Formula 1 - The Neverending Thread

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Dog_Father, Mar 11, 2006.

1. Alfa

Alfa Aktivista

Re: F1 - Never ending thread

Stivi, kod tebe se navijački fanatizam pravo stopio s umjetnošću. :mrgreen:

2. NeTRa1der

NeTRa1der Komšija

HAHAHAHAHAHAHAHA
    Stevie ti si loooood ko struja ((((((((((((--:

3. Code-R

Code-R Aktivista

Da je Glock barem pustio i Kovu, ja bih dobio 40KM na kladionici...
    Tiket je bio:
    Massa 1
    Raikkonen 1-3
    Alonso 1-3
    Kova 1-6
    A mogao se i potruditi, sunce li mu finsko :evil:

4. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Evo jos jedne dobre:

5. Alfa

Alfa Aktivista

Aaaa... pa nije bilo više smisla da Glock čeka još 11 sec. :smt003

6. Stevie_Ray

Nakon nekih 1:45 se vidi koliko se Glock muci sa bolidom.

Last edited by a moderator: Aug 2, 2017
  7. Esh

Esh HWB

Hahaha, kakav je ovo snimak ba? Jedino sto se ovdje vidi jeste da i tebe muci lamerski potez Glocka :)

8. Stevie_Ray

Ne muci mene, nego koliko god puta potvrdio da je potez bio nenamjeran, uvijek se javi neki zadrti Ferrarijevac da kaze suprotno.

9. Esh

Esh HWB

Haha, sto smo zadrti? Pa rekao bih da je lame i da je Kova propustio Hamiltona da prodje ispred, iako je to Ferrari bukvalno izmislio. Moje zelja za kraj sezone je bila borba za prvu poziciju na stazi izmedju Hamiltona i Masse, a ne neko taktiziranje koje je na kraju ovako zavrsilo. Osim toga, svaki posten navijac Ferrarija ce ti reci da je prosle sezone Hamilton zasluzio da bude prvak, bas kao i ove sezone Massa, no hajde mozda se radi o nekom svemirskom izmirenju :)

10. Stevie_Ray

Nije sam Hamilton kriv sto je imao onakvu utrku, nego pretjerano konzervativna strategija. Sve upravo zbog prosle glupo izgubljene titule.

BTW da nije pala kisa, Hamilton bi itekako imao koristi od znatno vise goriva u rezervoaru, dok je zbog kise ta razlika anulirana kad su prvi put otisli u boks. Tada bi se strategija pokazala odlicnom (velike sanse za podijum), ali to je vec domen sbbkb. Jos jedna glupost - podesili su bolid za manje downforce-a, pogotovo Kovin.

Konzervativna strategija se na kraju ipak isplatila, jer je Glock u onim trenucima "nazor" bio ispred, Hamilton je imao lufta da pusti Vettela i to je sve.

11. nFare

nFare Overclocker

U trenucima kad je Vettel uzeo Hamiltona niko nije mogao racunati na to da ce on uspjeti stici Glocka prije cilja, to nema sanse, da je Glock kojim slucajem imao samo sekundu dvije vecu prednost izasao bi iz one zadnje krivine na pravac i tu ga ne bi mogao stici, zato prica da je navodno pustio Vettela ne stoji.

12. Stevie_Ray

Nije ga pustio, ali nakon sto ga je vec Vettel prestigao, nije mu bio cilj prestici (tada brzeg) Vettela, nego je jedina nada bila proci Glocka.

Glock je jednostavno bio gdje ne treba.

13. dino73n

dino73n Veteran foruma

Bilo kako bilo zapocela je era tamnoputih vladara,sto na pisti sto u politici!Iskreno receno navijao sam za Masu al ne moze se reci da je Hamilton dobio titulu na poklon.

OT:negdje sam procitao da je se neki englez opkladio na hamiltona jos prije deset godina da ce do 2010 postati sampion F1.Navodno je vodio sina na karting utrke i u hamiltonu prepoznao talenat.

Uozio je 100 funti a dobio je 125000.

Dobar njuh nema sta!

14. Stevie_Ray

Jos samo fali da saznamo da je to bio Ron Dennis. :D

15. Alfa

Alfa Aktivista

Stivie, ti si sad ovo sproveo u naučnu teoriju kako je Hamilton i ekipa sve proračunala. Uredu nije Glock imao intermedijum gume ali nije mogao ovako drastično usporiti u drugoj polovini kruga to se jasno i glasno vidi i na ovome snimku, dalje zašto je Toyota odlučila nemijanjeti gume i na jednom i na drugom bolidu nepredvidjevši (neznanjem ili pak namjerom) da će ovako biti spori ako se sve može proračunati isto kao što je i Mc Laren proračunao da će Hamilton proći Glocka kako ti kažeš.

Kako onda taj isti Mc Laren nije proračunao strategiju za samu utrku kad se kiša najavljivala dan prije i svi su to znali. Nedostatak downforce-a ... isprazna priča kad se to vidjelo da su mehaničari Mc Larena na izmjeni guma uvrtali prednje krilo do daske kao i svi ostali timovi. Sama strategija Mc Larena je bila da se Hamilton bezbijedno dokotrlja u krajnjem slučaju do 5. pozicije iz tog proističe da se bolid setapuje sa većim dawnforce-om zbog stabilnosti i boljeg ležanja i s manjom šansom za izlijetanje a uz to je i nešto sporiji kako se u utrci i vidjelo.

Kao što sam rekao i u predhodnim postovima ovdje nešto s m r d i i sto je nepobitno očima se vidi. Vodstvo F1 naravno ovo zaključuje po sistemu "vuci siti i ovce na broju" na način kao i nekad kad su izmišljali pravila da bi usporili Schumahera i Ferrari. :wink:

16. Stevie_Ray

OK, odustajem, pobijedili ste, ne mogu ja sam bit u pravu protiv toliko ferrarijevaca. :lol: Glock je dobio pare (stvar je isposlovana vrlo brzo, u roku od 10 sekundi (koliko su imali) su se dogovorili oko cifre) i Hamilton je propusten. Sad zaboravljate jednu stvar - koliko je Glock mogao dobiti da NIJE propustio Hamiltona? Mozda bi druga strana ponudila vise? A mozda su pokusali? Hm, cekaj, nisu mogli sve stic za 2-3 minute. Eto vidite sta se desi kad razmisljam ko vi. :lol: :lol: :lol:

Nego, Alonso ostaje u Renaultu (kao da je imao izbora :smt005 )
    http://www.autosport.com/news/report.php/id/72010

I to naredne dvije godine, al' se usosio. :lol:

17. nFare

nFare Overclocker

Ja moram jos samo reci na kraju ove debate od koje nema nikakve koristi, da nikad nisam ni pomislio da je Glock pustio Hamiltona, kisa je pocela krug i po prije kraja on na gumama za suho i to je jasno, medjutim isto tako ni Hamilton nije pustio Vettela, stavise mislim da ga je oblio hladan znoj ko nikada u zivotu.

A ovo za Alonsa, covjece kakvog li iznenadjenja! :mrgreen: Zna se da je on za Briatorea "Numero uno" bravo bravisimoo. :mrgreen: :smt003 :smt003

18. Mujka

Mujka Komšija

hoces prestat vise spamat ?

ti i tvoje teorije

smijesno od 50 postova tvojih je 40 :smt005

19. Code-R

Code-R Aktivista

Kad je Vettel obisao Hamiltona ovi na HRT-u rekose: Sad u Mclarenu cupaju kosu. Na sta ce ti moj ortak: Nije istina, Ron Denis nema kosu :smt003 . Navijao sam za Massu, ali postujem to sto je Hamilton bio dovoljno fer da ne rijesi prvenstvo u prvoj krivini zapucavsi se u Massu(sto bi Schumacher uradio). Cinjenica je da je momak izuzetan talenat i da je zasluzio sampionat.

20. Alfa

Alfa Aktivista

U F1 sve je moguće.. sve je moguće, od industriske špijunaže (Mc Laren koristi Ferrarijevu tehnologiju) preko sabotaže (sipanje praška u Ferrarijeve rezervoare) do mito more mito, tha.. šta bi da bi i prije se dešavalo. A na sve ovo starog Max-a fataju kako orgija. :lol:

Nekad ovo prelazi u pravi cirkus, meni je lično bila draža F1 iz ere turbo motora , slikova , Senne , Prosta , Mensela gdije nije bilo ovoliko limita, pa ipak je ovo sport i dokazivanje u vozačkim umijećima haigh tehnici i tehnologiji u automobilizmu a ne igranje šaha na pisti. :)

Alonsinjo uvidio da Renault može opet visoko pa možda ponovo po šampionsku titulu. :mrgreen: