Igre 2024

Discussion in 'Igre i konzole' started by Haker, Jan 13, 2024.

1. Haker

Haker Veteran foruma

Meni vala nije nesto sjela, odustao na manje od pola igre. Repetivna, melee borba posebno

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

2. igor.g

igor.g Komšija

Dodging simulator, mehanika se raspadne kad te napadne dva ili više neprijatelja, kamera dobije epilepsiju. Isti "gameplay" prva dva sata kao zadnja dva. Ja ne mogu da vjerujem da su ovo isti ljudi ili većina njih koji su bili odgovorni za klasik ds1 i ds2.

3. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

Ja na decku imam problem kad su tri ili više neprijatelja odmah distorzija zvuka, krcanje, užas. Ali svejedno atmosfera nije losa jbg nisam odavno poigrao sta horora da valja.

Sent from my galaxy s23

4. Patton2410

Patton2410 Veteran foruma

Trebao si sebi uzeti Dead Space remake. Calisto Protocol je radjen od strane nekih bivsih DS devs, ali nije to to.

5. igor.g

igor.g Komšija

RE2 remake, RE4 remake, RE7, Evil within 2, Alien Isolation, DS remake ako možeš izdržati konstantni stutter. To je to što se AAA horrora/action horrora tiče. Ostalo su walking simulatori i jeftini asset flip Indie PT klonovi. Silent hill 2 remake sljedeći mjesec ali koliko vidim Bloober team, ne piše se dobro. Ništa novo u zadnjih deceniju maltene, sve remakeovi, presušio žanr totalno.

6. Haker

Haker Veteran foruma

Ignore jesi negativan. Ako će biti remakovi poput RE2 I dead space ja kažem samo neka navale. Žanr nikad nije bio zivlji posebno kada se indie naslovi dodaju, evo Signalis I Conscript mi padaja na pamet pa Amnetia the bunker je bila dobra. Pa I Calisto Protocol je trebao biti dobar, tj spada u zanr samo igra podbacila, ali zato je Alan Wake bio odličan.

7. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

Ovo navedeno imam sve :)

Sent from my galaxy s23

8. Zer0

Zer0 Aktivista

Ja sam znaci teski Dead Space fan, medjutim vise mi se svidio novi Calisto, nego remake za Dead Space, znam da nije popularno to misljenje.
    Odlicna igra, atmosfera, muzika...grafika je na nivou...

SpookyMoO likes this.
  9. Zer0

Zer0 Aktivista

Silent Hill 2 Remake je bio u pocetku problematican, a zadnji build igre su svi zivi pohvalili koji su odigrali, pun je internet pohvala na sve strane...
    Pogledaj zadnje klipove, meni izgleda sad bas super i ja to jedva cekam...

Last edited: Sep 14, 2024
  10. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

Ja upravo završio evo ali jedva! Oskudan sam na kraju bio sa municijom ali sam uspio iz jedno 60x :D Meni je igra legla pravo. Vidim da ima i dlc oko 14eur na epicu ali vala preskupo za kratki story

Sent from my galaxy s23

Zer0 likes this.
  11. Zer0

Zer0 Aktivista

Ma odlicna igra skroz, sta ces kad je gaming zajednica toksicna pa su je sahranili, a bez ikakve potrebe, ipak je to bio prvi dio, ovako necemo nikad dobiti nastavak.
    Ja sam je odigrao sa suprugom i bilo nam je bas dobro...i mi smo se namucili na kraju, ali je bilo bas zanimljivo...

Isto misljenje imam, bas mi je legla igra...
    Ima i neki DLC, to probati nekad kad bude snizeno...

SpookyMoO likes this.
  12. Haker

Haker Veteran foruma

Ja odigram sve horror igre, to mi je najdraži zanr, ali calisto je prosjek vala. Silent Hill remake izgleda dobro samo gledam godinu dana ekskluziva za PS.

@SpookyMoO pogledaj na youtube Signalis pa vidi bi li igrao, ubila se za taj steam.

SpookyMoO likes this.
  13. Zer0

Zer0 Aktivista

Hej, u pocetku je bila prica da ce biti godinu dana ekskluziva, ali ustvari izlazi sljedeci mjesec i za PC.
    Silent Hill igramo za 3 sedmice na PC-iju...

Ma dobro, nekome se neka igra svidi, nekome ne, meni recimo Alan Wake 2 nikako ne ide, iako mi je prvi dio bio bas dobar...

https://store.steampowered.com/app/2124490/SILENT_HILL_2/

14. Zer0

Zer0 Aktivista

P.S. isto tako je Akira Yamaoka preradio cijeli soundtrack, dodao i neke nove pjesme, sto je toliko dobro. Bas me zanima taj njegov remake za OST i kako ce zvucati nova muzika...

15. Haker

Haker Veteran foruma

Za xbox nema?

Sent from my iPad using Tapatalk

16. Zer0

Zer0 Aktivista

Ne vjerujem, zato valjda pisu "Only on Playstation"...mozda nakon godinu dana?

17. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

Ma ni meni AW2 nikako nije nesto sjeo. Igram po malo ovaj Evil within 1 i 2 strava prava :) Nemam kad jbg realno ali sam calisto za 4 dana prešao. Sad malo odmor

Sent from my galaxy s23

Zer0 likes this.
  18. Reventon

Reventon Veteran foruma

Frostpunk 2 odlicna, zakucala me satima za racunar :)

19. Reznor

Reznor Overclocker

Vjerovatno idem s narodnom verzijom baš me interesuje kakav je :)

20. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Ja bio zavrsio GoW 2018 prije 10-ak dana, i reko sta cu igrat dok ne izadje Ragnarok za PC, pocnem RDR2. Covjek se lako izgubi u ovoj igretini...

Perverzija kako izgleda na ovom monitoru, 4k ultra oko 100fps, ljepota igrat.