I ja sam počeo po malo igrati. Nije loša za sada. Obzirom da NC Soft radi na toj igri ima dosta duha Guild Warsa što se tiče PvP moda. Sjećam se Guild Wars 1 koji sam igrao dugo kako je bilo igrati PvP između klanova u vlastitim tvrđavama, bilo je super, koordinirano i zanimljivo. Ova igra me podsjeća na to doba. Moram još doći lvl 50 da bih probao PvP pa ću znati tačno.
https://www.eurogamer.net/digitalfo...l-engine-5-game-blighted-by-stuttering-issues Jos jedno neoptimizirano smece od igre. Prokleti UE5. Sent from my iPhone using Tapatalk
Jedine UE igre koje nemaju stutter u zadnjih 5-7 god su koliko znam Lies of P i Robocop. Znači može se samo su ostali nesposobni ili ih boli racku.
Ja ne znam iskreno o cemu ovi pricaju (znam da je analiza uradjena na osnovu cinjenica), ali kod mene sa RTX 3090 nikakvog trzanja apsolutno nema, a primjetio sam kad je HCL napravio video, da je trzalo stalno...jos je kod mene custom .ini moja vlastita konfiguracija koja postavke i kvalitet dize u nebesa...4K rezolucija + RayTracing + Ray Reconstruction Igra je skoro perfektna u svakom segmentu, ja nikad u zivotu nisam osjetio ove neke emocije dok sam igrao neku igru...prvo sam bio u nekom cudnom raspolozenju i nisam htio da prihvatim da je igra bolja od originalne igre, da na kraju mogu reci da je puno bolja od originala...sto je stvarno nevjerovatno... ...ovo je naozbiljnija i najpametnija igra koju sam ikad igrao...znaci prvi put za igru mogu reci da je toliko dobra i toliko losa u isto vrijeme, stvarno zna biti neugodna i zna covjek da se najezi niz cijelu kicmu, neke dionice u mraku su me nervirale da bih dosao do onih svjetala za uzbunu kojih sam se uvijek bojao u Dead Space-u, ovdje ti bude drago da svjetla blicaju, da barem nesto mozes da vidis, barem svaku drugu sekundu...cak sam i vrisnuo jednom kao curica u sred noci navece... Nemam stvarno rijeci...psiholoski teror uz toliko duboku pricu i prelijepu prezentaciju, toliko je igra lijepa da mi je zao sto se dosta dionica odvija u mraku...ali i to je sve dio emocija... Silent Hill se konacno vratio, nadam se iskreno da ce im se to prodati da bi dobili jos neki remake, ali gledajuci prodaju na Steam-u u rasponu od 150k - 300K trenutno, bojim se da se slabo prodaje iako su pro/user rezenzije odlicne... @Haker znam da si pisao o igri, neces se pokajati kad odigras, ovo je nesto posebno u svakom segmentu...ako sad neko vise voli akciju (a nije bas da je nema ni ovdje, ali je delikatan balans izmedju akcije i horora) ima uvijek Resident...
Kao sto Zero napisa nema stutteringa na PC racunarima koji su "OPTIMIZIRANI" u svakom smislu riječi. Preletih tekst i ne vidjeh da je igdje naveo koju je grafičku kartu koristio, na kojim postavkama i sl. Mnogo teksta bez konteksta. I na kraju upitnik šta mislimo o izlasku PS5 Pro, ma idi se u pm. Ne mogu biti ofirniji u promociji konzola. Ako ne zna optimizirati PC za igre i ako nema adekvatnu opremu ne treba ni pisati o tome. Na žalost mladi naraštaji danas misle da iskeširaju 1k $ za PC i da vrti sve samo od sebe bez optimizacije. Za njih su napravljene konzole....
Slabo si “letio”. Sve ima napisano, a i video ima. Pravicu se da nisam procitao da je neko napisao da mu igra “ne trza”. Sent from my iPhone using Tapatalk
Znam druže, kupio bih ja nju odmah, ali imam samo xbox za koji nije izašla. Vjerovatno im je sony platio da bude na ps5 samo, ali debilna odluka s obzirom da je igra namjenjena za uzi broj igrača i da se neće prodati u milionima i oni izlstave komplet platformu Sent from my SM-S911B using Tapatalk
DS remake se prodao bolje ili veoma slicno (~1mil) inicijalno pa je nastavak otkazan. I nije tri dana nego pet.
Opet, xbox zaobisli. 5 miliona za igru ovakvog tipa je top, tako da se nadam da ce dobaciti tu brojku. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Konami je dobio dodatne pare sigurno u ekvivalentu 300k kopija+free marketing od Sony-a zauzvrat sto su napravili 1 god. console ekskluzivu. Xbox ima najmanji current gen playerbase 30mil v 65mil v 130mil , steam se prodao ~500k, ~ps5 500k. 4-5mil kopija je minimum sto moraju doseci za 6-9mjeseci da bi se zagarantovao SH1 remake. Toliko je morao DS1 remake doseci a uspjeo je samo 2mil u totalu nakon 18 mjeseci, a igra se za primjer vise prodala na PC-u (steam+origin) inicijalno nego SH2 remake. Vecina max prihoda je u prvih sedmicu-dvije nakon izlaska, ostalo je 30-50% i heavy discount, skoro pa zanemarivo, dosta manja zarada pogotovo sto online radnje uzimaju 30% fees.
Ma nije Igore, mozes ti tvrditi da se Dead Space bolje prodao, ali to se trenutno stvarno ne moze znati. DS se prodao u 2 miliona u roku 6 mjeseci kao i Callisto Protocol i oba su zbog toga "podbacila" jer im nije bilo dovoljno, a vjerovatno su oba napravila neku zaradu. Sto se tice Silent Hill-a ako gledamo oficijelni datum izlaska onda je u roku 3 dana prodan milion, a 5 ako gledamo "Early Acess" za Deluxe verziju. Uglavnom ako bi se prodalo 5 miliona, bilo bi to haos, ali tesko...da bude barem 3 100% bi bio novi dio. Silent Hill 1 se prodao ukupno 2 miliona za mjesec dana, SH2 se prodao 1 milion, SH3 500K, SH4 300K, tako da bi remake mogao da nadmasi najprodavaniji SH1 ako prestigne 2 mil za mjesec dana, a time i Dead Space i Callisto. Dobra stvar u ovom trenu sto je sigurno Sony pokrio dobar dio razvojnog budzeta da bi igra bila ekskluzivna 1 godinu i jos sto je radio Poljski studio koji nije AAA, procjene su da je budzet za SH2 Remake iznosio 30-40 miliona a prodaja je vec na 70-80 miliona, nesto cisto sumnjam da bi Konami objavio podatke o prodaji da nije igra vec postigla zadovoljavajuci rezultat, a imamo i novi film ove godine Return to Silent Hill (2024), u slucaju da je film nekim cudom dobar, prodaje igre bi mogla bas "skociti" dalje zbog toga.
Ne mogu se nikako porediti igre od prije 25 godina sa današnjim. Razvoj igara sada je ko zna koliko skuplji. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Jeste, istina je to, ali nije to bila poenta, nego vise se u tome vidi da Silent Hill nikad i nije prodavan u kolicinama kao recimo Resident Evil. Cak su se i stare igre prodavale "malo". Nekoliko miliona za citavu fransizu do sad je stvarno "malo". Ja stvarno ne znam sta ocekivati dalje u prodaji, koliko ce se prodati, da li ce to njima biti dovoljno unosno, da li ce praviti jos neki remake, da li ce Konami razvijati neki remake in-house ili ce Bloober opet raditi. Mislim da bi najbolja opcija bila da Bloober radi ostale remake igre, ako bude bilo ko drugi to radio, bice propast... Bloober Team Dev Diaries za Silent Hill: HOW SILENCE TURNS FOG INTO FEAR - Bloober Team Dev Diaries
Pa prije se proda milion, veliku uspjeh studio zaradi, sada borba da otplate troškove. Kao sto sam to rekao, sve su to žanrovi koji nisu mainstream, re se proda 5mil lupaju se nogom u guzicu. Re4 je 8 miliona ja mislim, za igru koja je imala toliki hype i neki status najbolje igre moglo je i bolje a i nije pravi horror nego akcijska avantura Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ma tesko idu horror igre, steta za Dead Space, pa cak i Callisto. Iako se izgleda Resident Evil prodaje sam od sebe. 160 miliona za cijelu fransizu, naspram samo 10-tak miliona za Silent Hill... Ja se uglavnom bas nadam da ce se Silent Hill prodavati i dalje pa da mozda opet Bloober odradi jos neki remake. Luke Roberts (James Sunderland) za glumu i Akira Yamaoka za OST su nominovani za Golden Joystick Awards.
SH je godinama mrtav, sada ga je teže oživjeti kada se cijela generacija nije ni rodila kada su prva tri bila top naslovi. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Kad smo vec kod Bloober Team-a, izbacili su trailer za svoju novu horor igru koja izlazi 2025 Izgleda kao neka mjesavina svih popularnih horor igara do sad...