Istina, Sekiro je bio dobar, ali Resident Evil su bile dobre samo zato sto su veoma proste igre. Eno koristili su RE engine u DD2 i raspada se.
Da nauce sta? Ljudi ubise pare i to je jedini cilj. Napravit idealnu bez bugova igru ne zeli niko jer kosta bogatstvo i svaki potroseni sat na development smanjuje prihod. Vjerovatno da gameri vode game studio nikad ne bi bili profitabilni.
Sve manje ubijaju pare bas zato sto investitori i politička korektnost diktiraju kakve će igre biti a one sve gore i gore. I u ovoj industriji ce se desiti jedan veliki lijepi reset. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
nema vise QA testera kao prije. Sad su gameri QA testeri i onda se krpi igra s vremenom kako oni reportaju bugove.
Jok Selvine, nije samo rijec o bugovima. Svaka igra ima bugova i to je "ok". Problem je sto imas kamaru (zapravo vecinu) AAA igara koje nikad nece ni bit popravljene, a prakticki su neigrive. Problem su ovi sto preorderuju i jos nas onda ubjedjuju kako je igra "bez bugova" jer toboze, imaju PS5, "vrhunska" masina. Lazu i nas i sebe. A ono u Dragons Dogma 2 igra renderuje NPC metar ispred tebe, ako trcis udaris u njih ko u zid.
Eto jesu, sve više i više flopova tipa dragon age. Plus ogromni troškovi meglomskog studija pa moraju zaraditi ogromne pare da budu na nuli. Industrija ulazi u krizu ako vec nije. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Dragon Age je zapravo tehnicki odlicna igra. Ali je sranje zbog woke i lgbt ili cega vec ne. Sent from my iPad using Tapatalk
Ti si prvi koji je to rekao. Svejedno, da ubijaju lovu, zadnjih par godina definitivno ne. Ima uspješnih igara, ali većina jedva ostane pozitivna, samo pogledati sta se studija zatvorilo u posljednje dvije godine sve govori, ovih manjih a evo i ovi veliki ce popadati Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Nisam, pogledaj DF video. Tehnicki prva odlicna igra u duuuuugo vremena. Steta sto su je u svakom drugom smislu unakazili. Sent from my iPad using Tapatalk
Ah grafika. Ma jebo to, danas svaka igra ima dobru grafiku, vise je nebitna. To je i problem modernih igara, zaglavljane u nekom limbu. Od ps4 i prošle generacije skok jako mala a igre iste ili lošije. Evo ja igram Metroid Prime na switchu, bolja igra od svega što sam ove godine igrao, igra iz 2003. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ne, nije samo “grafika”. Igra jednostavno nije govno kao Elden Ring, Wukong ili bilo koje drugo smece. Bas zato je steta kako su je upropastili u svim drugim aspektima. Sent from my iPad using Tapatalk
Najgore su ove igre kao S.T.A.L.K.E.R. 2 (nesto kao sve Bathesda igre), koje zavise od moding zajednice da bi na kraju postale igrive i licile na nesto.
Je al kad je Stalker izasao nije bilo konkurentne igre u tom zanru. I danas se sjecam kako sam ponovio cirililicu prvih mjesec dana dok nije izasao eng translation, pa sam igru igrao na ruskom. Danas je sve vec izmisljeno i tesko je postici wow efekt, tako da vecina igara ostane nedovrsena. Hint EA sports to the game.
Ma stvar je jednostavna, igre kompleksne, koriste uglavnom los engine (UE4/UE5), sto zbog lijenosti, sto zbog lakoce koristenja, a vise se investira u marketing nego u kvalitet igre. Zato sto ove AAA igre rade multibillion kompanije za koje su igre “samo” biznis. Bolje igre nastanu od malih developera. Sent from my iPhone using Tapatalk
Mali je zato sto ima vecih? Hahaha. Stalker 2 je AAA igra. Kad kazem mali, mislim na developere tipa Supergiant. 25 ljudi. Ili Moon Studios, 80 ljudi. GSC ima oko 300.
Kad Star Citizen izadje (ako ikad) to ce biti AAAAA igra najmanje. Sa preko $600 miliona do sada prikupljenih crowdfunding para. Koji je to scam.