Chrome ne učitava web stranice.

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by ibran, Sep 12, 2024.

1. ibran

ibran Aktivista

Pozdrav drugari.

Imam problem sa preglednikom Chrome neće da učita pojedine web stranice.
    Recimo https://www.bhtelecom.ba/ nikako da učita samo piše da nije dostupan probam na telefon ide.
    Kako riješiti problem. Hvala!

2. selvin

selvin Moderator

Da ti nije neki proxy podešen? Je li ne otvara nijednu ili samo neke?

3. ibran

ibran Aktivista

Samo neke, kao što sam naveo u postu.

4. selvin

selvin Moderator

Izvini, jos sam se potrudio 2x da procitam i nisam vidio "pojedine" :D

Je li i na telefonu probas preko iste wifi mreze kao da laptopa/racunara? Probaj dns cache clear na tom laptopu/racunaru. Je li radi kroz druge browsere?

ibran likes this.
  5. Mujka

Mujka Komšija

Hoće to biti radi certifikata
    Chrome je izgleda stroziji
    Znalo se i meni to isto desit bas na stranici bh telecoma

ibran likes this.
  6. ibran

ibran Aktivista

Chrome veli da je veza sa web lokacijom nesigurna, kada sa lijeve strane klikneš za dopuštenja.
    Sve brisao, predmemoriju kolačiće resetovao chrome i računar još mi ostane modem da resetujem.

7. ibran

ibran Aktivista

Posle resetovanja modema/rutera( isključenje iz utičnice) chrome je proradio i sve funkcioniše.
    Vjerojatno je zapelo nešto oko IP adrese
    Hvala Selvinu i Mujki na pomoči rješavanju problema,

selvin likes this.
  8. ibran

ibran Aktivista

Ej drugari šta da se radi opet mi zaglavljuju linkovi na Chrome, prešao sa antivirusom nema ništa instaliram drugi pretraživać isto se dešava, samo kada prekinem konekciju na modemu ponovo se sve uspostavi. Da netreba nešto na modemu podesiti?

9. Mujka

Mujka Komšija

teško da mozes na to uticat probaj browser kao brave ili opera
    ili ms edge browser (on radi sa chrome enginom)

ibran likes this.
  10. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

I ovaj Microsoft postao prava Krindžara.
    Neće Vas ogrijati sunce tuđeg neba. :D

11. ibran

ibran Aktivista

Evo ponovo neće da učitava stranice interneta preko google chroma.
    Ja mislim da mi ovi iz BHTelekoma port na modemu hakiraju, neki dan kad sam tražio povečanje maksimalne brzine da vidim protočnost svoje linijedok su ovo povečenje uveli, odmah posle toga se počelo dešavati i reko hajde par dana i pročiće.
    Wi-Fi radi dobro, ali preko ovog porta na modemu koji veže računar žicom samo mogu još forum HWB otvoriti.
    Morat ću im sve otkazat bez obzira što sam nedavno potpisao ugovor na 2 godine.

12. nivla

nivla Komšija

koliko si siguran da je do providera, kako ti radi na mobitelu?
    moguce da si na pogresnom portu na modemu jer oni imaju razlicita mapiranja na portovima

13. ibran

ibran Aktivista

WI-FI radi dobro otvara sve, ja port fizički nisam mijenjao, ako su oni nešto dirali to je to.
    Ubijeđen sam 100% da je do BHTelekoma. Gore u postovima što sam imao prije problema još nisam ugovor bio potpisao, čim sam ugovor potpisao nestalo je problema, sada tražio da dignu maksimalnu brzinu i od tada su ta dešavanja. Ali su me kontaktirali da bi za veću brzinu trebao podnijeti zahtjev.
    Svaki mjesec iskeširam račun, a sjedeš za računar i nemaš to što plačaš.

14. nivla

nivla Komšija

ako radi na wifi a ne radi na kablu, moze biti do tvog racunara, tj nije ti do linka ako samo na racunaru ne radi
    moze biti do porta na modemu ali i tvoje mrezne kartice, dns postavki na racunaru itd

15. selvin

selvin Moderator

Nije do njih cim ti radi wifi. Probaj reset network u windows-u za početak. Vjerujem ako probas neki live linux da ce sve biti ok i na računaru.

16. NaLe!

NaLe! Aktivista

Da nisi nekada davno postavio kakav lijevi DNS? Ili čak možda da postaviš sebi 1.1.1.1 i 8.8.8.8. Ja sam primijetio da Telemachov ima problema povremeno. Ne znam za BHT.

17. Stig L Stoner

Stig L Stoner Novi član

Pogledaj vreme i datum na racunaru da se nisu poremetili. Dns stavi 8.8.8.8 i 8.8.4.4. Imao sam slican problem ali optika nesto kao dali su jos nekom korisniku istu adresu pa sam malo ja imao internet malo on ccccc

18. ibran

ibran Aktivista

Zvao serviser BHTelekoma da dođe kući, nije bilo nikoga u to vrijeme svi posao škola, javi mi da je postavio internet potove na modemu LAn-1 iLAN 4, probao sa oba porta i ne ide. Odvućem kabal do sinovog računara, uključim na njegov lan isto se dešava kao i kod mene i sa LAN-1 i sa LAN-4 s modema. Sin inače koristi WI-FI za svoj računar i sve fercera bez problema.
    1000% sam siguran da je nešto BHTelekom hakira moj internet na LAN portove, kome da se žališ čuti i plačaj.
    Kme se može prijaviti BHtelekom kao provajder da opstrujiše svoje korisnike radobih to napravio, to neki bezveznjaković koji sjedi na stranačkoj fotelji.
    Ostajem bez teksta i riječi, ali istjerat ću ja to na čistac imam strpljenja.

19. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

Ma samo zivkaj dok ti tehnicar ne dodje na lice mjesta i trazi zamjenu opreme.

20. nivla

nivla Komšija

spojim ti se ja na anydesk ako imas neki pc koji je na wifi i pogledam ti konfiguraciju i mapiranja na portovima
    @Stihoklepac ima li kakve mogucnosti s tvoje strane da poguras kolegu

da nije kabl felerican, ja bih i to provjerio

bh telecom ne hakira vec imaju standardne konfiguracije koje rade posao onako kako je predefinisano
    meni iskreno to lici na los kontakt kabla, eventualno lose mapiranje,
    probaj na portove 2 i tri spojiti pa vidi ponasanje

Last edited: Apr 25, 2025 at 8:54 PM