Centar za poslovnu edukaciju !

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Bumbe, Jul 30, 2010.

1. Bumbe

Bumbe Aktivista

E pozdrav narode,interesuje me da li neko od vas ide ili je isao na ovaj "kurs" i koliko je to ustvari korisno ? Meni zanima samo smjer web i grafickog dizajna koji u kompletu kosta oko 900 KM s PDVom.Jeli ovo pametno odraditi ili je pak samo jos jedan nacin bacanja para ???

2. Esh

Esh HWB

Ja bih iskreno preskocio vidove "edukacije" koji nisu medjunarodno certificirani, ali opet zavisi i od toga sta ti zapravo ocekujes.

3. Bumbe

Bumbe Aktivista

Evo ovako,hvala ti na super pitanju..sta ocekujem ? hmm..pa posto nazalost ne studiram nesto tako a graficki i web dizajn je stvarno nesto sto jako volim i nije mi puno dati tih 300 KM po kursu ako cu nauciti nesto sto ne znam (a neznam dosta stvari). A to za medjunarodni certifikat , Multicom CPE certifikata (kakav je ovo certifikat) ?

4. Esh

Esh HWB

To je vjerovatno skracenica od naziva centra :)

5. Bumbe

Bumbe Aktivista

Pa jest ali mozda je priznata i van granica lijepe nase :D ???

6. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Ajmo bit realni.

Ako ti se ne da sjest i pogledat video o nekom joomla, wordpress tutorialu onda definitivno trebas dati 900km da isto to gledas uzivo

7. Surveyor

Surveyor Novi član

Potpisujem.
    Pun ti je internet kvalitetnih besplatnih tutoriala. Ne misli da ako neko ima doktorat ili kakvu fancy diplomu, da će on to tebi znati da objasni (u većini slučajeva i neće).

8. Bumbe

Bumbe Aktivista

Eh ovako , znaci 90% si upravu (sve ima na internetu ) ali vidi sad,recimo naidjem na neku firmu trazi grafickog dizajnera,prijavi se nas 15tak,otprilike svi znamo da radimo i nijanse su u kvaltieti medju nama,dok jedan odudara...kako ? decko ima "licencu" , "certifikat" ili kako god hocete.Vjerovatno ce najprije njega primiti zar ne ?.Eh sad mozemo puno pricati o tome kako samo najbolji uspjevaju i oni koji najvise poznaju rad u grafici itd.. Ali onaj koji ima bar taj neki papiric u prednosti je,zar ne ? Ispravite me ako grijesim :)
    Jasno da se tih 900 Km moze potrositi na neki drugi nacin ali ja kada razmisljam sada o ovome mislim i na neku blizu,daleku buducnost.
    Mozda i ne poznajem bas ove firme i kakve resurse traze ali pretpostavljam da traze prvo ljude s referencama ali i s nekim papiricem (certifikatom) ili grijesim :( ?

9. Neso

Neso Komšija

Otidji u ComTrade u Importanne centru i pitaj osoblje da ti daju letak za CPE u kojem imas sve sto nude. Cak imaju i neku akciju vezanu za popust za CPE :)

10. Bumbe

Bumbe Aktivista

Trenutno je akcija .Popust od 20% na sve cijene i pakete :D.

11. Surveyor

Surveyor Novi član

Upravu si ti u potpunosti, samo sam ja mislio da ti ideš sa namjerom da naučiš tamo dosta stvari.
    Mi smo na fakultetu imali vježbe i predavanja iz geoinformacionih sistema 2 semestra (mapinfo i fazoni), držali nam ljudi iz gauss-a, koji isto to naplaćuju 900KM u svojoj firmi. Imali smo mi stvarno kvalitetne vježbe, ali to su sve one osnovne stvari koje možeš sam skontati pomoću interneta (rad sa software-om, nije to neka nauka). Jedino je prednost tih certifikata. Sad kad već planiraš da platiš certifikat, onda ti je bitno "ime" koje ti daje taj certifikat.

12. extibo

extibo Komšija

13. Bumbe

Bumbe Aktivista

150 $..poprilicno jeftino.

14. Zeleni

Zeleni Network Ninja

Svaki dobar graficki / web designer ima portfolio. Ni jedan certifikat ti neche pomoci kao jedan fin kvalitetan i debeo portfolio. Znaci sjedi i eksperimentisi, sve nabaci na net, i kad ides traziti posao, posaljes ljude na stranicu gdje ti je portfolio. I voila.

Evo ti malo inspiracije.
    http://dzineblog.com/2010/04/27-example ... signs.html

15. Bumbe

Bumbe Aktivista

Da naravno,imam ja u izradi to :) odnosno napravio sam par primjera..
    Ovo facebook smao zato jer mi je tamo najlkase postaviti slike i odrzavati a i imam pristup velikom broju raje koji moze komentarisat :)

http://www.facebook.com/album.php?aid=19070&id=100000652974128

16. syss

syss Veteran foruma

iskreno da dođeš na intervju sa 200 certifikata i facebook linkom na portfolio, mislim da ćeš failat u svakom slučaju.

na kraju krajeva ta cijela priča ti pada u vodu ako nemaš radnog iskustva, tj. ostali kandidati imaju.

17. Bumbe

Bumbe Aktivista

Cekao sam komentar tipa ovog :D..kao sto ti kazem..imam svoj portfolio (www.itd) samo sto je jos u fazi izrade pa dok ga ne zavrsim facebook album mi sluzi kao mjesto gdje skuljam slikice ,a nije ni na odmet da neko od prijatelja kometnarise :) )

18. syss

syss Veteran foruma

sve 5, samo kažem nemoj sa tim na "tržište" izlazit.

19. Bumbe

Bumbe Aktivista

Necu :)...hvala na savjetu

20. SamiRX-8

SamiRX-8 Komšija

Davno sam i ja htio ici na te kurseve vezano za to, pa sam odustao i naknadno downloadao e-knjiga u vezi toga, ali nista nisam ni krenuo raditi jer me nesto drugo zaokupiralo... Anyway, bitno je da ti znas sta radis, i portfolio da te prezentuje, ako ti je rad dobar, ako znas baratati sa dosta stvari, po mom misljenju sumnjam da ce ti neko gledati iskustvo... Eto imam druga koji je sve sam naucio, trecu godinu radi sam za sebe, i "oteo" je par velikih poslova gdje su u igri bile velike i registrovane firme... Sto opet dovodi do pitanja, zasto, a odgovor je zato sto uradi kao oni, cak i bolje, za manje pare, dakle skill ti je bitan, a samo ces radom dogurati donekle :)

edit : Ne znam jesi li ono stvarno radio poster za neki Audi salon, ali ako jesi, necu ti nista vise pomoci :lol: , za ono dat 49k :lol: