Pa valjda je jasno od početka da je u Ferrari prešao za bolid od sljedeće sezone, a s ovima nema nikakve šanse. Motivacija da osvoji titulu sa Ferrarijem, da osvoji 8.rekordnu, da vrati titulu u Ferrari itd, ima tu motivacije koliko hoćeš.
Ferrari najvise izgubi zbog Sc, max najvise dobi. Jos da vidimo sta se biti s Russela jer je otvorio drs i ako nije bio u 1 sekundi iza Piaslia.
Odavno da nisam malo zakunjao u toku trke... Bas dobra trka bila. HAAS, Alpine se fino gurali sa ovim jacim, zao mi Albona sto nije u bodovima, a Lawson opet pokazao da nije dosao da pravi prijateljstva nego da se trka samo ne znam sa kime
Antoneli je najbolji rookie, definitivno. Mercedes je ja mislim ubo sa njim ko McLaren sa Piastrijem.
Prevelikamje bila razlika u gumama (a i bolidima) u tom trenutku. Kao sto smo vidjeli, Merc je bio veoma blizu McLarenu. Da je kojim slucajem Russel imao pole, vrlo moguce da bi pobijedio. Sent from my iPad using Tapatalk
Sumnjam. Piastri je kruzao teško je reći, lando cijeli vikend nije bio na razini bolida. Mada da, mercedes je donekle iznenađenje kako se dobro drži. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Piastri se tek u zadnjem stintu posve odlijepio od Russella, duuuugo je bio na 3s prednosti i onda je to poslije postepeno poraslo na koliko, 7-8? Prije SC. Russell je odlican ove sezone, godi mu biti vodja teama.
Oba vozaca McLarena su jos uvijek neuvjerljiva za apsolutni top nivo, doslovce od tri utrke ce jedan zajebati nesto u jednoj, drugi u drugoj i trecu odraditi okej obojica. Kad je normalno stanje Norris se jos uvijek cini malo brzi.
Mah, nije mu 30 nego 40. Lik ima psihiloški problem i traumu Abudabija 21. Nije sa tim na čisto, maltene svaka utrka poslije toga mu je na silu, možeš na prste prebrojati koliko je dobrih imao. Nisam siguran da bi u najboljim danima bio brži od Čarlsa, a ne sad kad te 2 desetinke šalju van Q3
Previše olako otpisuješ vozača sa 7 wdc protiv vozača koji nema nijednu i koji je pucao pod pritiskom kad je imal priliku da se za istu bori. Leclerc je u Ferrariju godinama i sad čudno što postiže bolje rezultate od vozača koji ima tek nekoliko utrka u tom timu nakon decenije vožnje za drugi tim.
Hamilton je nakon 2021 izgubio motivaciju. Vidjelo se to 2022 vec. Tad Mercedes vec nije imao dobar bolid i Hamiltona ocito nisu ni zanimale pozicije tipa 3. ili 4. mjesto. Ali ovo je sad vec nesto drugo, nova era, ja sam siguran da je motiviran u Ferrariju. I kao i Lando otvoreno je govorio o svojim slabostima i u necijim ocima je sad slabic.
Ne otpisujem, nego mislim čisto na brzinu. Mislim da ima pogrešnu motivaciju, stavio je sebe u poziciju da nakon više od 100 pobjeda i 7 titula nekome nešto dokazuje. Nije ni Schumacher nikad uspio parirati Rosbergu iako je idealnom svijetu klasa iznad po svemu A Norris je morao na neki seminar na temu odnos sa medijima, pokopat će ga ove sezone