Kupovina računara

Discussion in 'Računari i komponente' started by jigsaw, Aug 9, 2016.

  1. efo

    efo Komšija

    Ja sam shvatio da on PRODAJE HD 5570 graficku i ovu napojnu od 400 W, da bi dodao pare za komponente konfiguracije koja se kupuje. Na prvu sam i ja pomislio da se HD 5570 pominje u kontekstu ubacivanja u razmatranu konfiguraciju, ali sam to odbacio kao mogucnost zbog velike apsurdnosti te ideje i pretpostavio da se radi o prvo pomenutom. SSD je odlican za bilo sta osim gaminga, vec je spominjano ranije u topicu da nema nikakve veze sa FPS-om u igrama.

    Dobar i5 procesor je savrseno dobar za danasnji gaming, u tome ne vidim nikakav problem. Pogotovo za budget masinu.
     
  2. black

    black Komšija

    Re: RE: Re: Kupovina računara

    Kojih crnih 550W , pa ja sam imao AMD Phenom X6 1055T OC i GTX 570 isto OC i toje pod Prime95 i Furmarkom vuklo 480W iz uticnice. U igrama oko 280W vuklo. Nedavno sam imao GTX 760 ( ista kartica kao GTX 660 Ti) i i7 Haswell i to je trosilo 150-180W iz uticnice u igrama.
    Evo poslije cu ti izmjeriti koliko vuce i7 Haswell i R9 280X.

    Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
     
  3. jigsaw

    jigsaw Aktivista

    Hvala ti na pomoći to cijenim jer i jesmo tu da si pomažemo, mislim da ti je previsok ego, kao da si pročitao samo taj post od mene a ne prethodni nekoliko. Koja je to grafička s kojom mogu obrisati gu***u i koji sam ja to njemu procesor uvalio ?

    Znam dosta o računalima i nisam levat nego dođem ovdje da dodatno nešto naučim, primim savjete i da me podržite u mojim ideja ako su ispravne, da mi predložite oglas za koji ja možda ne znam itd.

    Računar će ga izaći 750KM kako sam računao i ja ne poslujem sa bilo kojim vidom kamate nadam se da znaš zašto

    Koji računar za 670KM misliš onaj gore lenovo :D pogledaj moje mišljenje iznad o njemu i ne može se porediti sa ovim što sam uzeo danas za 500KM

    To što je tebi neko kupovao dok si bio mali i nije ti dobro odabrao to je zato jer si pogrešnog zamolio da ti to uradi

    Za SSD, molim vrati se na prethodnu stranicu gdje sam rekao da SSD ne igra neku ulogu u igrama i nije mu prioritet sada jer je knap sa parama

    Bravo, dobro opažanje
     
  4. Sena

    Sena Veteran foruma

    Da bih se izbjegla ovakva sranja, nek sam sebi tvoj drug slozi konfig, od osmog osnovne sam sebi slazem komponente, tako da ne treba za to prevelika nauka.
     
  5. efo

    efo Komšija

    Da bi se izbjegla ovakva sranja, ljudi trebaju citati malo bolje, momak je lijepo objasnio. Zasto postoji forum nego za ovakve topice? Da jedni drugima pomazemo oko IT related stuff. Sta mislis da ja tebi kazem da bi trebao prestati da pises na temi u vezi tvog poremecaja i da bi ga trebao sam rjesavati? Ne razumije se svako tako dobro u komponente racunara.
     
  6. Ragnarok

    Ragnarok Komšija

    Izvini molim te, očigledno da sam jutros pogrešno shvatio rečenicu koju si napisao. Zbog pogrešno shvaćene rečenice mi riječi nisu primjerene situaciji i ovim putem ti se izvinjavam. Svakako svaka čast na smirenom odgovoru.

    Obzirom da si našao ono što si tražio smatram da se nema više šta pisati na ovu temu i zarad tvog prijatelja drago mi je da sam bio u kriv i da će dobiti ipak nešto dobro za svoje pare.

    Sretno i sve najbolje.
     
  7. jigsaw

    jigsaw Aktivista

    Sve je u redu razumijem te u potpunosti, nisi ništa kriv samo mali nesporazum.

    Sutra ili prekosutra se ide uzeti napajanje zatim gtx660ti 215KM (kako kaže dovoljno za njegove potrebe)

    Hvala svima na pomoći