Piastri nije bio na nivou a I taktiku da ga onoliko ostave na stazi na kojoj je teško preteci. McLaren je postao kao Ferrari kada krenu radio poruke sa planovima. Najjače kada su norisa vitality sta misli protiv koga se trka, wtf Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Bas je bio top. Mislio sam progutat ce ga Piastri al ne dade se. Bas je potegao kad je najvise trebalo. Ima u njemu šoferčina samo nema konstatnost. Il ga tim ispali il on nesto ukenja. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Bio je i Sainz dobar, nije Ferrari bio los danas. Riskirali su sa ranim pit stopom i isplatilo im se. Sent from my iPad using Tapatalk
Mislim da je Ferrari bio na razini RB u utrci ako ne I brzi. Šteta što su startli nisko Sent from my SM-S911B using Tapatalk
https://www.instagram.com/reel/C_GqRCxNI-3/?igsh=dmxsNzRnOHc4N3Z4 Sljedecu utrku Aston martin pola sekunde brzi Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Jah, eto kao da Red Bull i Merc nisu imali dominantne aute. I ovo je samo jedna staza. Ko zna kako ce bit u Monzi. McLaren nije bio dobar u Belgiji, ako je suditi po tome, nece im Monza bas lec.
Ne mogu svaku uzeti. Na svakoj su do sada brzi bili, ja se vise brinem za egzekuciju utrke. RB djeluje izgubljeno, verstapen je imao pod od Bahreina porez novi. Ova priča sa kočnicama ima smisla jer ipak se ne gubi onakva dominacija preko noći. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Imam osjećaj da Monza neće leci McLaren. Plus komplet stazu presvukli i ispeglali rubnike, ko da je RB naručio radove Sent from my SM-S911B using Tapatalk
To sto su je ispeglali, definitivno ide na ruku RB. Za presvlacenje, nisam siguran. Eno Verstappen najbrzi na FP1. Sent from my iPhone using Tapatalk
Tooooo Ovo nam treba, posebno da RB podbaci. Samo da utrka prodje kako treba. Pratio sam cijeli vikend treninge McLaren stvarno nije izgledao top, bas me iznenadilo ovo Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Piastri unisti utrku. Mali postaje najveci problem McLarena... McLaren je imao veci tyre deg ali bez obzira, trebao je ondje cuvat 2. mjesto i Leclerca iza sebe.