De ne seri, nisam znao da to best buy znaci :O Pa sto mislis sto sam nabrojao skodine i neke volvo modele. Ko je spomenuo da je premium best buy, pa da naglasis da ne moze merc/audi/bmw bit best buy, nije niko budala. Slazem se i za rav4. Tu sigurno nije 3008 i Duster u best buy listi, a ostale koji si nabrojao mozda neki jesu. Nabrojao si manje vise sve isti segment pa ti je lista nidje veze. Samo jedan moze bit best buy u jednom segmentu, inace se ne bi zvao best.
Ja kad vidim ove SUV ospem se Sad na autoputu vracao se nesto iz Zenice, lagano 120km/h nisam presao do gore nikako, i nazad do Visokog isto, muzika, masaza, milina... i u visokom se ukljci novi CLS, jos FL. i ja za njim, i gas gas, ne mogu ga stici, ne znam ni koliko smo isli, al ide haos, jedino da je 400d, jer nema sta drugo biti. Posteno mi covjek sva 4 upali i ode sa stupske petlje na glavnu ja pravo prema Dobrinji. Malo da se DPF i procisti, stid me bi, kad sam slozio gas sa naplatnih, covjek mislim da minutu nista nije vidio. I i dalje mi nije jasno sto izbaci tako cep iako ima DPF... A ja sam ko mali gledao koliko je graviran tada nisi ni mogao vidjeti auto sa prozorima na struju Sjecam se stari kupio novog Yugo 45 crveni sa bez unutrasnjost, 1989 godine... pfff isli do Indjije (nije Indija nego u Vojvodinu ) razgulio ga stari 125km/h mi u delirijumu nazad, burazer i ja
@Qler Pa mogao je bit cls450 i cls 53, ko zna A realno i sa cls 350d vjerujem da ga ne bi mogao stici, i sa godinama se izgubi snaga @mobsterc, jedino je lijepa, a iskustva s njom losa. Realno sa cijelim opelom je haos. Ko god ima ove novije muku muci s necim. Ma ko kad su francuzi postali, best buy su samo svojim vlasnicima
I to mi je auto fino...samo znam da je teska i da je jedini dobar motor za nju 2.0 ili 2.2 ,da je cera dobro
Prve generacije dizeli problem sa radilicama, mekana previše i rikne. Druga generacija 1.6 cdti problem sa lancem razvoda. Opel je inače godinama išao dole dok ga na kraju ne uzeše Francuzi, sad je isti kao i sva psa vozila, nit smrdi nit miriše, ali bar ima bolje dizel motore.... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
@selvin prilično sam siguran da je 400d, jer amg nije, a ni jedan drugi mi ne bi tako bježao. A imao sam službenu insigniu prva generacija. Okolo gladac unutra jadac. Neki dan sam je baš sa kolegom komentarisao, kako je loša unutra bila. Još imala dobre opreme, 19ke, xenone, navigacija, ovo ono, svega... I najslabiji dizel 2.0 u njoj. Na auto putu prema Gorskom kotaru moraš vratiti u 5. da krene... Spada joj brzina, užas
Ja sada gulim Opela Merivu. Nemam zalbi, stucala malo kad je palim na hladnom vremenu, ubacio aditiv za benzin i sad je sve tip top.
A facelift Insignia A dizel modeli sa 120kw i iznad? btw ja se sjecam golf 4 kad je aktuelna bila. kad sam usao prvi put u nju odusevio se sa onim plavim i crvenim svjetlima na instrumentalnoj tabli. a i cini mi se da je dosta vise gume bilo u njoj i mekaniji interijer naspram golf petice.
Nije ovo ni toliko loše, nema tableta i vraćaju se fizička dugmat u u potrebu, samo što će se morati promijeniti totalno dizajn unutrašnjosti, spustiti prednju konzolu maksimalno prema dole ili ćeš sjediti ko u kočiji (što je kod pežova slučaj ), kako ti ne bi remetilo pogled prema cesti. Btw. taj kult automobilizma je kao i mnoge stvari stvar prošlosti, gen Z interesuju auta ko lanjski snijeg, samo imaju vozačku da bi mogli šerovati s vremena na vrijeme. A tehnologija kod elektrikanera interesantna ko veš mašine, eventualno koliko ti "display ima jezgri iili rezolucija". Btw u njemačkoj danas polaganje vozačkog košta 4k €, ko je lud da to plati
Ma isti je to motor, samo dva kilovata više od ovog od 118kw.... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Kod mene centralni 10.1” i vise nego dovoljno. Klinci prate filmove od pozadi, nisu se bunili na velicinu. Meni licno je samo interesantan onaj centralni za vozaca. A i na njemu znam iskljucit sta se da iskljucit kad vozim navece i zatamnim ga koliko moze. Klima samo da ima dugmad ostalo manje vise mi nije bitno.
1.6? Mogu komotno ubacit dva komada i opet nece ici ko ovaj 1.9. A ujedno nece moc ni prijeci ZAJEDNO kilometrazu ko jedan 1.9.