AMD Radeon HD 6000 - oficijelni thread

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by Bio_Sam_Zmijanac, Sep 1, 2010.

1. hamo pipa

hamo pipa Komšija

Ne kontam da neko sastavi setup od par hiljada KM i ne ulazi na racunar jer "trosi puno struju" :shock:

2. Sena

Sena Veteran foruma

Baci crysis bechmark i heaven iako ja mislim da nas on vuce za nos ali eto.A plus ja mislim da su ovo dvije 5970 posto su u 6990 chipovi razmaknuti vise.Jer znam dobro kad sam imao 5970 da su bili blizu cipovi.

3. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

kupi pa probaj, i kad ti dodje racun preko 100 km za struju, nema veze sto je za struju, al valja isplatiti ostale troskove
    uzeo sam si pc, jer ce ovaj trenutno biti jos oko 1 god, i prodati ga i onda koristiti ovaj drugi, taman ce i ati praviti prave drivere i igrice ce izlaziti koje ce znati iskoristiti 100% od graficke i Cpu-a ;)

4. KingT

KingT Veteran foruma

Koje su konfiguracije u pitanju??

5. Vedo

Vedo Moderator

to ti je isto kao kad lole kupe Audi Q7 4.2 i prebace ga na plin, pa majku mu ako imas 100K za auto onda valjda imas i cvaju dnevno za gorivo xD

6. Sena

Sena Veteran foruma

Povlacim ono sto sam rekao za grfae vidim da ih stvarno imas el nini.Nego kingt u njega je 2x 5970xfx be i amd phenom na 4ghz i asus corsair III maticna i sve hladi vodom.

7. kolinsb

kolinsb Veteran foruma

Hajde da i ja potrazim savjet.... u neko skorije vrijeme planiram nadograditi grafiku. Ova5870 se ne moze prodati skuplje od 400-450 (sa garancijom naravno). jedna 6970 ili GTX570 kostaju oko 740KM sto znaci da moram nadoplatiti bar 300-350KM, i imam grafiku koja opet nije mnogo brza od ove moje 5870. Koliko bi bilo isplativo uzeti jos jedno 5870 u CF? Koliko vidim 5970 se jako dobro drzi na testovima. Cinjenica je da ce potrosnja biti veca, ali sta je tu je...

8. X-Factor

X-Factor Komšija

Meni je danas nekako najisplativije 6850 ili 6870 crossfire (ko vec posjeduje jednu od karica). Kad vec imas 5870, i imas napajanje koje ce pogurati jos jednu onda po meni nema dileme, jos ako nisi cjepidlaka sto se potrosnje tice :) Ipak je crossfire 5870 dosta jaca stvar od jedne 6970 ili gtx570. Grehota je prodati danas tu tvoju karticu za tako male pare, zbavi jos jednu i uzivaj :D
    Skaliranje je vec dovoljno dobro, imas 24" monitor, driveri su sve bolji i podrska za multi gpu u igrama je sve vise zastupljena.

Mislim da upgrade na neku od navedene dvije kartice ne vrijedi tih ~300KM koje bi trebao doplatiti...

9. KingT

KingT Veteran foruma

Mislim da ces tesko uzeti vise od 400KM za tu kartu (zavisi koliko je stara) jer npr na Pik.ba za te pare se mogu uzeti nove karte slicnih performansi npr GTX560 LINK koja je malo sporija od HD5870 u DX10 ali je jaca u DX11 (npr Metro 2033)..

Tako npr nova HD6950 na pik.ba se krece oko 550KM a jaca je od HD5870 u DX11 igrama dok su u DX10 izjednacene plus sto se referentni modeli mogu otkljucati u HD6970..

Mislim da bi ti najbolji izbor bio da kupis jos jednu HD5870 za CF jer jedino tako bi stvarno osjetio upgrade..

Sve ove karte GTX560,HD6950 pa i GTX570 jednostavno ne opravdavaju razliku u cijeni koliko bi te "upgrade" kostao na kraju..

Evo ti Link za Benchmark pa vidi koliko ti FPS-ova donose te karte u odnosu na tvoju HD5870 i skontaj da li ti se isplati,a pogledaj kako dobro stoji HD5970..

Pozz..

10. kolinsb

kolinsb Veteran foruma

pa gledao sam dosta testova na netu, i 5970 je prilicno brza, a dao bih 100KM vise (ne racunam razliku u potrosnji struje :D). Sto se tice napajanja, nije problem, 750W Silverstone je tu. Pa eto, rijesili smo dilemu :) ako ima neko HD5870 za prodaju neka se javi :)

11. Sena

Sena Veteran foruma

Ne znam sta bih ti predlozio ja sam imao lose iskustvo sa cfx mislim na ati 5970.Ali cini se da su poboljsali podosta pa ti mozda nebi bilo lose da ubodes drugu

12. Vedo

Vedo Moderator

13. Esh

Esh HWB

Desavalo se i prije ;)

14. Dog_Father

Dog_Father Moderator

15. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

16. Dog_Father

Dog_Father Moderator

Pa i ne bas, na 4830 je "falilo" stream procesora, ako se sjecas.

17. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Samo kod nje je falilo 80 stream proc. Ostale su imale uvijek nešto više od osnovne specifikacije

18. Looney

Looney Komšija

Znao sam :lol: viewtopic.php?f=9&t=26669

Izbaciš prvi batch sa 24ROPs i digne se nevjerovatan hype. Takav marketing se ne može kupiti - može se samo proizvesti sa prvim batch-om :lol:

Last edited by a moderator: Feb 11, 2018
  19. Dog_Father

Dog_Father Moderator

Ipak je bio bug u GPU-Z aplikaciji.

20. Looney

Looney Komšija

Evo baš čitam. Šteta. :)