Bihnet ADSL DC...

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by BoLa, Aug 14, 2011.

1. BoLa

BoLa Aktivista

Vozdra,

do prije 7 dana, diskonekt je za mene bio strana rijec :p

Elem, odjednom mi modem diskonekta i rekonektuje se odmah. Ovo je poprilicno nezgodno kad igram igru. Konfiguracija mi je sljedeca: lokalna mreza ide u router koji zatim pravi konekciju na modem, opcija je always on, mada sam probavao i sa connect on demand ista stvar. Fazon je sto se ovo pocelo desavati "samo" od sebe prosle sedmice, dakle nisam nikakve izmjene radio bilo gdje. Interesuje me da li se neko susretao sa ovim problemom, da li je modem mozda se pokvario or what?

2. Esh

Esh HWB

Bilo je prije polemike oko toga da preko odredjenih routera nastaje slican problem kada se iz brige prebaci u routed rezim. Za pocetak mislim da bi bilo najbolje da nazoves, mozda su bili ili su u toku neki radovi, promjene i slicno, a druga opcija je naravno probati sa drugim modemom/routerom.

3. XTRage

XTRage Veteran foruma

Ma do njih je 99%, i meni zadnjih 5-6 dana niotkud diskonektuje 3-4 puta dnevno, nije strasno, zasad :D

4. BoLa

BoLa Aktivista

Hm. Zvao sam, resetovat ce mi port kad dodjem kuci ... Ako ne, poslat ce ekipu. Vidjet cemo, najlakse je zamjeniti router, al je problem ako nije do toga :)