Ni ja ne kontam taj mentalitet kada kupuješ da odmah gledaš kako ce se prodat. Auta su trošak, jebeš hiljadu - dvije kada dodje vakat prodat, sve se proda ako staviš dobru cijenu. I sto se cls ne bi prodao? Gubitak na tim autima je velik ali tako je za svaki luksuzni auto, ovaj je uvijek atraktivan omladini i ljudima u krizi srednjih godina Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Nije bas isto, naravno da ces lako za 15 dana tušnuti neku octaviju kad ti ćefne prodaja. Lakše je recimo iz premiuma tušnuti Audia nego Mečku. Jedino ako čovjek kupi auto da ga voza 10+ godina onda je to druga priĉa.
Nije istina. Ja gledam E ili C pa skrolam oglase i mogu ti potvrditi da se prodaju jako brzo, posebno očuvani modeli. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ev sta se otprilike sjecam. Njegova je bila cini mi se 2015 godiste, 2.2 dizel 110kw. Ako se dobro sjecam cak je bila biturbo, cudno onak da je tako slaba sa tolikim motorom. Auto je kupljeno sa originalnom kilometrazom, mozda nekih 150k. DPF ga je zajebavao i na kraju je otisao off. Motor te generacije voli pomijesati naftu i ulje, cini mi se da se rijesi zamjenom podloski dizni. Znao je i onak random gresku bacit, ali to je mozda uzrokovano losom mapom nakon gasenja DPFa. Auto pravo dobro lezi na cesti, pogotovo za jednog dzipa. Stabilan u krivinama, a i udoban je.
Pa većina onih sto nisu FL, limuzine avantgarde. Mercedes-Benz C 220 CDI FACELIFT (13 000 KM) https://olx.ba/artikal/65690646
Vidiš, isti problemi kod kolege. A čudan je motor 2.2 bi turbo a 110 kW, provozao sam i djeluje mi takoðe jako lijen.
Mazda je pravila bas lijepa auta, u Sarajevu ima par Mazdi 6, vidjao sam jednu crvenu, jednostavno i boja i auto prelijepi. Steta sto limuzine odose u historiju.