Battlefield V

Discussion in 'Igre i konzole' started by EL NINO CFC, Jan 16, 2018.

Tags:
  1. dino73n

dino73n Veteran foruma

Kupim juce RX 5700 non XT 8gb za sinov PC

Dosla je bez kutije ali potpuno nova. Nikad nije bila u kompu. Ali u transportu su je malo nagnjecili,nista strasno samo onaj dio hladnjaka sto prelazi preko PCB-a se malo savio i ja to ipravim i sad posto mi je to sumnjivo ubaci je i svoj PC da je testiram.

Odvrtim par testova,unigine heaven,superposition,15ak min onog rendera iz gpuz i sve ok.

Medjutim upalim BF5 i dok sam po meniju pipkao ajd reko da smanjim graficke postavke izbaci me na desktop i baci neki driver error.

Odradim reinstal drivera mada su isti i za 6700xt i za ovu 5700

Medjutim ovaj put malo zaigram i opet me izbaci na desktop.

Probam neke druge igre i sve radi ko podmazano. BF2042 radi ko sat. Igrao malo COD ww2 nije kahnulo.

Probam umjesto DP kabla HDMI i ucini se ko da je to to. Igrao sam sat sinoc i nije bilo problema kad jutros cim sam pokrenuo BF5 opet me izbaci na desktop ali sad nema nikakvih errora. Kao da sam je killao sa alt-F4

Malo sam guglao i vidim imali su ljudi problema slicnih ali davno 2020 kad je grafa bila mlada i driveri bugoviti.

Ima li neko da je imao slican problem i kako ga je rijesio ili da ima istu grafu a da nema problem.

Prodavac je kupio 12komada za mininig al nije nikada to spakovao jer je u medjuvremenu to postalo neisplativo.

Moze mi lako poslat drugu ali ako je ovo neki software problem dzaba cemo se drndat jer je problem opet biti isti.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

2. dmr

dmr Veteran foruma

Moguce da se hladnjak bio malo pomakao sa chipa pa nije sada nalijeganje savrseno, pasta se malo poremetila. Probaj ponovno nanosenje paste.

3. dino73n

dino73n Veteran foruma

Temp su odlicne.

Do 70 gpu i do 80 hot spot

I sta je ostalim igrama? Sve radi odim BF5

A i ne bi nista odvrtao jer je grafa pod garancijom samo nije ostvariva ovdje nego u njemackoj a prodavac to moze reklamirat.

Kupljene su prije 2 mjeseca

I da napomenem u pitanju je ASRock chalenger d OC model

Last edited: Jun 23, 2024
  4. dino73n

dino73n Veteran foruma

ZAnimljivo,bit ce da ipak ovdje problem na hardverskom nivou. Pustim stari 3Dmark11 da odvrti kad u pola izbaci gresku. Podignem napon na gpu sa 900 na 950mV i evo sve ok. Odoh bas poigrat malo bf5 da vidim kako ce se ponasati. Al to je to 99%

5. dmr

dmr Veteran foruma

Nije mi jednom bilo da odredjene igre vise opterete neke dijelove chipa gdje recimo nalijeganje hladnjaka nije dobro pa samo neke igre se ruse. Probaj ne kosta te puno.

EDIT: trazenje viseg napona isto ukazuje na lose nalijeganje hladnjaka :D

6. dino73n

dino73n Veteran foruma

Opet se BF5 ruši

Vracam je prodavcu i uzet cu drugu. Taman cu ovu spakovat u dobru kutiju pa nek mi u njoj posalje drugu da ne bi opet bilo problema s transportom.

dmr likes this.
  7. iPlay

iPlay Komšija

Pitaj ga ima li drugu da nije ASRock (Sapphire, XFX i sl.)?
    Jesi li probao sa Chipset update?

8. dino73n

dino73n Veteran foruma

Zavrsio sam to.

Zamjenio za 5700xt red devil i jos malo doplatio.

Red devil radi ko sat.

iPlay likes this.