po oficijelnom EA Battlefield 3 forumu. Pročitajte i znat ćete šta smo igrali tokom Alpha-e. S obizrom da sam pod NDA (?!) nemam pravo pričati ponuo o alfi. Dosta se priča po forumu da je ova alfa bila stari build igre i da će do izlaska zvanične igre biti dosta drugačija.
     
  10. Ragnarok

    Ragnarok Komšija

    Upravo tako. Nemojte da vas ova priča oko Online Pass-a zbunjuje. Ovdje se radi o prodaji Second Hand igara i kao što tamo neko zaradi za preprodaju igre tako i oni hoće da uzmu pare za održavanje servera za nove korisnike. Meni je ovo sasvim logično i opravdano sa aspekta firme/poslodavca. Današnji igrači su previše razmaženi i smatraju da trebamo dobiti sve besplatno kao nekada. Stariji igrači će se sjećati zlanog doba single player igara kada se zarađivalo na prodaji igre koja nije imala multiplayer servere i online igranje. Tada je bilo logično da se zaradi po principu kupi/posjeduj. Danas su stvari zaokrenute za 180° . Niko više neće da kupi SP igru, lakše je skinuti i odigrati i izbrisati a zanemaruje činjenica da su te SP igre daleko bolje urađene, maštovitije i igrivije od mnogih online igara, primjeri su RPG igre kao Fable, Dungeo Siege 3 (koji se meni užasno sviđa igrajući je na XBOX kontroleru na PCu a dobila je grozne kritike), Dragon Age 1 i 2 i sl. FPS igre neću svrstati u ovaj isti koš jer imaju podpuno drugi koncept ali najbolji primjer je Duke Nukem, igra koja je harala 90ih godina i koja je danas konceptualno oživljena sa istim načinom igre i istim forama kao nekada a kritičari i igrači su je ocijenili kao užasno zamornu. To je odlika novog doba i novih/mlađih razmaženih igrača koji neće da razmišljaju dok igraju već je lakše kupiti/skinuti Hint Book, walkthrou ili cheat nego sjesti pa malo aktivirati moždane ćelije.
     
  11. EL NINO CFC

    EL NINO CFC Veteran foruma

    sto se tice bodovanj, ja sam primjetio bug, barem je kod mene tako bilo, kad uzmem assault, nekada medic, bacim nekome onaj paket healtha, nakace se par igraca oko kutije, meni ne dolaze bodovi, mozda dolaze al ne pise na dnu, a kod support dolaze bodovi, isto nekad se desi da bacim paket, a on odskoci par metara :mrgreen:

    i nevalja im ono za energiju, da se opet regenerise, pa ne igramo cod, tu bas nestaje ona car battlefielda
     
  12. Ragnarok

    Ragnarok Komšija

    Svi ti uočeni bugovi su minorni i vjerovatno će biti uklonjeni do zvaničnog izlaska igre. Ovo oko regenerisanja HP-a to će se vjerovatno optimizirati isključivanjem u hard core načinu igranja kao mod tako da me ne zabrinjava mnogo u ovom momentu. A mogu ovaj regen zamijeniti direktnim healom od strane medica te bi time medic imao dodatnu korist osim što oživljava i baca pakete kao da je zračna podrška :)
     
  13. Merce

    Merce Novi član

  14. perke

    perke Aktivista

    hocete avione? nema problema :)

     
    Last edited by a moderator: Aug 2, 2017
  15. Vedo

    Vedo Moderator

    lol
     
  16. kolinsb

    kolinsb Veteran foruma

    totalna glupost. Pored EA accounta (na kojem imam regan MOHA i BFBC2/Vietnam) sad trebam u funkciju staviti i Orign account. Nedavno sam instalirao i Orign client. Nista posebno. Cak stavise, u odnosu na npr. Comrade, nikakvih funkcija nema. Kod dodavanja igara na account, zezancija ziva. Sve igre starije od 2009. ne mogu biti dodane cccccc probao ja dodati BF2, i ne moze. MOHA i BFBC2 su prosli uredno. Jedino sto je mozda dobra stvar, a to je, kad regas key na Orign accountu, moci ces svuci igru sa njihovih servera (u slucaju da ti se osteti DVD). Ja sam regao MOHA key, i dobio sam opciju da uradim download igre (jer nisam instalirao igru).
     
  17. Esh

    Esh HWB

    Ne znam cemu sad neko "iznenadjenje"? Pa jasno je bilo da ce Origin biti "must have" cim se saznalo za beef sa Steamom =)
     
  18. Triforce

    Triforce Aktivista

    Ne kontam problem ? Loginas se na origin sa EA accountom. To je EA manager renamed
     
  19. EL NINO CFC

    EL NINO CFC Veteran foruma

    narucio si battlefield 3 limited edition za 51 km :smt007

     
    Last edited by a moderator: Aug 2, 2017
  20. Vedo

    Vedo Moderator

    Indija, ili? :)