Igre 2024

Discussion in 'Igre i konzole' started by Haker, Jan 13, 2024.

1. zoi

zoi Veteran foruma

Ja odustao na prvom bossu. Koliko si ga nahvalio sad ću staviti opet da se skida, da mu dam drugu šansu.

2. Haker

Haker Veteran foruma

Pa trebaš malo duže odigrati da vidiš o cemu se radi.
    Ali generalno ja sam fan metrovania igara, ako neko nije dzaba koliko god da je kvalitetna igra.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

3. zoi

zoi Veteran foruma

Fan sam i ja, hollow knight i Ori igre su mi fantastične. U hollow Knight sam cak dogurao do onog 107% completion ili tako nešto, uglavnom sam je baš gulio i uživao, svaki ćošak istražio itd. HK i Ori su mi na prvu sjele, jednostavno vidiš da su top igre, dok ovo mi nije dalo takav utisak.

4. Haker

Haker Veteran foruma

Sve su top igre na svoj način. Holow knight mi je najbolji ali princ je blizu, ima najbolje kontrole i platformske elemente. Šta ja znam, meni je legao, svaka lokacija na mapi je drugacija i zanimljiva, nekako me podsjetio na igre iz devedesetih ne znam što.

Ori najljepše izgledaju ali meni su malo prelagane.

5. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

Koliko vidim ovaj Prince sto ga spominješ @Haker izlazi nekada večeras na steam platformi. Bas me zanima koju će cijenu opaliti i kakva će podrška biti za steam deck. Na čemu si ti igrao?
    Jedino na Epic da ga pazarim pa igram preko Heroic launchera.

Sent from my galaxy s23

Last edited: Aug 7, 2024
  6. Haker

Haker Veteran foruma

Ja na xbox. Čudi me da tek izlazi za steam, igra je izašla početkom godine na svim platformama uključujući i switch.

Ovakve igre i jesu super za handheld

7. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Zavrsio danas GoT DLC i kontam sta sljedece, i sjetim se da GoW:Ragnarok izlazi iduci mjesec. Kad ono fakat 19 Septembar, to mi je bio znak da ponovo predjem GoW. A vec imao instaliranu. Znaci challenge: prec GoW za mjesec.

Sent from my iPhone using Tapatalk

8. igor.g

igor.g Komšija

Ragnarok je osrednja žalost, GOW 2018 i može proći nekako, mada nijedna nije blizu GOW3 osim eto što ova dva novija naslova imaju bolju grafiku i hub zonu pa imaš malo više istraživanja.

9. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

GoW je 10/10, Ragnarok 9/10, tj more of the same. Upravo igram GoW:R opet jer ovakve igre izadju jednom u 5 godina. Svaka sekunda uzivancija nakon sto sam bacio pare na FF16, AC:Mirage i Diablo 4.

10. Stevie_Ray

FF16 je najavljen isto za PC, ali to mi ne pada na pamet igrat.

GoW mi je sad lockan na 120fps (ako nije lockan, onda je 130-150fps, ali fakat nema potrebe), 4k ultra, na ovom OLED monitoru izgleda fantasticno.

Igrao sam je prvi put na starom PC, znaci 1440p "original" postavke, FSR balanced, ~40fps imao. :D

11. Haker

Haker Veteran foruma

Ni meni GoW nije legao. Od 1-3 top, čim su uvalili ovaj "open world" bullshit odmah mi dosadnija igra postala.

12. Stevie_Ray

Ma nije ona open world, igra je i dalje linearna, samo sto eto mozes ic na razlicite lokacije. To je sve.

13. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Ma uopste nije open world, mozes malo skrenuti u stranu da odradis neki kvalitetni side quest ili neki loot pokupis i to je to. Mozes ignorisati totalno mada mislim da je odlicno uradjeno.

Stevie_Ray likes this.
  14. Stevie_Ray

Eno izasao majmun, rekordni broj igraca. Kineska igra za Kinu, realno.

Nesto poput filmova iz Indije koji imaju 9.8 na IMDB. Kad pogledas ocjene 99% Indija, 10/10 :D

15. igor.g

igor.g Komšija

~80% komentara na steamu za Wukong su od Kineza ili od kineskih botova, mašinerija. Svejedno, kvalitet je tu samo da su ubacili više mobova između bossova, igra je više boss rush žanr nego li souls.

Last edited: Aug 21, 2024
  16. Stevie_Ray

Igra ocito nije losa, ali daleko od 10/10. Ja je nemam namjeru probat.

17. Qler

Qler Veteran foruma

Civilization 7 izlazi :) tome se ja radujem :) imam na steam od 3 do 6 svaku :D

Ajdin87 and zoi like this.
  18. zoi

zoi Veteran foruma

Joj i ja sam gledao, jedva čekam :D Jedina igra kojoj se baš radujem. Ovo ostalo može se poigrati, ali civ je civ ;)

Ajdin87 and Qler like this.
  19. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Takodje, ko dijete gledao gameplay reveal :D

Ajdin87 and Qler like this.
  20. Ajdin87

Ajdin87 Aktivista

Kako vidim zadnjih par dana ovi revieweri koji su odigrali, ima dosta promjena, al kontam da ce to biti ok, svaki Civ je nesto radikalno haman donio.

Ja od keca svaki igram, kad se samo sjetim Civ III izasao, a meni preslab PC, skupljaj bato za bolji :D

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk