Chrome ne učitava web stranice.

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by ibran, Sep 12, 2024.

1. ibran

ibran Aktivista

Drug moj samo HWB učita na pregledniku i evo trenutno pišem post na računaru, ovo je neko namjerno negdje napravio blokadu. RAspetljat će se čvor.
    Da nije optika do kuće rekao bi negdje kratki spojevi na bakru, neću ima ovo halaliti.

2. nivla

nivla Komšija

nije to logicno nikako
    treba sa tog racunara kad je spojen na wifi pogledati kakva je konfiguracija i mapiranje na portovima modema/rutera
    to sto pises se ne radi bas tako, i nema bas mehanizma da se na takav nacin ostvari, posebno sa primitivnim uredjajem kakav je tvoj modem
    sve uredjaje koji su na tvojoj mrezi bh telecom vidi kao jedan sa tacnom mac adresom modema i ip adresom koja je dodijeljena mac adresi, oni ne znaju je li to tvoj racunar ili mobitel ili racunar spojen preko wifi, istina mogu vidjeti u logovima tvog modema sta je spojeno na isti ali ne mogu odrediti da racunar moze a mobitel ne moze nesto i obratno
    ukratko problem je najvjerovatnije u losem mapiranju portova na modemu

trazi zamjenu modema, reci da se ne pali, osiguraj da ces biti na lokaciji u vrijeme kad ti odgovara

Last edited: Apr 25, 2025
    ibran likes this.
  3. ibran

ibran Aktivista

Jutro drugari, evo stanje se popravilo, juće sjedem za računar, kada ono sve učitava, mora da je neko bio fin pa popravio port na modemu.
    Zvali u Srijedu da opremu izmijene, ali nije bilo nikoga u kući. evo trenutna brzina.
    Nadam se da me neće više ovako sjeckati sa internetom.
    Hvala mu ko got je to popravio.

4. Reventon

Reventon Veteran foruma

Prosao sam sve to. Naprave, radi par dana i onda opet zavrnu slavinu. MojaTV svako malo stopa, moram resetovati modem. A sto se tice modema, ne mogu vise ni vidjeti brzine u njemu. Da li su onemogucili ili je bio neki update, pojma nemam. Jednostavno sam odustao od svega.
    Nego sacekaj koji dan dok se jos naroda u mahali nakaci na internet pa ces znati pravo stanje. Trenutno su mnogi na odmoru :D

ibran likes this.
  5. nivla

nivla Komšija

nije na telemahu da mu od komsija ovisi

ibran likes this.