Battlefield V

Discussion in 'Igre i konzole' started by EL NINO CFC, Jan 16, 2018.

Tags:
 1. NAILS

  NAILS Moderator

  Da li neko moze probati igru sa i bez FUTURE FRAME RENDERING opcijom. Kada se ugasi, nece da koristi maksimalno GPU ni kada je na ULTRA. Ide do osamdesetak %: https://i.ibb.co/3Fs8Lx6/image.png

  Probao na drugom racunaru, 3770k 1070 i isti klinac. Nece da koristi full kartu. Zadnji drajveri ne pomazu.

  Bez FFR bi trebalo vise opteretiti GPU nego sa, nidje veze.

  Ovo je izgleda stariji problem:
  I am experiencing the same issue with a 1080(70/80% usage), lowering settings below "high settings" gives no noticeable fps increase for me .(Vsync is OFF, FFR is OFF ,and the 4 settings like chrometic are OFF Ress =UHD)Like you mentioned the utilization goes to 99% with FFR on but results in choppy gameplay and input lag.

  __
  VEGA 64 is only utilized 45% (750 Mhz) when removing Future Frame Buffering. I thought it would improve responsiveness but it took FPS in half??
   
  Last edited: Feb 4, 2020
 2. Pelikan

  Pelikan Veteran foruma

  Imas tu opciju i u postavkama graficke, pa vidi kako je tamo podeseno.
   
 3. NAILS

  NAILS Moderator

  Eto editovao sam post. To je do igre samo je to stariji problem kojeg prije nisam imao. Ako igra ne koristi render future frame ahead, nece da iskoristi komponente.

  U svim drugim igrama zakuca GPU jer je bottleneck, ali u BF5 nece.
   
 4. NAILS

  NAILS Moderator

  Godinu i pol palamude ne mogu dvije stvari balansirati. Lik zavrsi sa 90 killova sjedio u bazi citavo vrijeme. Apsolutno nema nacina da se bori protiv vozila. Ili kupiš bazuku ua $ pa se blamiras.

  [​IMG]

  A ja komonto mogu ubaciti HD4850.

  [​IMG]

  Jaran neki dan kupio 2080 hoce kaze PC razlupati.
   
 5. Patton2410

  Patton2410 Veteran foruma

  Trenutna meta je uzasna, i cini igru nezabavnom i meni licno veoma dosadnom. Ako ne koristis oruzje koje je meta, nema te nigdje. Patis se ko da si kakav levat. Meni nikad nije bilo cejf koristiti najbolja oruzja sto vecina igraca sad cini. Naleces na Type 2a i STG u vecini slucaja. Niko nista drugo ne koristi. Prije ttk promjene stvarno si mogao koristiti vecinu oruzja i biti i koristan sa vecinom njih. Jebem ih u balansiranje i onog ko je zaduzen za to. Nadji drugi posao bolan nije ovo za tebe. Nadam se da ce nova promjena stici brzo, a tako isto i Type 2a erf. Meni je zalosno kada vidim likove koji su 150+ rank i tryhardaju sa Type 2a ko da im zivot o tome zavisi.
   
 6. NAILS

  NAILS Moderator

  Kaze danas jaran prodao Origin acc. Hoce i kartu. Nagovaram ga da ostavi. Doslovno mi ga zao. Veliki je BF fan ali je poceo sa BF1. Kaze jeftinije prodati stvari nego razlupati.

  Ja sam zadnje igrao sa M1907 SF. Patnja je protiv type 2a igraca ali je islo nekako. Ovo nakon zadnjeg peča i performansi, ostavio. Ali sto kazes, meta je uzas. Ono kada na Hamadi krenes iz baze pa te bombarduje avion nakon 5 sekundi igranja. Ne kontam kako neko moze nastaviti igrati. Ono sa zoljom kada pravis 4dmg, vecinom 12dmg, dodje ti da places.

  Na svim aspektima su fejlali. Mislim da cu se vratiti na Hell let loose.
   
 7. Patton2410

  Patton2410 Veteran foruma

  Sweeper ili ti ga 1907, je fina puskica ali si limitiran na 3-4 mape sa njom.
   
 8. NAILS

  NAILS Moderator

  Najveci je problem 20 metaka. Mogu ja s njom na daljinu. Ali kada ispred tebe izleti type 2a sa pedeset metaka, moras imati strasne reflekse.

  Kada izlazi 6.2? Za 2-3 hefte?
   
 9. Patton2410

  Patton2410 Veteran foruma

  Boga pitaj. Kad im se kurcu cefne.
   
  NAILS likes this.
 10. Patton2410

  Patton2410 Veteran foruma

  ...[​IMG]
   
 11. NAILS

  NAILS Moderator

  Hajd neka rade. By the way, tim sa 38 igraca:

  [​IMG]
   
 12. Patton2410

  Patton2410 Veteran foruma

  Malo li je. To zato sto svi joinaju nekog u tvom timu.
   
 13. NAILS

  NAILS Moderator

  Playstation 5 here I come :D  Nisam igrao FPS sa gamepadom ima skoro 20 godina. Ali mislim da ce PS5 leci ove godine.
   
 14. EL NINO CFC

  EL NINO CFC Veteran foruma

 15. Patton2410

  Patton2410 Veteran foruma

  Ma navikne se covjek na joystick. Moj savjet kreni sa veoma niskom sensitivity. Onda kako se navikavas dizi po malo. Igraj i drugih igrica kao RPG, jer su lakse za privikavanje na igranje sa joystikom.
   
 16. NAILS

  NAILS Moderator

  Igrao sam samo Zeldu preko gamepada ali mi je to dodatno syebalo aim jer su komande bile obrnute. Probao jednom BF i ne mogu se orjentisati sta je gore sta dole a kamoli nisaniti. Opcenito me zbuce igre iz trece perspektive sto se gamepada i aima tice. Jbg ko kad' cijeli zivot koristim miš.

  Neku noc probavam neki config da vidim mogu li dobiti 100% od grafe, kad u mom timu lik za par minuta nabio 90 killova snajperom na Devastation u crkvi. Bjež' ba.

  Elem imam 38382 poena ali ne mogu mortar pozvati cijelu partiju. Tek pred kraj kada je ostalo 5-6 tiketa u nasem timu. Ne sjecam se da se desavalo prije prije zadnjeg pacta. Isto bude i za V1. Zna mi squad nabiti 50K ali ni mortar ni V1 da pozovem. Ovo neki bug il ija nešto mašim?

   
 17. Piroman

  Piroman Komšija

  Neko drugi već pozvao, a samo jedna artiljerija/v1 u jednom trenutku može tako da...dok ista ne "gruhne"(v1) odnosno ne završi (artiljerija) tebi će biti sivilo. :D
   
 18. NAILS

  NAILS Moderator

  To mi je palo na pamet ali cesto vidim/cujem dvije V1 rakete u zraku. Isto i mortar, lupa i od mog tima i od suparničkog. Ono pred kraj partije kada svi iskoriste poene.
   
 19. Patton2410

  Patton2410 Veteran foruma

  Ma tesko je se uciti preko Switcha. Ono je nakardno hem malo.

  Ako ti ispod Sector Artillery i V1 stoji '1/1' znaci neko vec bacio.
   
 20. Patton2410

  Patton2410 Veteran foruma

  Ne pika se protivnicka. Moze u isto vrijeme i tvoja i protivnicka V1 biti u zraku.
   
  NAILS likes this.