Ma 10000000% si upravu. Sranjeeeee jeste . Veze pucaju bas kda ti najvise treba Spor ko puž ( u mene 56k i prenos 3,5 kb/s konstantno) A nadajmo se drugom ISP-u P.S. Ma bice ovo zemlja snova, bice Svicarska Idemo u Evropu :wink:
To je care u tebe jos dobro (3,5). U mene ti je to po istoj cijeni tek 2,0 - 2,5 maks. Kazu da je dobar onaj TDSL. Ja mislim da ste negdje ovdje na forumu o tome razgovarali (logosoft). Samo 45 KM mjesecno za to izdvajati je stvarno puno. Ne znam isplatili se. A karticu imam vec. Ko zna o tome nesto nek pise. 8)
khmm...biTchneT,pa eto nije to ipak losh ISP provider,neznam neme uvijek konektuje na 46,6 kb/s,sa novim modemom,a prije non stop 42,5. Mislish ADSL,ili ?.ADSL je na bihnetu a mjsecna pretplata ti je 77km,a ostalo koliko prekoracish limit,eo OVDJE pa tamo nadji,neznam na logosoft. pozdrav p.s bihnet nije tako losh ko stho se chini,zavisi od paketa ;] ajd pozdrav
ma kakav novi isp ljudi moji? jeste li vi svjesni kolika su ulaganja potrebna da bi neki isp bio u stanju konkurisati bihnetu? valjda znate ko posjeduje centrale i sve ostalo.. monopol jedino sto se moze desiti je da Deutche Telecom kupi nas Telecom.. a jedina razlika ce biti sto zarada nece ici na neka sponzoriranja ili u fond za penzionere, vec za Njemacku... ako ne vjerujete, eno vam najbolji primjer Hrvatska.
ne bas, mozda tamo ima vise isp-a i postoji jeftiniji isdn prikljucak, no internet i telefonski impulsi kostaju otprilike isto.. a veoma slicna je i situacija s dsl-om.. kada sam spominjao hr mislio sam prije svega na dsl, jer su kod vas bili uvjereni da ce svi imati dsl flatrate kad svabe kupe HT.
Ma i njemacki telecom (i svaki drugi bilo gdje) bi stavio limite i napucao cijene i u Njemackoj da moze, ali fazon je sto ne moze tamo...konkurencija, razvijenost, imaju se uslovi za flatrate sa velikim brzinama...dok toga ovdje nema...
1% kućanstava u BiH ima Internet, mislim da sam jasan bio u pogledu ko ima prioritet. Internet ili sve ostalo ...
imam ISDN vezu i plaćam 1,5kn po satu, po noći... koliko ti plačaš? a što se tiče DSL-a... priključak je kod nas nešto skuplji, ali je pretplata zato nešto manja tako da smo u biti u istom sranju :cry: :cry: :cry:
Evo gledam u HR cijene DSL-a, i nije bas nesto jeftinije u odnosu na BiH U HR otprilke 120 KM (ne znam sad tacan kurs ali tu negdje) kosta ovaj DSL 384 Ultra sa brzinom 384/64 i 2 GB prometom a u BiH Konekt 2 sa 2 GB prometa kosta 110 KM a brzine 512/128 A prikljucenje vam je puno skuplje za korisnike bez ISDN prikljucka, a malo skuplje za one sa ISDN prikljuckom u odnosu na BiH...