All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. dino73n

    dino73n Veteran foruma

    Motorex prodaje masine za ravnanje diskova na vozilu.

    Otidji u prodavnicu i pitaj kome su prodali.


    Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
     
  2. Reznor

    Reznor Overclocker

    Polo je bio sestrino auto, ali ga nije vozila, najvise otac za posla, ja ponekad kad se trebalo nesto obaviti, na kraju pocela hrdja na pragovima, jedna dizna pocela pustati, pale se lampice, mada je to redovno odrzavano, stalno problemi sa njim.
    Dalje, kolegica s posla imala Polo Cross kaze takodjer gore auto nisu imali u porodici.
    Nas prijatelj koji radi zastitu u autu takodjer se razocarao u VW nakon Tourana i Passata CC, znaci hocemo nesto sto nije VW :D
    Drugi kriterij je velicina, a treci da nije manuelni mjenjac, kako bi ga svi clanovi porodice mogli voziti.
    A klasa je bila prije Pola, W169, takodjer smo bili jako sretni kad je otisao, jer ga niko nije htio servisirati, znamo radi cega, plus set kvacila je preskup za A180 CDI. Meni je iskreno to bio bolji auto od Pola po nekim drugim stvarima.
    Takodjer je krenula hrdja na vratima, moguce da je to do loseg primjerka.
    Clio, Corolla i 207, to cu onda predloziti, hvala :)
    Mada su nesto zapeli za Smarta, ja ne bih mogao slusati onaj zvuk trocilindarskog motora, plus vecina ih je For Two, oni For Four su rjedji.
     
  3. Haker

    Haker Veteran foruma

    Smarta kolega vozi, auto je za grada i to je to. Kupio ga ženi sad ne izlazi iz njega :D

    Sent from my SM-S911B using Tapatalk
     
    Reznor likes this.
  4. dams82

    dams82 Komšija

    For two i for four nemaju neki dodirnih tačaka. Ovaj for four je u biti Mitsubishi colt prepakovan u smarta. Što se tiče malih automatika rijetki su i uglavnom nemaju pouzdane mjenjače, ili su roboti, npr psa vozila.

    Sent from my SM-S911B using Tapatalk
     
    Reznor likes this.
  5. XTRage

    XTRage Veteran foruma

    Mazda 2 ima posten automatik od 2014. ali je premlada da upadne u budzet.
     
  6. Reventon

    Reventon Veteran foruma

    Pogledaj ako ima gdje i Honda Civic, njihovi automatici su prilicno nepoderivi. Sto se tice evropshih auta, tu se neces usreciti sa malim budzetom, a pogotovo ne sa automatikom.
     
    Reznor likes this.
  7. zoi

    zoi Veteran foruma

  8. dams82

    dams82 Komšija

    Ja neki dan vidio da je izašla nova aplikacija, sasvim slučajno imam federalnog ministra trgovine u prijateljima na fb pa on podijelio
    Mislim da to polako popunjavaju, evo kod mene prvi dan samo jedna pumpa imala logo, sad imaju skoro sve, te detaljne informacije nađoh na samo jednoj popunjene, kod ostalih sve piše NE, a znam da imaju bar prodavnicu, caffe ili kompresor za gume.

    Sent from my SM-S911B using Tapatalk
     
  9. zippoo

    zippoo Veteran foruma

    Meni je bitna samo cijena goriva a te ostale gluposti na aplikaciji me ne zanimaju :D
    A ova nova app je poboljsana,ima opcija da se doda 5 gradova i jos stosta,sto prije nije bilo i znam da su to korisnici trazili.
    A prije mjesec ipo Radius obavijesti javnost da zatvara svoju benzinsku uGracanici,da bi jucer tu istu benzinsku otvorio Bingo...dakle prodao benzinsku Bingu :D
     
  10. dino73n

    dino73n Veteran foruma

    Na iOS jos nema,ocekuje se ovih dana. Samo i aplikacija ima svoje cari,dok je bila aktivna cijene su bile nize,pumpadzije su se nadmetale ko ce bit najpovoljniji i cijene su bile vrlo slicne a sad razlike po 20-25kpf na pumpama u krugu od 3km.


    Sent from my MacBookAir M1 using Tapatalk Pro
     
    kvaju and dams82 like this.
  11. dams82

    dams82 Komšija

    Prodao je šumar cijelu firmu Bingu, samo je pumpa odmah preuzeta, a ostatak do kraja godine. Ostat će mu samo jedan objekat do ceste s gornje strane od Hajdarevca. Ostale gluposti nisu gluposti, npr vidiš radno vrijeme pumpe, ima li da pušeš gumu, da opereš auto, koja goriva su dostupna, ima li caffe bar, market, punjač za EV itd, naravno ne zanima te to u tvom gradu jer znaš napamet, ali kad putuješ može biti od velike koristi jer imaš lokacije i vidiš koliko je šta udaljeno od tebe u tom trenutku.

