All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. Qler

Qler Veteran foruma

Ma otisao kod njih da mi daju spisak svega sto nadju. To je i plan, oni sve popisu, a ja imam majstora da mi to sve sredi :) Pa nisam ni ja toliko lud da dam tolike pare a znam koliko sta kosta.

Drug me pocastio sa radarima, nasao u USA dooobro jeftinije, poslat ce mi to.
    Ova zastitna plastika 200KM kod nas na otpadu,
    Svi nosaci mislim da dodju 400KM a jos cu vidjeti kod majstora jesu li bas svi za mijenjati... jer iskreno ne osjetim ja nesto da drma...
    Disk plocice dok ne javi da su potrosene ne diram, a i one 140KM Ferodo...

Last edited: Nov 22, 2023
    Ronaldo_9 likes this.
  2. Haker

Haker Veteran foruma

Ja bih prvo tu zamjenio ulje u mjenjacu, rashladnu tečnosti i ulje u kocnicama..

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

3. Qler

Qler Veteran foruma

Ide mali servis sad, pa onda ulje u mjenjacu. Vidjet cu i ostale tecnosti da zamijenim

4. Aldiin

Aldiin Overclocker

Pa neka ti provjeri kakva je rashladna, nemoj mjenjati ako nema potrebe.

5. Qler

Qler Veteran foruma

Pa to, vidjet cu za ostale tecnosti.

Ma sve ce se srediti, nije nista kriticno, haj sto treba para :D nego nemam ni vremena da stignem sve.

6. zoi

zoi Veteran foruma

Najveća želja za popravljanje svake sitnice je kad se tek kupi auto, kasnije se čovjek navikne na većinu tih sporednih stvari :D

Neraa, Qler, Eldorado and 1 other person like this.
  7. Haker

Haker Veteran foruma

Može ona pokazivati -30 a stara ko grčka, u ovom slučaju sigurno koliko i auto.

8. nivla

nivla Komšija

samo disk plocice provjerivi kod mehanicara ako vec nisi, moze da ti ne javi ako je neko zice od senzora istrosenosti kratko spojio

9. XTRage

XTRage Veteran foruma

Kod mene stoji u tabeli da je prva zamjena 10 godina ili 200k, i svaka iduca 5 godina ili 100k.

10. Qler

Qler Veteran foruma

Provjerene disk plocice i diskovi. Diskovi odlicni, i zadnje plocice, prednje pred kraj.

11. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Ćaća nedavno radio mali servis na Tiguanu i rekli mu da su amortizeri u losem stanju da ih zamjeni i sto je odmah i uradio. No sad sam primjetio neki zvuk kad se mota do kraja ulijevo. Ne znam kako bih ga objasnio, nesto kao feder neki kad povucete i pustite. Samo sto to jako kratko traje.

Sta bi moglo biti? Nisam primjetio da se isto cuje kad se mota u desno.

12. Aldiin

Aldiin Overclocker

Ja sam imao sličan problem, u pitanju je bio aksijalni ležaj.

Ronaldo_9 likes this.
  13. Reventon

Reventon Veteran foruma

Moze biti svasta, mozda je pukla opruga.

14. dams82

dams82 Overclocker

Kad se mjenjaju Amortizeri treba zamjeniti i ležajeve amortizera, posebno na tom autu, i staviti kvalitetne. Bilo je slučajeva da se zvuk motanja volana pojavi i sa novim ležajima.

Sent from my SM-G990B using Tapatalk

15. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

pogledacu sutra bas racun da vidim sta je sve mjenjano.

dams82 likes this.
  16. Qler

Qler Veteran foruma

I meni djeluje kao da je ili opruga ili axijalni...

17. Haker

Haker Veteran foruma

Prosječna na passatu :D

Zacepljen bio odvod ispod sajbe, bilo je jedno litara vode na ecu, kako smo očistitili i osusili sve proradilo, ovaj ekran, više ne trza i td. Kako je ikako radio to je čudo.

Jedno pet majstora nije moglo skontat šta je, plus bezveze smo skidali pumpu goriva. [​IMG]

18. Reventon

Reventon Veteran foruma

Kad vidis prosjecnu potrosnju, bolje da je ostao pokvaren :D Koji je to motor u Passatu?

Last edited: Nov 26, 2023
  19. Haker

Haker Veteran foruma

V6 2,5 180ks
    Ma vozi se pun gas, nije čudo nikakvo

Qler and Reventon like this.
  20. Aldiin

Aldiin Overclocker

Ima li neka lijepa alternativa za fabričke (H7) sijalice? Volio bi da je malo više navećene osvijetljeno, ali da ne smeta drugim vozačima.

Ne bih stavljao neke kineske ledove.