P: Akcija Ryzen 7 5800x, Ryzen 7 5700x, Ryzen 5 5600x

Discussion in 'Računari i komponente' started by Hercegovacc, Mar 17, 2024.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Hercegovacc

    Hercegovacc Novi član

    Ma ja brate , cudni su ljudi, glume inspekciju neku i nalaze mane, nevjerovatno zaista, evo i kolega me pita stari nickname kao da me provjeri...fakat sam zaboravio kako mi je isao stari nick , jer kao sto rekoh od 2013 nisam usao na taj profil... a mail znam jos uvijek samo sto i od njega sam izgubio sifru....al ako treba adminima cu rado napisati taj mail a ne ovde javno , pa nek admini vide pod kojim je akauntom bio taj mail.... mada opet nepotrebno sta sad ja nekim ovde likovima treba da se dokazujem, treba mozda i cips ili rodni list i licna....fakat su pojedini pretjerali
     
  2. kvaju

    kvaju Komšija

    Ja se povlačim iz ove teme, mislim da je preočigledno da su u pitanju 2 krajnje sumnjiva profila (da ne kažem scam profila), i da iPlay nije tražio kupca jer ga to zanima, nego da pokaže da su u pitanju lažni profili.
    Mislim da bi admini trebali ovo provjeriti, da se održi vjerodostojnost foruma, ili dok neko nije bio ne daj Bože opleten po džepu.

    over&out
    Lp.
     
  3. Hercegovacc

    Hercegovacc Novi član

    Slobodno nek provjere, adminima stojim na raspolaganju u svakom smislu, a ti svoje neosnovane optuzbe zadrzi za sebe, da sam scamer ne bi se neki dan jedini zauzeo da se vidi sta je sa serverom koji je pao..ako toliko mislis na druge sto nisi poduzeo nesta da se rjesi problem...najlakse je pricat neosnovano..
     
  4. zoi

    zoi Veteran foruma

    Pa ako imaju račun i garanciju kako će biti scam? Naravno da nećeš od nepoznatih kupovati na lijepe oči, ali fino ti pošalju paket, otvoriš, pogledaš račun, garanciju, artikal i ako se sve poklapa platiš. Ništa više ili manje pouzdano od onih preprodavaca sa olx, od kojih smo i prije 10 godina kupovali kad su se tek pojavili.
     
  5. Aldiin

    Aldiin Overclocker

    Pa fazon je što nema računa, kako može onda da postoji garancija?
     
  6. Hercegovacc

    Hercegovacc Novi član

    Ljudi dragi dajte da vise ovo rjesimo, ja sam fino rekao ko god je od mene uzimao da racun nemam nit mogu imati jer nisam firma, garanciju imam uvijek za svu robu jer idem preko prijatelja koji ima firmu, radi se o firmi cbcom iz Bugojna, ko sumnja nek provjeri postojanje firme, firma postoji haman 20 godina ako se ne varam...garanciju upravo preko njega rjesavam u comtrade, dell disti, uni expert , najvise u comtrade...ko opet sumnja i u to lijepo me nazove na kameru, znaci necu mu cak ni slike slat da mi ne bi opet neko rekao da je photoshop, lijepo na kameru video poziv i snimim mu i robu koju imam i garantne listove.... mada ce i tu mozda opet neko rec ma nisi ovo ti ovo je sad ova umjetna inteligencija....zaista ne znam u cemu je problem, kao sto rece kolega prije nego das pare otvoris fino paket i provjeris jel sve stima, ko je u sarajevu sa njim i kafu popijem....neki pisu isto ko da neko cim naruci odma mu pare izbijas i prije nego preuzme paket... znam da ima prevara i bilo ih je uvijek ali sve se da provjeriti....
     
  7. Sebirad

    Sebirad Novi član

    Od kud tebi pravo da ti kazes da nemamo garanciju i racun ? Da seres po ljudima bez dokaza
    Neki dam sam prodao ryzen 5 5600x rog strix x570f plocu ram itd itd JAVI SE U CHAT DA TI POSALJEM SLIKE RACUMA I GARANCIJA I FAKTURE a te lazne klevete sebi ostavi za veceri do duse imam evo i za ovaj laptop
     
  8. zoi

    zoi Veteran foruma

    Ne znam ko ste i šta ste, bio sam zainteresovan za kupovinu 5600x ali sada kad vam vidim komunikaciju drago mi je da nije uspjelo. Nije ovo birtija da se tako komunicira. Ako hoćete neku pozitivnu reputaciju poradite na vašem odnosu prema drugima.
     
  9. hurmash1ca

    hurmash1ca Moderator

    Ok, kad već zazivate policiju...

    1. Ovaj forum je specifičan i predstavlja mali, relativno zatvoreni community. Poštujte činjenicu da ste "outsideri" (a jeste, obzirom da ste registrovani malo kraće od 3 mjeseca), kao i da administracija održava forum bez ikakvih komercijalnih interesa, više je u pitanju tradicija i održavanje zajednice, i većini na ovom forumu je OK da sve ostane kako jeste. Novim članovima ćemo dakako pomoći i diskutovati, ali ako ste došli samo da prodate nešto na oglasima, zalutali ste...
    2. Sekcija oglasi na ovom forumu nije džabni oglasnik i nema komercijalni karakter. Napravljena kako bi se radila privatna prodaja (i eventualno poneka "arbitraža"), ali postavljanje većeg broja oglasa u kratkom roku (bez obzira na cijene robe koju nudite) indicira komercijalni karakter. Uz to, jedini postovi koji imate su na Oglasi sekciji. Na ovom forumu su registrovani niz godina ozbiljni ljudi, koji su zaposleni i u maloprodajnim i veleprodajnim trgovinama hardvera, ali se to uvijek držalo po strani i sve je objedinjavalo interesovanje prema tehnologiji i hardveru. Niko nije reklamirao svoj firmu/prodavnicu, pa gospodo, ako želite da prodajete stvari za profit, uključite se u tržišnu utakmicu, otvorite radnju i platite porez. Ili ako ništa, ako ste već OLX-biznismeni, ostavite ovdje linkove profila pa ko bude zainteresiran, može pogledati ponudu.
    3. Vrlo je neobično što se odjednom na forumu pojave dva nova korisnika, čija se većina aktivnosti bazira na sekciji oglasi sa high-end hardverskom robom, koji uz to brane jedan drugog. Iskusni forumaši imaju pravo biti sumnjičavi, iako nemaju pravo tražiti uvid u transakcije u stilu "Kome si prodao". Ne moraju se nikome pravdati ni kupci ni prodavci.
    4. Ova tema će ići pod lock, a svima upućujem upozorenje da se pridrže kulture diskusije i nastoje artikulirati svoje pisanje u smislene rečenice i koristiti adekvantu punktuaciju. Razumijem da su se strasti upalile, ali budite uljudni i pismeni.
     
    dHM, techton, Ragnarok and 14 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.