AMD Radeon HD 6000 - oficijelni thread

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by Bio_Sam_Zmijanac, Sep 1, 2010.

1. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Sad cekamo Nvidijin odgovor :)
    Drago mi je da je konkurencija u jakom jeku, i performanse takodje su tu i tamo

2. Piroman

Piroman Komšija

XFX verzija zvijeri! 8)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8xanF38jfho&feature=channel_video_title[/youtube]

3. immolation

immolation Novi član

super je to sve, al jarane, daj mi nesto da iskoristi toliku snagu... developeri isto kake piz.. nece da micu sa dx9 nabijem ih... Sta onda sa njom da radim, tolike pare dati a da je max iskoristavas tek za 2 godine...

4. Dog_Father

Dog_Father Moderator

Sest monitora u Eyefinity i vozi.

5. immolation

immolation Novi član

iskreno nisam bas zaludenik eyedinity-a... nije los, po meni 3 monitora sasvim dovoljno, al nit imam mjesta nit neke posebne potrebe za time...

6. KingT

KingT Veteran foruma

Konacno i CrossFire dvije HD6990... REVIEW LINK

Hehe kakav CPU bottleneck Ci7 na 3.8GHz u Crysisu na 1920 x 1200 rezi sto je i razumljivo jer igra ne podrzava vise od dva threada..

U Metro 2033 situacija je bolja i na 1920 x 1200 CF daje skoro duplo vise FPS nego jedna HD6990 ali u vecini igara CPU bottleneck je vise nego vidljiv..

Techpowerup bi trebao ozbiljno nadograditi CPU na svojoj testnoj platformi bar za ove graficke perverzije..

Graficka sila nema sta..

7. kolinsb

kolinsb Veteran foruma

Da stvarno glupo ubaciti najslabiji i7 u kombinaciji sa te dvije graficke. taj i7 je usko grlo i za jednu 6990. Ali mi takodjer nije jasno, koja budala testira ove dvije graficke na Call of Duty 4, Call of Juarez, FarCry2, UT3.... igrama koje su stare i po nekoliko godina, i koje uopste ne mogu iskoristiti potencijal ove graficke. Sto umjesto COD4 nije ubacio COD Modern Warfare 2, COD Black Ops, zatim neki novi NFS, pa Test Drive Unlimited 2.... da ne nabrajam sve te nove igre, za koje se i prave ove graficke kartice... Takodjer, testiranje samo jedne 6990 na rezulucijama ispod 1680x1050 je besmisleno i cisto gubljenje vremena, jer ne daje ama bas nikakav koristan podatak. prvo zato sto su performanse ove graficke na tim rezama kod vecine igara (pogtovo ovih starijih) u rangu sa dosta slabijim grafickim (niti moze do izrazaja doci ogromna kolicina graficke memorije, a niti ogromna memorijska propusnost), a drugo sto neko sa ovom grafickom i ne pomislja da igra na tim rezama jer 99,99% ima 24"+ monitor.

8. Konjislav

Konjislav Komšija

To samo govori o ljudima koji su pravili ovaj review (techpowerup) i njihovoj ozbiljnosti.

9. X-Factor

X-Factor Komšija

Vjerovatno drze te stare testove zbog baze benchmark rezultata na kartica koje su testirali prije, pa da se moze napraviti uvid koliko je jedna kartica brza u odnosu na ostale pa i u tim starijim naslovima. Ono sto im je bas zamjerka je testiranje tih sitnih rezolucija, i sto nemaju za ovakav test sestojezgreni intel naklokan na bar 4 Ghz...

10. Sena

Sena Veteran foruma

Nije proc toliki problem sa recenzijom njihovom zato sto je razlika izmedju 4 vs 6 core minimalna.Problem je sto testaju neke igre koje stvarno nisu zahtjevne.Tipa cod4 wtf.6990 cfx nije za jedan monitor to je za eyefinity a tada procesor svakako prestaje biti vazan.Bilo koji quad core i7 na 4ghz je dovoljan za svaku high end graficku soluciju.Pod uslovom da se i pristojna reza koristena barem 1920.1080.Ovde govorimo o grafickim solucijama tipa gtx 560 sli gtx 570 sli, 6990, 6970 cfx itd

11. Zeleni

Zeleni Network Ninja

Bez obzira, ovaj mi reference cooler ide maximalno na K. Nadam se da ce powercolor ili gigabyte uraditi nesto svoje.

12. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

jel je ko kupio od vas :mrgreen:

13. Sena

Sena Veteran foruma

Ja sam je imao u planu ali poslije katastrofalnog iskustva sa 5970 plan je otpao

14. KingT

KingT Veteran foruma

I ja sam je imao u planu ali kako nisam mogao naci zirante za kredit,plan je propao.. :lol:

15. Sena

Sena Veteran foruma

Ma amd je otpo za mene bar sto se tice multi gpu.Mozda nekad kasnije kupim neku njihovu grafu

16. X-Factor

X-Factor Komšija

Koji je razlog za to? Danas sam gledao komparaciju 570 sli i 6970 crossfire skaliranje na full hd i vecim rezolucijama, i uglavnom su tu negdje ili ati ima bolje skaliranje. Tako da mislim da je crossfire itekako napredovao i dostigao jednu zrelost da bez problema konkurise multi gpu solucijama iz zelenog tabora.

17. Sena

Sena Veteran foruma

Ma nije problem to skaliranje nego je problem bugovi graficki koji se javljaju stalno.Znam i ja da se skaliranje u crvenom popravilo ali opet ima nekih bugova.Jednostavno nvidia je meni licno bolje kada dodje do softver.Sad neke tamo hardwerske stvari to necu komentarisati.

18. EL NINO CFC

19. Sena

Sena Veteran foruma

Ovo tvoj komp jeli

20. EL NINO CFC

da, ulazim slabo kad, trosi struju puno,