    Sent from my SM-S911B using Tapatalk
     
    aNaToMiC ! likes this.
  12. Aldiin

    Aldiin Overclocker

    FMT kaže sljedeće za staru aplikaciju:

    "Kako se radi o zastarjelom sistemu Federalno ministarstvo trgovine odlučilo se za nabavku novog softvera i izradu nove aplikacije kako se ne bi ubuduće dešavalo da korisnici zbog tehničkih problema budu uskraćeni za uslugu. Prateći korake u digitalizaciji kao i nove standarde u poslovanju, u fazi smo implementacije novih funkcionalnosti, prebacivanje na nove i brže servere kako bi korisnicima olakšali i omogućili bolje uvid u kretanje cijena naftnih derivata."

    Bilo ko ko je radio kao sys admin, database administrator može zaključiti da tekst nema blage veze sa realnošću.

    Aplikacija ugašena jer je "neko" dobio tender da kreira "novu".
     
  13. Reznor

    Reznor Overclocker

    Evo gledam staru aplikaciju i uporedjujem s aspekta mobile developera, ako nisu doslovno od nule pravili sve, nema ovdje nekog veceg posla. 3 taba, 2 screena (glavni i onaj sto otvara informacije) i dark mode (a i to je samo promjena backgrounda i boje slova). Jedini veci posao ovdje su filteri i rad s mapama. Od baze jedino novo vidim te detalje na pumpi i eventualno filter po radijusu, a mislim da je i to cak bilo prije :D
     
    Ajdin87 and Aldiin like this.
  14. zippoo

    zippoo Veteran foruma

    Pa dobro...aplikacija ovog tipa i ne treba da ima milion podstranica ,nego osnovne informacije o cijenama i ovo ostalo je bonus.
    Ali kako neko rece,istekao ugovor sa firmom koja je radila prvu app,neko drugi dobio tender i napravio haman pa istu app vizuelno,samo eto malo modernizovana.
    Ono sto je bitno,da opet radi i da lovci u mutnom ostanu uskraceni ekstra profita...jer kako nije radila app cijene su skocile po 30kf a na trzistu barel po istoj cijeni...bio 10 dana blagi skok i realno poskupljenje 5 kf a ne 30+ kf
     
  15. nivla

    nivla Komšija

    kako to obicno biva
    prvu aplikaciju dogovorili na nacin da nista ne pripada fmtu vec izvodjacu, doslo vrijeme da se sta modernizuje a rijesi prvog izvodjaca jer vise nije podoban iz x razloga pa izvodjac kaze sve je nase(mada je aplikacija smijesna) i ovi iz fmta udaraju glavom u zid
    raspisan novi poziv doso novi izvodjac izmislio opet toplu vodu i rijesen problem ponovo rjesavao, vjerovatno su sad naucili da kod pripada naruciocu(fmtu) a ne izvodjacu pa sljedeca dogradnja nece biti problematicna
     
  16. ibran

    ibran Aktivista

    Ikustva sa zadnjim parking senzorima, dešava se da prilikom ubacivanja u rikverc čuje se samo onaj BIP sekundu dvije, a oni ne reaguju.
    Odem provjeriti na dijagnostiku kaže mi da ima 3 neobićne greške u instalaciji moguće da je voda prouzrokovala ili nešto drugo slab kontakt.
    Tebao bih napraviti termin da to riješim, kakva su vaša iskustva sa parking senzorima. Radi se o autu Maza 6 GH 120 kW 2010 g.
     
  17. senad_986

    senad_986 Komšija

    Doslo vrijeme da se mijenja auto. Mozete li mi reci kakva su vam misljenja o Octaviji, 1.8 TSI, 4x4, 2012. godina, presla 190k km - ponuda je za 9500 KM. Neko kaze da je dobro auto za te pare, neko, opet, kaze da ovaj motor nije neka sreca.
     
  18. Reventon

    Reventon Veteran foruma

    Nista to, tih godista od vag-ena samo 2.0 tdi 140ks, sve ostalo zaobidji. Samo ocekuj da su pregazili 300+ hiljada. Ako ces benzinca onda toyotu, hyundai i kia atmosferci.
    I jos nesto, tih godista nema auta ispod 15 hiljada.
     
    dams82 likes this.
  19. Bio_Sam_Zmijanac

    Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

  20. nivla

    nivla Komšija

    ja bih 2.0 ako je vec izbor pao na a3, ovi 1.6 ko da su imali probleme oko dizni i hladnjaka egra na malim kilometrima, a sto se tice kilometraze dodaj na ovo jos barem 250k km na oba
    prije bih octaviu 2 godine mladju sa boljom opremom za te pare