Odabir i kupovina TV-a

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Neo Bahamut Zero, Jul 18, 2007.

  1. Vedo

    Vedo Moderator

    Imam ja slicnu, dobar je Samsung, ali budi spreman na zujanje iz TVa. Ja sam svoju mijenjao 3 ili 4 puta i svaki put dobio primjerak koji zuji (neki otpornici u njoj valjda). To je poznata boljka Samsung plazmi.
     
  2. sgtPepper

    sgtPepper Overclocker

    Dvoumim se između ovoga Samsunga i Panasonica ST50 s tim što ovaj Panasonic mogu nabaviti za 100 KM manje. 3D mi ne treba, gledam najviše filmove na TV-u (uglavnom non-HD), tu i tamo XBOX 360. 23 cm razlike u dijagonali mi je povelika razlika, pogotovo što TV gledam sa udaljenosti od 3,5m. Max. granica mi je 1400 KM. Ima li neki možda LED koji je na pola puta između ova dva, tj. neki TV od 46 inča ? Ako neko zna savršen TV za moje potrebe, zahvalan bi bio, jer ipak platiti 1400 KM nije mala stvar, pa bih dobro da se raspitam o prednostima i manama svakog prije nego što odlučim halaliti love :D Izgleda da bi mi najbolja bila plasma od 50', jer kako god, za istu dijagonalu plasme su uvijek jeftinije, čak mogu uzeti takvu plasmu i za oko 1200 KM, ali mi je glupost na ovoj dijagonali nemati full hd.
     
  3. Esh

    Esh HWB

    Za koliko si novaca našao ST50?
     
  4. sgtPepper

    sgtPepper Overclocker

  5. Esh

    Esh HWB

    Pa onda je to no-brainer. Radi se o best-buy TV-u od prošle godine, koji je čak bolji od ST60 modela za igranje. Gdje ima za 1300 KM 50" model? Viđao sam po toj cijeni, ali za 42"..
     
  6. h2o

    h2o Aktivista

    Pa ja mislim da mu je to dilema, jer spominje razliku od 23 centimetra, da li kupiti Samsung od 51" ili Panasonic od 42", a tu su sa cijenom.

    Sto se tice Samsunga mogu potvrditi Vedinu konstataciju da plazma zuji i mogu je cuti oni koji imaju dobar sluh, ja cujem zujanje dok ostali ukucani ne, isto tako ni neki prijatelji nisu mogli cuti zujanje. Tako sto se tice zujanja, zavisi od osobe do osobe. Nije do kondenzatora, vec jednostavno matrica prilikom rada sama proizvodi takav zvuk. Sto se tice slike ona je super za tu cijenu.
     
  7. sgtPepper

    sgtPepper Overclocker

    Kao što reče kolega h20, ovo je 1300 KM cijena za 42''. Mislim da je najbolje staviti TV jedan do drugoga, opaliti nekoliko HD filmova, SD kanala i vidjeti koji je bolji. Zbog dijagonale, lično naginjem na ovaj Samsungov, a i Samsungov interface mi je stvarno jednostavan, valjda što sam navikao na njega, filmove je milina gledati (nema taj problem malih titlova).
     
  8. Esh

    Esh HWB

    Nije uopće sporno koji je bolji, to je ST50, već je više do konfiguracije tvoje sobe i želja po veličini ekrana. Ako si od TV-a udaljen nekih 2-2,5m, idi na Panasonic, ako ti je veća udaljenost, 3m+, idi na Samsung.
     
  9. Zeleni

    Zeleni Network Ninja

    ST50 ne mogu nigdje vise naci da kupim, ako slucajnu ne naletim u izlogu neke prodavnice.

    Gledam ova dva, televizori po meni izgledaju isto na papiru, tu i tamo razlika u potrosnji, a dobrih 300 eur razlike u cijeni. E sta sad.
    http://www.prisjakt.nu/produkt.php?j=1682251,1184840
     
  10. Esh

    Esh HWB

    UT je poprilično ispod u kvaliteti slike. Tako je barem bilo u prijašnjim serijama.
     
  11. Esprit

    Esprit Aktivista

    Ja ST50 kupio prije 2 dana u Imtecu, cijena za gotovinu 1299 KM (42incha)
    Nisu ga imali odmah na stanju već sam čekao 2 dana, ali može se poručiti.
     
  12. comrade

    comrade Aktivista

    SONY 42W651 200Hz Smart TV
    1499 km
    imal ko sta bolje da predlozi do nekih 1700 km??
    sutra kupujem aBd
     
  13. Sena

    Sena Veteran foruma

    Eventualno samsung f6500, ja mislim da je tu negdje, iako bih se mozda vrijedilo protegnuti do w805 modela, bio je 1850KM u stanicu, ja u mostaru gledao.
     
  14. comrade

    comrade Aktivista

    stize 42 w805
    nadam se da sam dobro odabrao : )
     
  15. Sena

    Sena Veteran foruma

    Naravno. :wink:
     
  16. comrade

    comrade Aktivista

    i tako dodje sony w805.... upalim ja tv sve rega
    kad u donjem lijevom uglu ili bolje reci do ugla "prljavo zuckasta malo sira linija" koja se najbolje vidi kad je svijetla podloga (na bijeloj se bas vidi) kad je tamnija podloga ne vidi se
    savjet ?
     
  17. sgtPepper

    sgtPepper Overclocker

    Nakon 25 dana bivanja na servisu (Kimtec), vraćen mi je TV. Slika mi djeluje nekako mračnija, brightness podešavanje nema gotovo nikakvog efekta od 60-100, kontrast vrlo slično. Osvjeteljenje ćelija moram povećati na max. da dobijem prihvatljivu sliku. Ne znam šta da radim, firmware update ?
     
  18. Vedo

    Vedo Moderator

    da ti nisu uvalili neki polovan/China panel. obicno su ti fushevi dosta tamniji (bar kad su u pitanju ekrani mobitela).

    Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
     
  19. sgtPepper

    sgtPepper Overclocker

    Kako to mogu provjeriti ?

    Edit : Na najlakši način :D
    Edit #2 : Na dokumentu servisa stoji da je "repariran mrežni stepen".
     
  20. Moncho

    Moncho Komšija