EuroExpress ( euroexpress.ba ). Skuplja varijanta ti je InTime (al se cine dosta ljubazniji i profesionalniji).
Euroexpress ne bih preporucio zbog njihove neprofesionalnosti. Imao sam jednu posiljku koja je trebala stici na destinaciju za 3-4 dana, da bi na kraju zbog njihovog nemara stigla za 9 dana. Nekoliko dana je stajala u Sarajevu.
CityEx i EuroExpress ne bih preporučio nikako, čista neprofesionalnost i amaterizam. 24vip i BH Pošta su zakon.
Kad šaljem iz glavne pošte u Sarajevu, gotovo svaka pošiljka u BIH je stigla u roku dva radna dana. Nije sad neka cifra, ali zna biti i 3x jeftinije od ovih kurirskih službi i pri tome ne naplaćuju onih 5KM za povrat novca.
Euroexpress 21-22KM iz Tz u Bihac, tako da ne znam kako oni mogu biti medju povoljnijim. InTime ne radi pouzece za fizicka lica, ali rade posiljke. CityEx je oko 15KM manje-vise svugdje, ali su spori, kao sto Dog rece 3-4 dana je i redovna posta, koliko treba i CityEx-u u bilo koji grad sto nije od 5-6 "glavnih" gradova. Ako posaljes u petak, velika je vjerovatnoca da ce taj neko dobiti utorak/srijedu paket, iako su mi obecali ponedjeljak najkasnije ako ne stignu u subotu (koju rade skraceno). A2B su otprilike kao i Euroexpress. 24Vip jos nisam slao, ali cuo sam da su najpovoljniji. BH postom sam stalno slao i sve 5, ali kad saljem nesto vece zovem brzu postu jer mi dodju gdje ja hocu, jedino zbog tog.
I ja bih preporucio 24vip, korektni ljudi. Nisam imao problema ni sa CityEx, ali sa Euroexpress jesam (Rap mi slao TV, i to u petak i receno i njemu a i meni da cu TV dobiti sutradan, i ja i on ih morali zvati sigurno po 3 puta u subotu, jer su odbijali da mi dostave TV subotom, i na kraju su se dvojica klipana digla iz Doboja i dovezli mi TV u Zavidovice, maksuz a jednom pare naplacene pouzecem nisam dobio 8 dana) i mnogi jesu, tako da bjezi od Euroexpress-a. Ne znam kakvi su u Intereuropa i InTime. Preko BH Poste nisam nikad nish dostavljao.
Slao sam više puta Euroexpressom i nisam imao nikakvih problena , ujutro nazvao -došli oko podne -12KM plaćeno sutradan bila na adresi primaoca. Jednom sam slao otkupninom(pouzećem) i koštalo me 19KM (malo mi je to preskupo) btw prekosutra su mi dostavljene pare. Ovi ostali su mi samo dostavljali (uključujući i Euroexpress; on najviše) CitiEx,fedEx,Intereropa,24Vip (jednom sam i slao preko njih) i sve je bilo više nego korektno: sutradan isporuka. 24Vip mislim jedino radi i subotom!
24vip dostavlja u roku od jednog dana i radi subotom.Prije kad sam narucivao sa eKupi.ba sve je stizalo u rekordnom roku.
Pozdrav Jeli ko imao iskustav sa RHEA Express valjda su oni nekad bili dio FedEx-a a sada su baška. Dosta su jeftiniji od DHL-a Trebam nekek dokumente slati van BiH pa me interesuje. Hvala.
Ja sam sa BH Postom imao super iskustva, EuroExpress-om imao dobra iskustva, danas uzmu, sutra dostave, prekosutra meni novac, eventualno +1 dan u cijelom procesu, dok sam jednom greskom uzeo CityEX i trebalo je 3 dana da covjek dobije posiljku (Sarajevo-Tuzla), a ja sam novac tek 10ti dan dobio.
Hvala ali mene intersuju iskustva konkretno sa ovom kompaniom i usluge slanja preko njih van BiH tj van Evrope.
evo da ozivim temu naime ,trebam poslati laptop iz Gracanice u Sarajevo preko brze poste a nisam nikada nista slao do sada preko ovih posti,jesam preko regularne pa me zanima koja je najpovoljnija i sa kojom nema problema oko davanja novca,jer prodajem laptop i placanje je pouzecem sada sam zvao euroexpress,traze 17 KM ,to mi nesto puno...cuo sam da neke imaji i za 10-12 KM imate li iskustva i preporuku i cijenu ako znate
A2B express preko olx.ba za 9 KM. Sve se završi brzo kao da plaćaš skuplju varijantu ili da si preko nekih drugih firmi.
BH Posta u saradnji sa Poštama Srpske je osnovala novi servis BHPost Express. Ja kupio joystick na piku, lik ga poslao u toku dana, ja dobio sutra, otisao u postu i podigao (zvali me iz pošte telefonom da dođem podići pošiljku), platio 8km dostavu (u tih 8km je uracunat i povrat love pošiljaocu). Kod ostalih kurirskih sluzbi to isto nema šanse da te košta manje od 17KM. http://posta.ba/files/user/docs/Uputstvo.pdf
Neka su se malo ovi iz poste probudili, izgubili su milione maraka u prethodnih par godina jer nisu imali adekvatnu brzu postu. Je li na istom principu rade, pozovu primaoca i urucuju po dogovoru ili kazu 'sta cu ti ja, dodji onda u postu ako ne mozes sada' :smt003