Igre 2024

Discussion in 'Igre i konzole' started by Haker, Jan 13, 2024.

1. dino73n

dino73n Veteran foruma

Jel ko probao Stalker2? Kakvi su utisci iz prve ruke?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

2. Ragnarok

Ragnarok Komšija

3. Reventon

Reventon Veteran foruma

Sacekati barem mjesec da ga popeglaju apdejtima. Inace je dobra.

4. igor.g

igor.g Komšija

Kakav mjesec, treba godina minimum. Prodaju early access igru za 110eur, koji šalabajzeri.

5. Reventon

Reventon Veteran foruma

Mislio sam na narodnu verziju, kakvih 110€ za single player igru, bjezi ba ne sikiraj me :D

6. igor.g

igor.g Komšija

Ma ni narodnu ne bi igrao sad, tek za godinu-dvije kad dodju obje expanzije, QoL, hardcore modovi, perf. i bugfixovi. Trenutna verzija je bukvalno samo Far Cry 2 sa console like menu (bas se vidi da je Xbox main platforma), debilnim AI, nedostatak 3D PDA, itd.

7. Reventon

Reventon Veteran foruma

Evo nakon 5 sati Stalker 2 mogu reci da je igra ok, nisam imao nekih gliceva i bugova posebno. Bio je samo jedan u gradu gdje bi igra skroz pala, na desktop sa nekim unreal engine reportom. Rijesio tako da kad se ponovo loadam u igru, pobjegnem iz grada, nastavim neki quest i ponovo se vratim. Poslije toga je bilo ok.

Inace u gradu fps padne u pola, sa nekih 60-70 na 35. 1440p, high settings, shadows medium, dlss na quality. Zasto je toliko zahtjevna, vjerovatn dijelom zbog UE5 engina, a dobrim dijelom i zbog lose optimizacije. Cyberpunk je po meni bolja igra i ima bolju grafiku. Mada je i za CP trebalo dugo vremena da je popeglaju.
    Da vrijedi sad nekih 100 eura na deluxe verziju, definitivno ne.

Ovaj je dobro objasnio

Last edited: Nov 24, 2024
  8. Reventon

Reventon Veteran foruma

Ghost Recon Wildlands 5€ na Ubisoftu.

9. zoi

zoi Veteran foruma

Zar je nisu do sad svi kupili :D

10. Haker

Haker Veteran foruma

Ne bih je skidao da je džaba

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

11. Reventon

Reventon Veteran foruma

Nisam je igrao. Zar je toliko losa? Cuo sam da multiplayer ne valja zbog servera, mene vise interesuje kampanja

12. dino73n

dino73n Veteran foruma

Ja sam je igrao i meni je jedna od boljih. Doduse na xboxu iz kreveta u lezecem polozaju. MP nisam ni igrao a SP ide u squadu sa tri AI drugara. Grafika top,gameplay dobar,mislije malo liče jedna na drugu al sve u svemu dobro.

Upgrade oruzja je zanimljiv. Igrao sam je sigurno dvije godine po malo i nije bilo dosadno.

dmr and Reventon like this.
  13. Almir

Almir Komšija

I ja peglam stalker 2, meni je ok, 150-160gb igra :)

14. igor.g

igor.g Komšija

Wildlands se i moze nekako provariti, kampanja je ok, ali Breakpoint je zestoko smece

15. dmr

dmr Veteran foruma

Wildlands meni jedna od najboljih igara ikad :D Da hoce dvicu napraviti.

16. Almir

Almir Komšija

stalker je izbacio i prvi patch 1.0.1 sa 650 bugfixova update i nastavak igranja prošlo sve uredno..

17. Haker

Haker Veteran foruma

Takave igre treba izbjegavati pa i na torrentima. Cuj igra tek izašla treba patch da popravi 650 bugova i vjerovatno je kap u moru. Pa samo budala moze punu cijenu platiti za to.

18. Reventon

Reventon Veteran foruma

Ko se sjeca izlaska Cyberpunka, i gora situacija je bila.

19. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Kompanije nikako da nauce. FromSoft i Capcom su najgori, oni su mi na crnoj listi. Square Enix isto. Ne znam da su ikad ista izdali da je valjalo.

20. Haker

Haker Veteran foruma

Sekiro je bio dobar, resident evil igre su odlično optimizirane i bez bugova, generalno RE engine je dobar.