Igre 2024

Discussion in 'Igre i konzole' started by Haker, Jan 13, 2024.

1. Reventon

Reventon Veteran foruma

Pa dobro su je onda optimizovali za konzolu. Al opet najbitnije je da je sama igra dobra.

2. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Jest, ako nadjes nacin da upalis ray tracing na gtx1080 :D

3. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Ma kakvi :D

1060 :D

4. Stevie_Ray

Izloguj se sa interneta :D:p

5. Reventon

Reventon Veteran foruma

6. Stevie_Ray

Ljudi su glupi.

7. 7mediN

7mediN Novi član

jos jedna igra koju ce moja 3060ti zaobic :D

8. dino73n

dino73n Veteran foruma

Ali zato moja 7700XT neće :D

9. Stevie_Ray

Grijesis, igra je veoma optimizirana. Samo par postavki kako je Bataglia preporucio i opleti.

Ja sam igrao malo i lijepo ide i lijepo izgleda. Path tracing previse obara framerate, to ce pricekat jos bar dvije generacije kartica da vrti 4k 120fps.

Primjetio sam da se ponekad ne primjene postavke, treba restartovat igru. To se narocito odnosi na DLSS framegen u mom slucaju.

4k supreme bez path tracinga, DLSS performance i framegen, framerate uglavnom 120-140fps, jako lijepo ide. Nakon GoW Ragnarok jos jedna veoma optimizirana igra.

Sent from my iPhone using Tapatalk

10. 7mediN

7mediN Novi član

ma rijetko bilo sta osim esports naslova igram na racunaru, zadnju presao red dead 2.
    story igre uglavnom samo na konzoli, a posto ova vjerovatno jos dugo nece izac za playstation, nije mi bila u prvom planu.

probat cu svakako da vidim kako radi, pa javim utiske :D

11. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

na xboxu? jel ti mrsko isprobati da li kontrole rade kad ustekas mis i tastaturu.

12. Haker

Haker Veteran foruma

Isprobao bih da imam, ali igra radi super sa gamepadom, nije to nikakva pucacina, pucanja i nema.

Zapravo borba i stealth su najlosiji aspekti igre, bolje i da ih i nema

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

13. Stevie_Ray

Spoji kontroler na PC. Za ovakve igre se ubio kontroler.

14. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

Jbt, ja igram ovaj outlast 2. Kec sam davno igrao i znam da me istraumirao, a ovaj nekada davno krenuo i nisam nikad završio. Sad igram ponovo. Osijedicu, jebo te, ja bolesne igre! Koja samo budala ovo napravi!? Znaci sve te jeza spopane u nekim trenucima. Co'ek se bas istraumira

Sent from my galaxy s23

15. dino73n

dino73n Veteran foruma

Evo probah i ja indiana jones na 7700XT sa 32gb rama i R9 5900X na 1440p

Igra radi ko sat. Cak i na max postavkama bez framegen se vrti 90-100fps sa framegen 130-140fps i to sve vrlo fluidno i bez ikakvog trzekanja.

CPU nije nesto opterecen dok je gpu na 100% bez prestanka. GPUmem je skoro na full oko 11,5gb dok je ram onako oko 12-13gb

Osim sto radi vrlo dobro cini se i vrlo zanimljiva. Zima nece biti dosadna.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

16. Stevie_Ray

Hmmmm, otkud ti framegen?
    FSR su najavili ali koliko znam nema jos patcha za to. Neki mod?

Sent from my iPhone using Tapatalk

17. dino73n

dino73n Veteran foruma

Da ti pravo kazem framegen sam napisao iz glave. Nije FSR iz igre nego neka opcija iz drivera. Mozda Fluid Motion ili tako nekako ne mogu tacno da se sjetim a nisam sad kraj kompa da provjerim. Uglavnom dodaje 30ak procenata i to ne radi na svakoj igri. Na ovoj moze. Al eto i bez toga klizi ko podmazana. Jedna od boljih u zadnje vrijeme.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

18. Haker

Haker Veteran foruma

Vidi se da igrate na kompu,.prvo preformanse pa sve ostalo :D

Salu na stranu, ja evo završavam Egipat. Igra izgleda top, muzika i indiana feeling su odradili za deset ali sam gameplay je los. Stealth i borba je na razini PlayStation one igara, vas nevjerovatno kako su taj dio usrali.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

19. Stevie_Ray

E to da. Samo to zna negativno uticat na hud i menije, jer driver level procesira komplet sliku.

[mention]Haker [/mention] naravno kad igra ima RT a tako lijepo radi, za svaku pohvalu su performanse. Naravno dok se ne upali path tracing.

Ja bas jucer vidio, igra uzela 14.7GB VRAM, hehehe. Ali zato radi ko podmazana, cak mislim da sam CPU limitiran. GPU sa ovim mojim postavkama uzme u prosjeku svega 150W. 150W, to je nivo 4060Ti koja je 160W kartica.

Slazem se za stealth i combat. Moglo je to mnogo bolje.

Sent from my iPad using Tapatalk

20. 7mediN

7mediN Novi član

po meni najgori game awards do sad, od najavljenih igara 90% neke anime gluposti kojih svakako vec ima previse.

a i ova nova ekskluziva od naughty doga se takodjer cini dosadna, jedino mafia i witcher izgledaju okej.

Last edited: Dec 13, 2024