Battlefield 2042

Discussion in 'Igre i konzole' started by Vedo, May 2, 2021.

1. Patton2410

Patton2410 Veteran foruma

BC2 je imao avijaciju... imao si OP halikoptere. Ako si u njima znao raditi 'circle strafe' nacin voznje gdje se samo u krug vrtis oko meta, niko ti pera nije mogao. Dobar gunner je farmao samo tako. Eto dole primjer u videu... jos ovaj i nije najbolji u circle strafing, ja sam to bolje radio. Trebalo mi 2-3 sedmice da savladam.

2. BiceBolje

BiceBolje Overclocker

Joj, jest... kako je dobro bilo biti gunner. Ja sam volio visit u zraku, a sebi sam postavljao challenge da ne umrem nijednom. Uspijevao sam često biti prvi na leaderboardu i nijednom umrijeti. Bio je neki hrvatski server na BF3, tu se stuklo dosta sati. Također sam jedan od preživjelih Bihnetovog BF2 cjelodnevnog izazova gdje se igralo 24 sata bez prekida. Da sam malo pametniji bio mogao sam osvojiti neku grafičku, ali dok sam ja ganjao killove u avionu mudraci su konstatno dolje zauzimali zastave. Ne znam ima li iko i dalje ovdje s tog turnira? Ja sam završio četvrti i osvojio BF2 Special Forces majicu i igru.

Generalno, 1942 i BF2 su za svoje vrijeme bili dobri, mada s ove distance kad vidim baš su djelovali malo bazično ali tada je to bilo baš immersive. BC2 je bila slatka igra, i dosta zabavna s dobrim mapama, ali patio sam što nisam mogao biti pilot aviona. BF3 još uvijek se drži, nevjerovatno da kada gledaš neki multiplayer klip to i dalje djeluje solidno s grafičke strane, gunplay solidan, animacije solidne. Kasnije sam bio udaljen od gaminga, pa nisam baš ispratio BF4, BF1... igrao sam četvorku, ali tu mi je skill već bio dramatično opao jer nisam bio u njoj ispočetka pa je bilo frustrirajuće. Prošlog ljeta sam za jeftine pare uzeo BF5 i što se grafike tiče baš je dobar u odnosu na sve ove, i atmosfera je wow. Uspio sam nekako doći do skill levela da sam jednu partiju u zraku završio sa 60-1 ili tako nešto, pa sam bio ponosan na sebe, al' onda sam shvatio da to igraju samo starkelje pa i nije neki poduhvat. :D

BF 2042 kada sam vidio trailer odmah sam rekao da neću da igram jer mi oružja djeluju totalno "plastično", neprirodno, kretnje su čudne... i ispostavilo se da sam bio u pravu. Svi su imali iste zamjerke što mi je bilo očigledno od jednog trailera. Ljudi se nalože na ove njihove trailere gdje svi trče zajedno i kao rushaju nešto, ali. isto mi i ovo djeluje sa BF6... trailer na izgled impresivan, ali nešto se čudno dešava ispod haube, grubo je, nije dotjerano. Nadam se da će napokon to neko sjesti i utegnuti core dio svake pucačine... da se osjećam kao da stvarno trčim i scopam, aim downam... :D

Last edited: Feb 12, 2025
  3. bhd

bhd Veteran foruma

ima nas naravno, i nisu zastave osvojile, nego zastave i revive :D
    dobro je to bilo, sjecam se dobio je iz Tuzle bas igracina, igi je ja mislim drugo hladjenje dobio, suntek trece, ja sam bio 4-5 ne sjecam se, znam da smo bili u posti na obali preuzimanje nagrada. Dodushe i tada je to u suradnji sa ekipom koja je radila u telekomu roni i ta ekipa..
    Bas dobro doba...JA se sjecam ove mape:
    https://battlefield.fandom.com/wiki...le=Battlefield+2+Wake+Island+2007+64+P+CQ.png

4. Patton2410

Izasla prije 15 godina[​IMG]

5. MadbaLL

MadbaLL Overclocker

najbolji ikad.

recimo sebe smatram nekim prosječnim shooter igračem, ali u bc2 sam sam sasvim bio solidan i bez nekih većih problema (i bez ikakvih cheatova) nagurao relativno brzo do zadnjeg levela. ali u ovim novim bf, počev od bf3 pa nadalje sam ispod prosječan. mnogo lošije igram ili se koriste cheatovi, ne mogu prihvatiti da sam toliko lošiji u odnosu na bc2. često svaka 1 na 1 situacija ja budem ukokan, bf kao da je postao cod i cs, teško na daljinu ikog urokati, oklopna vozila skoro pa beskorisna i kao od kartona. već dugo ne mogu maknuti od levela 34.

na bc2 je to sve realnije bilo, neću reći lakše, ali balansiranije, dodaci na oružju su itekako značili, oklopnjaci su znali donijeti prevagu u partiji... sad mi dosadno igrati jer bf sve više liči na counter strike i cod. iskaču ko majmuni, ubijanja s leđa, uvijek onaj drugi kao tebe prvi vidi nego ti njega, počnemo pucati u isto vrijeme, ja budem ubijen, sve viđeno kod cs i cod serijala.

