Online kupovina - diskusije

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by Alibegovic, Sep 23, 2009.

  1. forzamilan

    forzamilan Veteran foruma

    Pa jbt kolko treba da ticket rijese mjesec dana? :D
     
  2. kolinsb

    kolinsb Veteran foruma

    Ne treba mjesec, ali ne mozes ni ocekivati da ti se rijesi u dan jbt. Sve su sjebali ovi nasi na carini. Ljudima ne dolaze posiljke i sigurno su zatrpali support upitima. Carina vraca posiljke nazad bez ikakvog objasnjenja... Mislis da je itko pipnuo onih 11t od poslije nove godine? ccccc
     
  3. XTRage

    XTRage Veteran foruma

    Pa dobro bio bi red vratiti puni iznos ako uredjaj crkne u roku 15 minuta.
     
  4. dmr

    dmr Veteran foruma

    koliko dugo treba ovoj nasoj posti da dostave paket?? Evo gledam tracking i BH posta primila 6 februara paket i jos nista meni ne dolazi, da odem u postu i pitam?
     
  5. Gogeta

    Gogeta Aktivista

    Obicna dostava. Uvaljuju defektne proizvode i ja trebam biti sretan sto sam izvukao skoro pola cc... Samo sam se zeznuo sto nisam preko ebay-a narucio pa bih trazio full refund, ovako sam popusio petobu. Ne treba od njih nista iznad 5$ uzimati i to je to. Nisam ja kriv sto polovicne proizvode prodaju...
     
  6. zoi

    zoi Veteran foruma


    Naravno da je pipnuo, sve što sam čekao još od novembra mi je došlo. Ne znam čemu širenje dezinformacija i tolika negativnost čak i tamo gdje joj nema mjesta.
     
  7. kvaju

    kvaju Komšija

    Meni došle isporuke prosli tjedan sa ebaya iz kine, sve ok, a naruceno 3.1.
    Samo Aliexpress kasni, narucio 20.12, ali cekat cu jos tjedan dana.
    Za kolegu gore, ako si placao preko paypala, i ako je uređaj neispravan, trazi full refund, i mislim da ćeš ga izgonjati, samo ćeš mozda morati vratiti taj neispravan uređaj njima, pa se cjenjkaj.
     
  8. kolinsb

    kolinsb Veteran foruma

    Tacno XTrange, neka im vrati pokvareni, dobiti ce novi. Logično. Ja sam kupio preko 30 boxova i svi OK :)
    dmr, odakle si narucio? ako je gearbest, to sto kod njih dobijes nije tracking code, niti ima format internacionalnog tracking number-a (osim ako zaista nisi platio preporucenu osiguranu dostavu). to što piše da je stiglo u bih ne znači da je stiglo, nego je to njihova pretpostavka :)
    Sent from my MI 3W using Tapatalk
     
  9. zemomak

    zemomak Aktivista

    Meni fali 5 posiljki s pocetka decembra...

    Sent from my MI 5 using Tapatalk
     
  10. kolinsb

    kolinsb Veteran foruma

    aha, ti znaci znao da je tvoja posiljka u tih 11t??? ja jos uvijek nisam dobio dvije posiljke poslate 23 novembra, a poslije sam dobio 15tak komada, neke kupljene prije 23 novembra, a neke poslije... mozes li mi reci jesu li i moje dvije posiljke u tih 11t, posto vidim da znas :)
     
  11. hamo pipa

    hamo pipa Komšija

    Ma sareno kao i uvijek, neke stvari koje sam narucio poslije nove godine su dosle, neke od pocetka decembra tek prekjucer stigle u BiH, barem prema trackingu, pa cemo da vidimo.

    Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
     
  12. dmr

    dmr Veteran foruma

    narucio sa banggood.com i kad ukucam tracking number u Track JP BH Pošta Shipments pise da je stiglo 6 februara.
     
  13. EL NINO CFC

    EL NINO CFC Veteran foruma

    Meni je tracking s banggooda oduvijek poprilicno precizan, cim se pojavi u bh posti, stize paket najdalje za 2-3 dana.

    S banggoodom nikad problema, sve je stizalo u roku od 1 mjesec otprilike, osim onog slucaja kad su vecini isli paketi valjda preko holandije prosle godine.




    Sent from my E6653 using Tapatalk
     
  14. selvin

    selvin Moderator

    Ne znam kolins je li tvoja posiljka u onih 11t, ali nekoliko dana nakon vijesti da je stiglo 11t u firmu nam je stigla vreca posiljki iz Kine jer vecina kolega narucuju na adresu firme da se ne moraju ganjati sa postarima. I postar nam govori da svaki dan ima nekoliko vreca da podijeli, tako da je sigurno ta od 11t "pipnuta". Kao sto zoi rece, bezveze siris dezinformacije i negativnost. Ako ti nije stiglo, strpi se i doci ce, ne znam sto moras kriviti nekog drugog sto ti kasni posiljka za ciji shipping platis 0$ ili eventualno do 0.5$ (ne moze ti biti ni za postansku markicu od Sarajeva do Zavidovica za slanje tog android boxa ili cega vec, kamoli iz Hong Konga do Zavidovica).
     
  15. kolinsb

    kolinsb Veteran foruma

    kako kolins siri dezinformacije, a 20 ljudi se javilo da im kasne posiljke???? je li i oni sire dezinformacije i negativnost?
     
  16. dmr

    dmr Veteran foruma

    Ja sam narucio 3ceg februara i meni nije jasno kako je ovako brzo doslo do BiH poste :)
     
  17. anel007

    anel007 Komšija

    dobit ces ti puni refund ili zamjensi uredjaj ako im taj vratis nazad, naravno da ti nece na lijepe oci dati puni iznos, kako da oni budu sigurni da ih ne muljas

    sa gearbesta sam tonu posiljki narucio medju njima i bar 20-30 tv boxova i sve do jednog je radio bez ikakvih problema, jedan crko kod kupca u ovih godinu dana kako ih prodajem a i to mu crklo zbog visokog napona pri grmljavini kad mu je pocrkalo i jos nekoliko uredjaja u kuci
     
  18. hamo pipa

    hamo pipa Komšija

    Re: RE: Re: Online kupovina - diskusije

    Kolins, ti si napisao da nisu pipnuli onih 11t posiljki, na to je kolega mislio, a da kasni pa uvijek je oko i iza nove godine kasnilo, nista novo.

    Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
     
  19. Gogeta

    Gogeta Aktivista

    Znam ali mi se ne isplati vracati, vjerovatno je skupa postarina, tako da je onda bolje uzeti ovih 25$. Znas li mozda nekog da popravlja ovo ili da pogleda sta bi moglo biti?
     
  20. Stormbringer

    Stormbringer Aktivista

    Hajd pokušaj i ovo. Ti zahtjevaj kompletni refund ili nek ti pošalju zamjenski uređaj. Reci da ćeš tražiti refund preko Paypala. Prije 3 mjeseca sam imao sličnu situaciju sa baterijama. Nudili su mi dio refunda i da mi daju u nekim njihovim bodovima koje bi mogao koristiti za kupovinu ili da pošalju ponovo uz moje plaćanje poštarine. Zaprijetio sam Paypalom i isplatili su mi sve.