Battery Pack za XBOX 360 S kontroler - gdje nabaviti

Discussion in 'Igre i konzole' started by Tesla, Jul 23, 2013.

1. Tesla

Tesla Aktivista

Drugovi, dobio sam naravno uz xbox nove duracell baterije i jos uvijek su sve ćize pune na njemu, igrao sam mozda oko 10 sati do sada.

Eh sada naravno ne zelim uzimati svakih mjesec ili dva duracell baterije ( istini za volju, ove koje bih ovdje i nasao sigurno nisu ni 25% kapaciteta onih koje se prodaju u inostranstvu )

Vidio sam u creed da imaju XBOX battery pack za 25 KM ali je to vjerujem kinesko smetlje, uzeo sam na Siranu crni battery pack ( a xbox bijeli :) ) ali nema veze, uglavnom napunio sam i tu bateriju da je probam a njoj pise 4800 mAh. Nakon 2 sata igranja vec je jedna ciza se istrosila :shock: .

E sada koje mi je najbolje rjesenje.

1. E-bay
    2. Negdje kod nas pronaci originalni battery pack
    3. Kupiti neke dobre prema Vasoj preporuci baterije koje se mogu puniti i koristiti kabal koji sam dobio uz ovaj kineski battery pack.
    ( ako je to tehnicki izvedivo naravno )

Hvala unaprijed na savjetima

Mozda ovo

http://www.pik.ba/artikal/7038813/punja ... energizer/

2. Haker

Haker Veteran foruma

Za sta temu otvaras. Odes u radnju i kupis punjive baterije i punjac, sve skupa ti je 20km.

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2

3. Tesla

Tesla Aktivista

Hvala na detaljnom odgovoru :).

Evo narucit cu ove energizer vjerovatno. Ne znam da li se mogu baterije uvaliti u originalno skladiste i puniti se preko kabla.

Elem, hvala mnogo.

4. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

Mislim da se tako ne moze puniti. Bio je nekada "play and charge kit" ali ne znam jel' se jos proizvodi.

5. suppa_FMB

suppa_FMB Komšija

Ganjaj 2300 mAh ili 2500, puno su jace od onih 1800.(logicno) Mislim da su meni ove od 2500 trajale po mjesec dana bez punjenja dok sam imao xbox. Zaboravim kad sam ih zadnji put punio.

6. Tesla

Tesla Aktivista

Dakle tema, ipak nije stupidna, jer eto uzeo bih 2000 mAh ali sad vidim da moram i bolje ganjati.

Preporuka je pretpostavljam duracell energizer i mozda jos neki dobnr brand

Gdje kod nas da to potrazim ( elektronic centar mozda ili conrad )

7. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

Sanyo Eneloop su najbolje rechargable baterije, pa probaj to potraziti.

8. Tesla

Tesla Aktivista

Evo nasao sam na PIK-u i punjac i baterije.

Hvala NEO jos jednom.

2000 mAh ce biti dovoljno valjda da ne trazim dalje. Ovo je konstatacija a ne pitanje.

Pozdrav jos jednom svima

9. dmr

dmr Veteran foruma

Ja bih prije isao na Li-ion nego na Ni-Mh. Brze se pune, duze traju, nema samopraznjenja, nema memory efekta, al su malo skuplje.

10. Tesla

Tesla Aktivista

Aha, ok za pocetak sam uzeo punjac :), samo da jos uzmem i baterije. Ima u COM TRADE-u samo dok ispitam sta i kako.

Pa da potrazi i ove litium ionske

Ne smijem uzeti 2700 mAh :mrgreen: pretpostavljam da ce biti prejako.

11. dmr

dmr Veteran foruma

Ne moze punjac sa jednih na druge.

12. Tesla

Tesla Aktivista

Mah, sto problema. Hajde vidjet cemo

13. filip_sm

filip_sm Aktivista

ako nemaš, imam ja jedan višak onaj kabal za controller, fali još originalna punjiva baterija
    ako nađeš gdje bateriju pošaljem ti kabal, višak mi je

14. Tesla

Tesla Aktivista

Ja sam se malo izgubio, koliko sam skontao ne moze punjac Ni-Mh puniti Li-ion baterije i obratno ( valjda )

Kabal imam, rezervnu bateriju sam kupio neki dan, ali crna je i kineska, pa ne zelim da se igram stavljajuci je ponovo u kontroler, sta ja znam da se ne pregrije, da ne iscuri i tako dalje. Moram pozuriti uglavnom, duracell su mi od sinoc vec na dvije cize :)

Kada bi kod nas bilo uzeti originalnih, ali bas originalnih uzeo bih odmah , ali ne znam kome se danas moze vjerovati da ima bas original.

Hvala na ponudi za kabal u svakom slucaju, ali eto imam i to ( kineski naravno )

15. Tesla

Tesla Aktivista

Uzeo sam eneloop 4 baterije i punjac min 1900 mAh. Ovo su nove oznake i ove baterije idu i do 2100 mAh kada se mjeri. Jednostavno ih tako oznacavaju i to je to.

Baterije su oput of the box pune do 75% kapaciteta te se mopgu odmah koristiti ili se mogu dopuniti ( korisniku na volju da odluci sta ce ).

Hvala svima jos jednom i sto se mene tice moze lock.