žali bože što bc2 više nije popularan i što nema servera barem kao bf4.

EL NINO CFC likes this.
  6. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

meni je bas dugo trebalo da dodjem do zadnjeg levela, mada mi to nikad i nije bio prioritet.

i meni fali bc2, rado se sjedim skidanja dogtagova od nas druga forumasa @kolinsb koji se ne oglasava vec dugo na forumu :D

na kraju kad sam uspio doci do zadnjeg levela, sestrin mali izbrise mi profil u igri. i morao sve ispocetka.

sad se haman i ne sjecam koje sam nickove koristio.

7. Patton2410

Najveca razlika izmedju starih BF naslova i ovih modernih je kretanje. Nema veze ako ti je nisanjenje i kontrola oruzja dobra kao i na BC2, ali ako ti kretanje nije retardirano nema te nigdje. Prije je bilo udjes u 1v1 duel, i ko ima brzi reflex+bolji aim pobjeduje 70% slucaja. Sad udjes u 1v1duel imas brzi reflex i bolji aim, ali on ima bolje kretanje u smislu skakutanja, slajdanja, brzog cucanja i ustajanja... u vecini ces ispustiti taj dvoboj.

Nadam se da ce vratiti da kretanje nema toliki uticaj na gunplay, ali i gameplay generalno.

EL NINO CFC likes this.
  8. EL NINO CFC

ovo je tacno. ja nekad jednostavno prestanem pucati i ne mogu nanisaniti na covjeka sa tim kretanjima.

9. Ragnarok

Ragnarok Komšija

Sve to što si naveo može raditi u modernim naslovima zbog AimAssista na kontrolerima. Kupe SCUF kontroler sa milion dodatnih tipki i makroa i sve to odradi a nisan mu zalijepljen za tebe.
    Kada su počeli FPS prilagođavati kontrolerima tada je umrla i svaka nova igra koja se pojavila.
    Sad će se javiti oni konzolaši među vama da pravdaju ovo ono. Gdje ste bili davnih dana kada je CS 1.3 bio vrh FPSa? Gdje ste bili kada su Game centri bili jedino multiplayer utočište i kada su svi igrali tastaturom i mišem?
    Nemojte mi prodavati m... pod b.... to mi već godinama rade....

Turok na Nintendu, Halo na Xboxu su jedine FPS igre za konzole koje poštujem jer su bile vezane isključivo za konzolu i imale su kampanju kako treba....
    U Halo multiplayeru su uzivali mnogi dok su bili u "svom toru" kada su PC igrače sa cheatevima pustili u taj svijet uništili su sve što im je bilo drago....

10. Patton2410

Samo cu reci LoL

p4ja likes this.
  11. EL NINO CFC

Ovaj BF 2042 zaista se jako cudno ponasa. Osim balansa koji ne postoji apsolutno nikako (tako rekose na BF Forumu), kad naidje neki period pa te samo baca u tim koji je apsolutno amaterski. Evo ja dva dana nisam igrao jer sam totalno izgubio zivce. U zadnjih barem 5 dana niti jednog jedinom matcha nisam pobjedio.

Zatim u zadnje vrijeme igram sa shotgunom, protiv PC playera dosta vremena ih ubijem jednim pucanjem, dok ove na konzoli moram dva puta upucati, pa nekad i tri puta. Tacno po ovome znam kad naletim na konzolasa.

Zatim, likovi koji imaju bijeli skin, gotovo pa nemoguce ih ubiti, jednostavno ljudi kidaju.

Primjetio sam takodjer lik Sundancea, jako tesko nanisaniti, ima nekako najbrze kretanje od svih likova, a bas ovi sto igraju sa Sundanceom vecina ih koristi dodatni armor plate.

Meni nekad pukne film, pa jednostavno mi dodje da na kraju pre-orderam sljedeci Battlefield koliko mi se ovaj popeo na onu stvari.

Ovo je vjerovatno bilo samo na konzolama. Na PCu nije ovog bilo, a bilo kakav nizi let tenkovi su skidali helije. Sjecam se da sam ih i ja dosta skidao.

12. Patton2410

To je bio Onslaught mode. Mislim da je kostao 10$ kao dodatni DLC, i vjerujem da je bio dostupan na svim platformama.

Last edited: Mar 6, 2025
  13. EL NINO CFC

Taj dlc je bio samo za konzole

14. Patton2410

Ha, interesantno. Niste nista propustili. Doduse bio je dobar mode za vjezbanje protiv AI.

Sto se tice ovog lika sto je vozio heli na tom gore videu... bas sam i spomenuo da on nije bas najbolji vozac, nego sam samo kao primjer stavio njegov video 'circle strafe' nacina voznje helija. Puno je to bolje moglo. Meni je najveci protivnik u heliju bio 'tracer dart' pistolj, pa te onda RPGijevi pocnu lokat.

15. EL NINO CFC

tako se to radilo tada. a tek zajebancija kad protivnickog vojnika pogodis s tim, a ovaj pocne bjezati na sve strane.