Battlefield 2042

Discussion in 'Igre i konzole' started by Vedo, May 2, 2021.

 1. NAILS

  NAILS Moderator

  Nerfat ce ih sa novim setom oružja. Vjerovatno sa S5.
   
 2. Patton2410

  Patton2410 Veteran foruma

  To je jedan od nacina da se prodaje season pass, a i boins, jer raja hoce da skipa nivoe na season pass da bi dosli do oruzja.
   
 3. EL NINO CFC

  EL NINO CFC Veteran foruma

  meni nesto ne lezi rm68, i padam stalno kad god naletim na nekoga sa tom puskom. al zato ja njih podera sa sfar
   
 4. Patton2410

  Patton2410 Veteran foruma

  Pa jel imas sve upgrades? Mislim i stock je dobra ali sa short barrel i dodadnih rpm, postane jos bolja.
   
 5. EL NINO CFC

  EL NINO CFC Veteran foruma

  sve otkljucano. ne znam sta tacno koristim od attachmenta ali glavni mi je 40mm incendiary kada se zastekaju kad uzimaju zastavu na uskim mjestima, pa kad ih pospem time samo krenu skakutati.
   
 6. Reventon

  Reventon Veteran foruma

  U kakvom je sada stanju BF 2042, moze li se igrati? Vidim na Epicu je oko 11 eura osnovna igra.
  Koliko se razlikuje standardna verzija od premiuma, jesu li samo skinovi i oruzja?
   
 7. EL NINO CFC

  EL NINO CFC Veteran foruma

  sad je skroz druga igra. 11 eura je korektna cijena.

  jeste, razlika je u skinovima i oruzjima. tako da nemoj trositi bezveze pare na premiuim ako budes kupovao.

  nova mapa je ok, al su usrali sto su vratili sektore, trebali su kao na flashpointu ostaviti samo zastavice da se uzimaju i bilo bi mnogo bolje.
   
 8. Patton2410

  Patton2410 Veteran foruma

  Igra od kako su nerfali Irisha i njegov trophy sistem za mene je ne igriva na breakthrough. Hem su nerfali trophy sistem koji je u osnovi sad beskoristan... hem su jos pojacali explosive spaming sa dodavanjem novih granata, novih underbarrel gluposti za voltana oruzja.

  Explosive spam je bio jedva podnosljiv sa dobrim Irishovim trophy sistemom. Sad je jednostavno cista glupost i ne igrivo cim dodjes do zone koja ima choke points, a svaka mapa ih ima kamaru.

  Oni kazu da su nerfali Irishev trophy sistem jer je bio prejak za branjenje vozila od od raketa. Ok, fer, to i jeste bilo tako. Ali zar onda bilo logicno da su samo trebali napraviti da trophy sistem ne moze unistavati rakete? ... umjesto sto su ga nerfali za jedno 80% protiv svega jer su mu uveli trajanje od 5sec i cooldown od 7 sekundi. Za tih 7 sekudni ti i tvoj tim umrete svi zajedno od 100 granata koje dolecu svake 2 sekunde.

  Od kako je uvedena Irish promjena i nerfan trophy sistem a spamanje explosive je sad jos vece ja rijetko kad igram. Conquest je zesce sranje a breakthrough ne igriv radi vec ovog gore navedenog.

  Tipicno od DiCE da igra taman pocne licit na nesto igrivo i onda oni svojom ne promisljenom gluposti je opet ubiju. Steta.
   
 9. EL NINO CFC

  EL NINO CFC Veteran foruma

  Ja sam navikao na ove stock mape. Recimo portal i stare mape mi nikako ne leze jer je skroz flow drugaciji. Valparaiso mi je smece samo tako, jer te vazda iz visine rokaju zbog prosirenja mape. Hrkljus.

  Ja igrao samo sa Rao i tek ponekad sa Lis otkako su je nerfali. Valjda zavisi s kojim herojem igras.

  Ono sto primjecujem jeste da su opet dirali balans oruzja, desava se cesto da pucam u lika i dosta metaka bukvalno ne detektuje iako vidim da meci idu kroz lika. Onaj secondary shotgun sto su dodali sa cetvrtom sezonom, tacno nekonzistentan, nekad iz prve lika ubijem, nekad ga samo okrznem, i naravno taj lik ispred mene otklize 5 metara na koljenima, kolut naprijed napravi, izvuce G57 i na kraju me rokne dok ja nategnem drugi metak. Battlefield 2042 in a nutshell