Stiže nam zima, a zna se koja roba je najpotrebnija. Moj je već star 4 godine, pa valja ići u kupovinu. Dajte mi par prijedloga kvalitetnih bradova akumulatora dostupnih na našem tržištu, uz uslov najbolje uloženo-dobijeno. Hvala
Kod mene je Bosch, drugi akumulator po redu u autu, a auto je 89. godiste. Ima mu 10 godina i jos uvijek ne pokazuje znakove slabosti.
Ja sam uzeo Energizer 74 Ah, 125KM i dvije godine garancije. Varta je isto tako dobra, a čujem i da Hugel nije loš. Obrati pažnju na udarnu snagu koju isporučuje pri okretanju ključa. @Reventon - Drug je uzeo nov Black Horse, nije mu izdržao ni godinu dana, bio je s nekom greškom. Ne mora se i Taletu isto desiti, ali bolje je ići na provjereno
Bosch i Varta su najbolje, ali ako nadjes original jer ih ima i valtera, ti akumulatori su skuplji od ostalih, barem su bili dok sam ja uzimao. Black Horse kod mene fercera tri godine bez problema. A ima i garancija pa ako se sta desi vratis ha ja
Koliko znam, Mercedes :wink: Tesla. Kad odlucis, pitaj-trazi garantni list, obicno je 2 godine garancija.
Da da, pardon Black dynamic 90A, Merc dizel 2.0, Hoce li biti dovoljno . 2 Godine garancije, sutra idem kupiti, piše da je ovlašteni distributer na stranici Varte.
Trebalo bi da bude i više nego dovoljno, opet pokušaj naći po tvom modelu s kojom amperažom ide akumulator u auto, da ne bi džaba uzimao skuplji ako to nije potrebno.
Pa reče mi ovaj da može i 75Ah kao donja granica, ali mala je razlika u cijeni, pa sam kontao na ovu 90-ku. Ili da idem na blue 75ah ali opet izađe cijena kao i gotovo ove 90-ke.
Mislim da možeš i na Vartinoj stranici provjeriti koji ti odgovara. Ako je mala razlika u cijeni onda se i nemaš šta razmišljati, samo pazi hoće li moći da stane po veličini
Na našem tržištu Varta je najbolja, ali nemoj ni razmišljat o običnim akumulatorima kad već imaju oni crni, plavi i srebrni što ne zahtijevaju održavanje.
Ponudili su više ni manje nego 10 modela, posebno mi se svidio ovaj start/stop jer može da prima energiju iz regenerativnog sistema kočenja, što ja naravno apsolutno imam :smt005. Nisam napravio grešku kod odabira, a Nindža nisam ni planirao uzimati nešto drugo, imam plavu Vartu koja je prošla kroz 2 auta i ide u zasluženu penziju sutra. Potreban mi je dobar akumulator, jer auto često obitava tamo gdje su minusi veći nego u prosjeku za par stepeni u zimskom periodu.
Neznam dali ima distributer za EXIDE akumulatore u perfprmansama daleko najbolji bar po njihovim prezentacijama. Provjerite koji akumulator je za vaše auto na ovom linku. http://www.exide-evolution.com/hr/menu.html
Mislim da caraudio ima Exide u ponudi. Iako sam i sam u procesu odabira akumulatora čitajući sve ove komentare sada nisam siguran šta uzeti
Samo da ti napomenem,kad ti je u autu 75Ah orginal a ti mu natovaris 90Ah,alternator nema dovoljno snage da ga puni kako treba prema tome budi spreman da ga povremeno dopunis punjacem,najbolje preko noci.